Tuotto-osuus kuva

OP Pohjois-Savossa alkaa Tuotto-osuusanti 14.12.2020 – sijoita omaan pankkiisi

Pohjois-Savon Osuuspankissa alkaa Tuotto-osuusanti 14.12.2020. Tuotto-osuuden merkintäaika jatkuu enintään 26.2.2021 saakka. Nyt omistaja-asiakkailla on mahdollisuus sijoittaa omaan osuuspankkiin.

Tuotto-osuus on sijoitus osuuspankin omaan pääomaan, joka on mahdollista tehdä Tuotto-osuusannin merkintäaikana 14.12.2020-26.2.2021. Osuuspankin hallitus voi kuitenkin keskeyttää annin milloin tahansa merkintäajan kuluessa.

Yhden Tuotto-osuuden nimellisarvo ja siitä merkintähintana maksettava Tuotto-osuusmaksu on 100 euroa. 14.12.2020 alkavassa annissa omistaja-asiakkaiden merkittäväksi annetaan Tuotto-osuuksia enintään 100.000 kpl eli 10.000.000 euroa. Tässä annissa omistaja-asiakaskohtainen enimmäismerkintä on 1.000 osuutta eli 100.000 euroa. Omistaja-asiakaskohtainen omistusten määrä on edelleen rajoitettu yhteensä enintään 2.000 osuuteen eli 200.000 euroon.

Tuotto-osuus on tarkoitettu tuottamaan pankin omistaja-asiakkaalle vakaata vuosittaista tuottoa ja se tarjoaa mahdollisuuden hyötyä oman pankin menestyksestä. Se on tarkoitettu pitkäaikaiseksi sijoitukseksi, jonka tuotto muodostuu osuudelle maksettavasta kilpailukykyisestä korosta. OP Pohjois-Savon Tuotto-osuuden korko ja sen maksaminen riippuvat OP Pohjois-Savon toiminnan tuloksellisuudesta. OP Ryhmässä vahvistetun voitonjakopolitiikan mukaan Tuotto-osuuksille tavoitellaan 2,75-3,75 % vuosittaista korkoa. Tuotto-osuudelle pyritään maksamaan tuottotavoitteen mukainen korko, mutta korkoa ei voi taata. Tuotto-osuuden korko maksetaan pankin voitonjakokelpoisesta ylijäämästä ja koron maksamisesta päättää edustajiston kokous pankin hallituksen esityksestä.

Tuotto-osuus on pitkäaikainen sijoitus - on hyvä varautua vähintään kolmen vuoden sijoitusaikaan. Jos omistaja-asiakas haluaa luopua merkitsemistään tuotto-osuuksista, takaisinmaksuaika on vuoden kuluttua irtisanomisvuoden päättymisestä. Vuoden 2020 aikana irtisanotut tuotto-osuudet palautetaan siten omistajille vuoden 2022 alussa.

-Tuotto-osuus tarjoaa omistamisen lisäksi mahdollisuuden sijoittaa omaan osuuspankkiin. Jotta mahdollisimman monella omistaja-asiakkaalla olisi mahdollisuus sijoittaa Tuotto-osuuksiin, on omistaja-asiakaskohtainen omistusten määrä rajoitettu. Merkitsemällä Tuotto-osuuksia omistaja-asiakas tukee oman osuuspankkinsa vakavaraisuutta ja paikallista yritystoimintaa, ja siksi tavoitteemme on maksaa sijoitukselle kilpailukykyinen korko, kertoo toimitusjohtaja Seppo Pääkkö OP Pohjois-Savosta.

Merkintäpaikkoina toimivat OP Pohjois-Savon konttorit. Tarkemmat ehdot saat konttoreista tai Tuotto-osuudesta kertovalta sivulta.