Mobiiliavaimen käyttöohjeet

Voit tunnistautua ja vahvistaa Mobiiliavaimella tapahtumia yhtä turvallisesti kuin avainlukulistalla. Se toimii samalla käyttäjätunnuksella, jota käytät avainluvuilla tunnistautuessasi.

Saat Mobiiliavaimen lataamalla OP-mobiili- tai OP-yritysmobiili-sovelluksen älypuhelimeesi tai tablettiisi. Käyttöön tarvitset OP:n tunnukset ja internet-yhteyden.

Näin otat Mobiiliavaimen käyttöösi

  1. Lataa OP-mobiili tai OP-yritysmobiili älypuhelimesi tai tablettisi sovelluskaupasta, eli App Storesta (iPhone ja iPad) tai Google Play -kaupasta (Android-laitteet). 
  2. Asenna sovellus ohjeiden mukaisesti.
  3. Avaa sovellus ja tunnistaudu OP:n tunnuksilla eli käyttäjätunnuksella, salasanalla sekä avainlukulistalla.
  4. Tarkista, että tunnukseesi liitetty puhelinnumero on oikein.
  5. Seuraa sovelluksen ohjeita Mobiiliavaimen käyttöönotossa.

 

Mobiiliavaimen vaihto ja käyttöönotto uudella laitteella

Mobiiliavaimen käyttöönotto uudella laitteella ei juuri poikkea siitä, kun olet ottanut Mobiiliavaimen ensimmäisen kerran käyttöön. Kun puhelimesi tai laitteesi vaihtuu, toimi näin:

  1. Lataa uudelle laitteellesi OP-mobiili- tai OP-yritysmobiili-sovellus. 
  2. Tunnistaudu OP-mobiiliin tai OP-yritysmobiiliin tunnuksillasi. Tarvitset käyttäjätunnuksen, salasanan ja avainlukulistan. Et siis voi käyttää tässä vanhaa Mobiiliavaintasi. 
  3. Määritä ensimmäisen käyttökerran yhteydessä uudelle laitteellesi Mobiiliavain-PIN-koodi.
  4. Poista vanha Mobiiliavain kun olet varma, että uusi Mobiiliavain toimii. Voit poistaa vanhan laitteesi Mobiiliavaimen uuden laitteen OP-mobiili- tai OP-yritysmobiili-sovelluksessa. Vanhan Mobiiliavaimen voi poistaa myös op.fi-palvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. 


Kun otat Mobiiliavainta käyttöön uudella laitteella, saat tunnukseesi liitettyyn puhelinnumeroon aktivointikoodin tekstiviestitse. 

Pidä Mobiiliavaimen vaihdon jälkeenkin käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja avainlukulistasi tallessa. Tarvitset niitä aina, kun otat Mobiiliavainta käyttöön uudella puhelimella tai tabletilla. 

Mitä teen, jos puhelimeni katoaa?

Jos puhelimesi katoaa tai varastetaan, ota heti yhteyttä OP:n asiakaspalveluun tai OP Sulkupalveluun. Poistamme Mobiiliavaimen kadonneesta laitteestasi. Tarkista palveluiden yhteystiedot.   

Uuden Mobiiliavaimen uuteen puhelimeesi saat käyttäjätunnuksen, salasanan ja avainlukulistan avulla edellä olevien ohjeiden mukaan. Toimi niin myös silloin, jos vanha puhelimesi löytyy ja jos olemme jo poistaneet siitä Mobiiliavaimen. 

Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun

Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun: 1. Valitse Kirjaudu sisään. 2. Valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain. 3. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja valitse Jatka. 4. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 5. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 6. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 7. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 8. Kirjautuminen onnistui. 9. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa. Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun: 1. Valitse Kirjaudu sisään. 2. Valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain. 3. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja valitse Jatka. 4. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 5. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 6. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 7. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 8. Kirjautuminen onnistui. 9. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa.

Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa

Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa: 1. Valitse vahvistettavat maksut. 2. Valitse Jatka hyväksymään. 3. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 4. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 5. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 6. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 7. Vahvistaminen onnistui. 8. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa. Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa: 1. Valitse vahvistettavat maksut. 2. Valitse Jatka hyväksymään. 3. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 4. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 5. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 6. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 7. Vahvistaminen onnistui. 8. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa.