Kuvassa lapsi ja pieni lumiukko katsovat toisiaan.

OP Turun Seudun joululahjoitus Pelastakaa Lapset ry:lle - jotta kaikilla lapsilla ja nuorilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa

Omistaja-asiakkaita osallistava Kaikkien aikojen tekoja -kysely toteutettiin tänä syksynä kolmatta kertaa. Kyselyyn osallistui lähes 2500 OP Turun Seudun omistaja-asiakasta. Tämän vuoden vastauksissa tärkeimmäksi oman pankin vastuullisuusteoksi nousi lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen.

Harrastukset antavat lapsille voimavaroja, onnistumisen kokemuksia ja tärkeitä sosiaalisia kontakteja

Omistaja-asiakkaidemme toivetta kuunnellen osoitamme tämän vuoden joululahjoituksemme, 25 000 euroa, Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmaan, jonka kautta Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset myöntävät harrastustukea vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille toimialueellamme.

- Haluamme käyttää OP Turun Seudun hyvää taloudellista menestystä vastuullisuusohjelmamme mukaisiin kohteisiin ja perustehtävämme mukaisesti edistää hyvinvointia toimialueellamme. Lahjoituksella Pelastakaa Lapset ry:lle tuemme konkreettisesti lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia aikana, jolloin lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla, kertoo toimitusjohtaja Petteri Rinne.

Pelastakaa Lapset ry:llä on toimialueellamme kolme paikallisyhdistystä; Naantalissa, Raisiossa ja Turussa. Lahjoitussumma jaetaan paikallisyhdistysten kesken asukasmäärien suhteessa. Turun potista jaetaan tukea myös Kaarinan, Liedon, Paraisten, Ruskon ja Vehmaan lapsiperheille.

- Pelastakaa Lasten tämän vuoden Lapsen ääni -kyselyn tuloksista oli todettavissa, että lasten ja lapsiperheiden arki on kriisiytymässä. Köyhyyden aiheuttamat puutteet näkyvät lasten kaikilla elämänalueilla. Erityisen haavoittavaa on, jos lapsella ei ole mahdollisuutta osallistua kasvun ja kehityksen kannalta merkitykselliseen harrastustoimintaan ja vapaa-ajan aktiviteetteihin, Turun Pelastakaa Lapset yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Leena Hiltunen toteaa.

Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset myöntävät harrastustukea alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden harrastuksen jatkuminen tai sen aloittaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi. Tukea myönnetään todellisten kulujen perusteella, esim. harrastusvälineiden ja varusteiden hankintaan, harrastusmaksujen kustantamiseen ja muihin vastaaviin harrastuksen aloittamiseen tai jatkamiseen liittyviin välittömiin kustannuksiin.

- Olemme todella kiitollisia tästä lahjoituksesta. On erittäin tärkeää tukea lasten yhdenvertaisia mahdollisuuksia harrastamiseen, siinä samalla tuemme lapsiperheiden hyvinvointia. Harrastukset antavat lapsille voimavaroja, onnistumisen kokemuksia ja tärkeitä sosiaalisia kontakteja, Hiltunen summaa.

Rakennamme yhdessä kestävää huomista.