Tuotto-osuuksien tuottotavoite nousee ensi vuonna

Omistaja-asiakkaiden Tuotto-osuuksien tuottotavoite nousee 4,50 prosenttiin vuonna 2023.

OP Ryhmä on nostanut Tuotto-osuuksien tuottotavoitteen 4,50 prosenttiin vuonna 2023. Korotus perustuu päivitettyyn Tuotto-osuuksien voitonjakopolitiikkaan, jonka mukaan pyrimme maksamaan Tuotto-osuuksille tuottoa vähintään 1–2 prosenttiyksikköä yli Suomen valtion 10 vuoden viitelainan keskimääräisen koron.  

Jo tämän vuoden tuottotavoitetta nostettiin OP Ryhmän 120-vuotisjuhlan kunniaksi 1,20 prosenttiyksiköllä 4,45 prosenttiin. Tuottoa voidaan maksaa enintään 30 prosenttia OP Ryhmän tuloksesta. 

Tuottotavoite voi muuttua vuosittain 

Tuotto-osuus on omistaja-asiakkaan pitkäaikainen oman pääoman ehtoinen sijoitus omaan osuuspankkiin. Siihen sijoittamalla voit vahvistaa osuuspankkisi vakavaraisuutta ja tukea paikallista yritystoimintaa. Sen kautta sinulla on myös mahdollisuus hyötyä pankkisi menestyksestä. 

On hyvä huomata, että sijoitus Tuotto-osuuteen ei ole talletus, eikä sillä ole talletussuojaa. Tuotto-osuudella ei myöskään ole pääomaturvaa, ja siihen sijoitetun pääoman voi myös menettää.  

Tuotto-osuudelle pyritään maksamaan tuottotavoitteen mukainen korko, mutta korkoa ei voi taata. Tuotto-osuuden korko maksetaan pankin voitonjakokelpoisesta ylijäämästä, jota ei välttämättä joka vuosi synny. Tuottotavoite voi muuttua vuosittain ja koron lopullinen määrä vahvistetaan vuosittain jälkikäteen. Osuuspankki päättää koron maksamisesta osuuskuntalain mukaisesti edustajiston tai osuuskunnan kokouksessa. Sen maksaminen ja määrä riippuvat aina pankin tuloksesta.  

Tuotto-osuuden tarjoaa osuuspankki.