Reppukeräys 2019

Reppu joka selkään -kampanja OP Keski-Suomessa 1.-31.7.

HOPE ry ja OP keräävät jo kolmatta kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja ja penaaleja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden sekä koulutietä aloittaville että vähän isommillekin lapsille. Jyväskylässä ja koko Keski-Suomen alueella kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaalin OP Keski-Suomen pääkonttorin keräyspisteelle Jyväskylän Kauppakadulle.

Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston. HOPE ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta, mutta pian apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa. Uudet koulureput selässään ekaluokkalaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta. 

- Koulun alkaminen ei ole kaikille positiivista jännitystä täynnä. Kiitos jo etukäteen lahjoittajille, että koululaiset saavat avullanne uudet reput sekä penaalit. Aikuiset, pidetään korvat ja silmät auki ja sanotaan ei kaikelle kiusaamiselle, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila. 

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. Kampanja alkaa maanantaina 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti. 

- Meille OP Keski-Suomessa on ollut tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja se on osa vastuullisuuttamme. Olemme olleet mukana keräyksessä alusta asti eli tämä vuosi on jo kolmas kerta. Haluamme kiinnittää yhdessä HOPE ry:n kanssa huomiota lapsiperheiden avuntarpeeseen ja kannustaa myös asiakkaitamme tekoihin, sanoo toimitusjohtaja Pasi Sorri OP Keski-Suomesta.

Lahjoituksen toimitus
Lahjoituksen voi toimittaa ajalla 1.- 31.7. eli heinäkuussa OP Keski-Suomen pääkonttorin 

  • keräyspisteelle maanantaista perjantaihin klo 10-16.30 välillä tai
  • ​postitse osoitteella OP Keski-Suomi, Reppukeräys, Kauppakatu 22, 40100 Jyväskylä.

Tarvittaessa lahjoituksen voi jättää myös muihin palvelupisteisiimme niiden aukiolon puitteissa. Ennen vientiä kannattaa tarkistaa aukioloaika verkkosivuiltamme. Pääkonttorista löytyvällä lahjoituspisteellä voi myös kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille. Pankki toimittaa reput Jyväskylän HOPE ry toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan repun saajille.

Reppuja kerätään jo kolmatta kertaa

Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2018 reppuja kerättiin 2500 lapselle eri puolilla Suomea. Vuonna 2019 reppuja kerätään konttoreissa seuraavilla paikkakunnilla ympäri Suomen: Akaa, Espoo, Forssa, Haapajärvi, Haapavesi, Hamina, Haukipudas, Helsinki, Hyvinkää, Ii, Imatra, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Järvenpää, Kaarina, Kangasala, Kankaanpää, Kemi, Kempele, Kerava, Keuruu, Kiiminki, Klaukkala, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Kälviä, Kärsämäki, Lappeenranta, Lohja, Lohtaja, Maalahti, Merimasku, Muhos, Mänttä, Naantali, Nummela, Nurmijärvi, Närpiö, Orivesi, Oulu, Parainen, Perniö, Pori, Porvoo, Pyhäntä, Pyhäsalmi, Raahe, Raisio, Rauma, Rusko, Salo, Seinäjoki, Somero, Tampere, Tornio, Lahti, Turku, Uusikaarlepyy, Vaasa, Valkeakoski, Vantaa, Vehmaa, Vöyri ja Ylivieska. 

Hope ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö. HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Lisätietoja:
OP Keski-Suomi: viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, pia.saikkonen(at)op.fi, p.010 256 5610 (ajalla 1.-5.7. ja 29.-31.7.) ja viestintäasiantuntija Katri Tynkkynen, katri.tynkkynen(at)op.fi, p.010 256 5503 (ajalla 8.-26.7.).

Hope ry, Jyväskylä: jyvaskyla(at)hopeyhdistys.fi. Sähköpostia luetaan muutaman kerran viikossa.