Mies ja kaksi laitetta

Miten Mobiiliavain toimii?

Mobiiliavain on ensisijainen tunnistustapa palveluissamme ja suosittelemme, että otat sen käyttöösi. Se on myös oletusvalintana kirjautuessasi ja vahvistaessasi palveluissamme. Jos haluat edelleen asioida avainlukulistalla, valitse tunnistustavaksi avainlukulista.

Mobiiliavaimen avulla asioit näppärästi ilman avainlukulistaa, missä ja milloin vain. Sen avulla kirjaudut ja vahvistat maksuja sekä tapahtumia OP-mobiilissa, OP-yritysmobiilissa ja op.fi-palvelussa. Lisäksi voit tunnistautua soittaessasi henkilöasiakkaidemme asiakaspalveluun, sekä tunnistautua muihin palveluihin kuten OmaVeroon, Kelaan ja maksaessasi verkko-ostoksia.

Mobiiliavaimen saat käyttöösi lataamalla OP-mobiili tai OP-yritysmobiili -sovelluksen älypuhelimeesi tai tablettiisi. Voit ladata sen maksutta sovelluskaupasta. Määritä henkilökohtainen Mobiiliavaimen PIN-koodi, kun kirjaudut ensimmäisen kerran OP-mobiiliin tai OP-yritysmobiiliin. Tämän jälkeen voit asioida palveluissamme sekä muissa tunnistautumista vaativissa palveluissa Mobiiliavaimella.

Käyttääksesi OP-mobiilia tai OP-yritysmobiilia ja Mobiiliavainta, tarvitset:

  • OP:n tunnukset
  • älypuhelimen tai tabletin
  • Internet-yhteyden

Näin lataat OP-mobiilin tai OP-yritysmobiilin ja otat Mobiiliavaimen käyttöösi

1. Mene kännykälläsi tai tabletillasi sovelluskauppaan (App Store tai Google Play Store)

2. Kirjoita sovelluskaupan hakukenttään OP-mobiili tai OP-yritysmobiili ja valitse Etsi.

3. Valitse Asenna ja varmenna asennus tarvittaessa.

4. Sulje sovelluskauppa ja etsi ladattu sovellus laitteeltasi.

5. Avaa sovellus napauttamalla kuvaketta.

6. Kirjaudu sisään OP:n tunnuksillasi ja avainlukulistalla.

7. Tarkista, että tunnukseesi liitetty puhelinnumero eli lisävahvistusnumerosi on oikein.

8. Seuraa sovelluksen ohjeita Mobiiliavaimen käyttöönotossa.

Näin asioit Mobiiliavaimella OP-mobiilissa ja OP-yritysmobiilissa

1. Kirjaudu OP-mobiiliin Mobiiliavaimen PIN-koodilla, sormenjälki- tai kasvotunnustuksella. 2. Vahvista maksuja ja tapahtumia Mobiiliavaimella. 3. Säilytä käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja avainlukulistasi edelleen! Tarvitset niitä jatkossakin. 1. Kirjaudu OP-mobiiliin Mobiiliavaimen PIN-koodilla, sormenjälki- tai kasvotunnustuksella. 2. Vahvista maksuja ja tapahtumia Mobiiliavaimella. 3. Säilytä käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja avainlukulistasi edelleen! Tarvitset niitä jatkossakin.

Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun

Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun: 1. Valitse Kirjaudu sisään. 2. Valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain. 3. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja valitse Jatka. 4. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 5. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 6. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 7. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 8. Kirjautuminen onnistui. 9. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa. Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun: 1. Valitse Kirjaudu sisään. 2. Valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain. 3. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja valitse Jatka. 4. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 5. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 6. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 7. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 8. Kirjautuminen onnistui. 9. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa.

Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa

Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa: 1. Valitse vahvistettavat maksut. 2. Valitse Jatka hyväksymään. 3. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 4. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 5. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 6. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 7. Vahvistaminen onnistui. 8. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa. Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa: 1. Valitse vahvistettavat maksut. 2. Valitse Jatka hyväksymään. 3. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 4. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 5. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 6. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 7. Vahvistaminen onnistui. 8. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa.

Unohditko Mobiiliavaimen PIN-koodisi? Miten Mobiiliavain toimii tietokoneella? Eikö Mobiiliavaimesi toimi? Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Mobiiliavaimesta ja sen käytöstä.