Pian 120 vuotta täyttävä OP Uusimaa tukee Uudenmaan yhdistyksiä ja seuroja 120 000 eurolla

OP Uusimaa järjesti 18.9.–29.10. yhteistyötukien haun, jonka kautta Uudenmaalla toimivilla seuroilla ja yhdistyksillä oli mahdollista hakea tukea. Hakemuksia tuli yhteensä 205, joista tukea myönnetään 47 yhdistykselle, yhteensä 120 000 euroa. Yhteistyötukien haku järjestettiin nyt toista kertaa.

- Vaikka OP Uusimaa on nykymuodossaan toiminut vasta vajaat kaksi vuotta, sen juuret ulottuvat pitkälle. Vietämme ensi vuonna 120-vuotisjuhlaa. Sitä juhlistaaksemme päätimme jakaa 120 000 euroa toimialueemme yhdistyksille ja seuroille, OP Uusimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Korhonen kertoo.

Myönnetyt tuet kohdistuvat 17 Uudenmaan paikkakunnalle. Tuen saajissa on 47 yhdistystä, joista 22 on urheiluseuroja. Lisäksi tukea sai 12 ympäristöön liittyvää hanketta. Myönnettävät summat ovat 500–6 000 euron välillä.

- Valinnoissa painotettiin konkreettisia hankkeita ja toimenpiteitä sekä kertaluonteisia tukia. Lisäksi kohdistamme tuet eri puolille Uuttamaata sekä omistaja-asiakkaidemme toivomiin kohteisiin, OP Uusimaan kumppanuuksista vastaava markkinointipäällikkö Laura Tuurala kertoo.

OP Ryhmä toteutti syys-lokakuussa kolmatta kertaa kyselyn, jossa omistaja-asiakkaat saivat valita, millaisia vastuullisuustekoja osuuspankin tulisi toteuttaa. OP Uusimaan omistaja-asiakkaat valitsivat tärkeimmiksi teemoiksi lasten ja nuorten harrastustoiminnan sekä ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja teot lähiluonnon hyväksi.

OP Uusimaalla on lisäksi 70 pitkäaikaista yhteistyökumppania ja Hippo-yhteistyöseuraa. Tätä kautta OP Uusimaa tukee lasten ja nuorten liikkumista 700 000 eurolla. 

- Näiden yhteistyökumppanien kautta liikutamme noin 35 000 lasta, nuorta ja aikuista. Tukien merkitys monille lapsiperheille on mittava, Laura Tuurala lisää.

Lista kaikista yhteistyötukea saavista yhdistyksistä ja seuroista on luettavissa osoitteessa: op.fi/op-uusimaa/vastuullisuustekoja/yhteistyohaku

Yhteistyötukien saajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Seuraavan kerran yhteistyötuet ovat haettavissa syksyllä 2024. Viestimme haun käynnistymisestä OP Uusimaan some-kanavissa sekä osoitteessa op.fi/op-uusimaa