Näin Mobiiliavain toimii ilman OP:n tunnuksia

Verkko-ostoksia tehdessäsi tulee sinun lähtökohtaisesti vahvistaa maksut vahvasti tunnistautumalla. Tämä lisää maksamisen turvallisuuttasi. Jos sinulla on K-Plussa Maksuaika tai OP-Visa Business Card -kortti ja ei OP:n tunnuksia, voit vahvistaa verkko-ostoksesi OP-mobiilissa Mobiiliavaimella.

Verkko-ostoksien vahvistamisen muutos perustuu EU:n maksupalveludirektiiviin (PSD2), joka tuli voimaan vahvan tunnistautumisen osalta syyskuussa 2019. Lain siirtymäaika verkossa tapahtuvan korttimaksamisen osalta päättyi vuodenvaihteessa. Muutos koskee kortilla tapahtuvaa verkkokauppamaksamista ja mobiilisovellusten kautta kortilla tehtyjä maksuja. Tarjoamme nyt vahvan tunnistautumisen tavaksi Mobiiliavaimen myös niille K-Plussa Maksuaika ja OP-Visa Business Card -korttiasiakkaillemme, joilla ei ole OP:n tunnuksia.

Kaupan kassalla voit edelleen maksaa kortilla ja tunnusluvulla tai lähimaksulla. 

Mikä on Mobiiliavain? 

Mobiiliavain on tunnistustapa, joka kulkee aina mukanasi OP-mobiili-sovelluksessa. Sen avulla vahvistat verkkokaupoissa ja mobiilisovelluksissa tekemiäsi ostoksia, itse valitsemallasi PIN-koodilla. Mobiiliavaimen saat käyttöösi lataamalla OP-mobiili-sovelluksen älypuhelimeesi tai tablettiisi. 

Mitä tarvitsen Mobiiliavaimen käyttöönottoa varten? 

 • Älypuhelimen tai tabletin.  
 • Internet-yhteyden 
 • Toisen pankin tunnukset. Mobiiliavaimen käyttöönotossa sinun tulee tunnistautua toisen pankin tunnuksilla. 

Näin lataat OP-mobiilin ja otat Mobiiliavaimen käyttöösi ilman OP:n tunnuksia

 1. Kun olet tehnyt ostokset, siirry maksamaan. Valitse Maksa ja tunnistaudu OP:n palvelussa. 
 2. Valitse tunnistustavaksi Mobiiliavain. 
 3. Avaa OP-mobiili puhelimestasi. Huomioi, että puhelimeesi ei tässä vaiheessa tule erillistä ilmoitusta avata sovellus. 
 4. Paina Vahvista Mobiiliavaimella. 
 5. Tarkista vahvistamasi korttimaksun määrä ja saaja sovelluksen näytöltä. Vahvista tapahtuma itse asettamallasi Mobiiliavaimen PIN-koodilla ja painamalla Vahvista. 
 6. Saat ilmoituksen onnistuneesta vahvistuksesta. Valitse Valmis. 
 7. Korttitapahtuman varmentamisen jälkeen saat vahvistuksen maksusta. 
 8. Palaat myyjän sivuille ja saat tältä tilausvahvistuksen.