Edustajiston vaalit

Edustajiston vaalien äänestys alkaa 4.11.

OP Pohjois-Savon edustajiston vaaleissa on ehdokkaana 172 omistaja-asiakasta. Ehdokkaisiin voi tutustua vaa-likoneessa ja pankin omistaja-asiakkaat voivat äänestää 4.–17.11.

–  Nyt on mahdollisuus vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, sillä omistaja-asiakkaat valitsevat keskuudestaan OP Pohjois-Savon edustajistoon 50 jäsentä. Äänestys alkaa 4.11. klo 8:00 ja päättyy 17.11. klo 16:00. Äänestämällä voi vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, kertoo OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö.

-Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Toivommekin, että pankin omistaja-asiakkaat haluavat vaikuttaa ja äänestävät vaaleissa. Ehdokasjoukko on monipuolinen, joten jokaiselle omistaja-asiakkaalle löytyy varmasti sopiva ehdokas, jota äänestää. Näin valittava edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin omistaja-asiakaskunnasta, sillä silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla, Pääkkö jatkaa.  

Anna äänesi vaikuttaa

OP on asiakkaidensa omistama osuuskunta, ja vaaleissa jokaisella omistaja-asiakkaalla on yksi ääni. Vaalit ovat yhdistelmävaalit, joissa verkkopalveluita käyttävät omistaja-asiakkaat äänestävät sähköisesti osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit ja muut äänestävät postitse.

–  Pankin ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa osoitteessa op.fi/pohjois-savo/vaalit. Samasta osoitteesta pääsee myös siirtymään sähköiseen äänestyspalveluun. Äänestäminen on hyvin helppoa ja sen voi tehdä kätevästi vaikka kotisohvalta, Pääkkö kannustaa.

– OP Pohjois-Savossa ehdokkaiksi saatiin hieno joukko omistaja-asiakkaita, jotka kuvastavat monipuolisesti pankin omistaja-asiakaskuntaa. Jokainen ehdokas tuo mukanaan oman osaamisensa ja kokemuksensa. Omistaja-asiakas voi äänestää ketä tahansa mieleistään ehdokasta, jatkaa Pääkkö.

Edustajistoon valitaan 50 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi. Edustajisto käyttää pankissa ylintä päätösvaltaa. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa mm. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä pankin vastuullisuustekoihin käytettävästä euromäärästä. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

Edustajisto on tärkeä linkki asiakkaiden ja pankin välillä sekä näköalapaikka omaan pankkiin ja talousasioihin laajemminkin.  Omistaja-asiakkaiden toiveet kulkevat edustajiston kautta pankkiin, ja toisaalta edustajisto tarjoaa jäsenille tuoreinta tietoa esimerkiksi pankin taloudesta ja näkymistä.

Pankki julkaisee edustajiston vaalien tuloksen 30.11.2021 osoitteessa op.fi/pohjois-savo.

Suomen suurimmat sähköiset vaalit

OP Pohjois-Savon kanssa järjestetään edustajiston vaalit samanaikaisesti yhteensä 55 OP:ssa eri puolilla Suomea. Ehdokkaita on yhteensä yli 4300 ja edustajistoihin valitaan yhteensä yli 1800 jäsentä. Äänioikeutettuja omistaja-asiakkaita on yhteensä noin 1,4 miljoonaa ja heistä noin 1,1 miljoonaa voi äänestää sähköisesti.

Kaikissa OP Ryhmän osuuspankeissa ei järjestetä tänä syksynä edustajiston vaaleja. Osalla pankeista vaalien ajankohta on eri ja osalla pankeista edustajistoa vastaa osuuskunnan kokous.