Miten Mobiiliavain toimii?

Voit tunnistautua ja vahvistaa Mobiiliavaimella tapahtumia yhtä turvallisesti kuin avainlukulistalla. Se toimii samalla käyttäjätunnuksella, jota käytät avainluvuilla tunnistautuessasi. 

Mobiiliavaimella pääset helposti ja nopeasti verkkopankkiin, OmaVeroon, Kelaan ja muihin viranomaispalveluihin. Lisäksi voit tunnistautua sillä soittaessasi asiakaspalveluumme. 

Saat Mobiiliavaimen lataamalla OP-mobiili- tai OP-yritysmobiili-sovelluksen älypuhelimeesi tai tablettiisi. Käyttöön tarvitset OP:n tunnukset ja Internet-yhteyden.

Näin otat Mobiiliavaimen käyttöösi

  1. Etsi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili App Storesta tai Google Play -kaupasta. 
  2. Asenna sovellus ohjeiden mukaisesti.
  3. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella, salasanalla sekä avainlukulistalla.
  4. Tarkista, että tunnukseesi liitetty puhelinnumero on oikein.
  5. Seuraa sovelluksen ohjeita Mobiiliavaimen käyttöönotossa.

 

Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun

Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun: 1. Valitse Kirjaudu sisään. 2. Valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain. 3. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja valitse Jatka. 4. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 5. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 6. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 7. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 8. Kirjautuminen onnistui. 9. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa. Näin kirjaudut Mobiiliavaimella op.fi-palveluun: 1. Valitse Kirjaudu sisään. 2. Valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain. 3. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja valitse Jatka. 4. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 5. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 6. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 7. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 8. Kirjautuminen onnistui. 9. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa.

Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa

Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa: 1. Valitse vahvistettavat maksut. 2. Valitse Jatka hyväksymään. 3. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 4. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 5. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 6. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 7. Vahvistaminen onnistui. 8. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa. Näin vahvistat Mobiiliavaimella op.fi-palvelussa: 1. Valitse vahvistettavat maksut. 2. Valitse Jatka hyväksymään. 3. Avaa puhelimestasi tai tabletistasi OP-mobiili tai OP-yritysmobiili. 4. Jos vahvistuspyyntö ei aukea automaattisesti, valitse Vahvista Mobiiliavaimella. 5. Tarkista vahvistuspyynnön tiedot. 6. Vahvista kirjoittamalla Mobiiliavain-PIN. 7. Vahvistaminen onnistui. 8. Jatka asiointiasi op.fi-palvelussa.

Unohditko Mobiiliavaimen PIN-koodisi? Miten Mobiiliavain toimii tietokoneella? Eikö Mobiiliavaimesi toimi? Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin Mobiiliavaimesta ja sen käytöstä.