Joustoluotto

2 000 - 8 500 euroa jatkuvaa luottoa ilman vakuuksia

Saat luottopäätöksen verkossa

Hae Joustoluottoa verkossa ja saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Et tarvitse vakuuksia

Et tarvitse luotolle takaajia tai vakuuksia.

Saat Joustoluotolle vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden

Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja.

Nosta luottoa takaisin käyttöösi ilman uutta hakemusta

Joustoluotto on jatkuva luotto, eli voit nostaa kerran myönnettyä Joustoluottoa käyttöösi uudestaan ilman uutta luottohakemusta.

Tarvitsetko kertaluottoa vai jatkuvaa luottoa?

Joustoluotto on jatkuva luotto, jota voit nostaa käyttöösi uudestaan laina-aikana ilman uutta luottohakemusta. Jos tarvitset lainaa kertaluontoista hankintaa varten, suosittelemme OP Tarkkaluottoa, jota voit hakea 2 000–30 000 euroa.

Joustoluotto - lainaa jopa 8 500 euroa ilman vakuuksia

Joustoluotto on jatkuvasti käytössäsi oleva kulutusluotto, jota voit hakea 2000 – 8500 euroa. Sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi, vaan voit hakea Joustoluottoa omatoimisesti verkossa koska tahansa.

Miksi valita joustava luotto?

Olipa edessä remontti, muutto tai muu äkillinen rahan tarve, voi joustavasta luotosta olla apua yllättävissä tilanteissa.

Joustoluotto on kätevä siksi, että se on jatkuvasti käytössäsi. Sinun ei tarvitse nostaa hakemaasi lainasummaa kerralla, vaan voit siirtää lainaa tilillesi aina tarpeen mukaan. Joustava luotto tarkoittaa käytännössä sitä, että voit käyttää kerran myönnettyä luottoa monta kertaa ilman uutta luottohakemusta.

Miten Joustoluotto toimii?

Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava luotto. Voit nostaa sinulle myönnetyn Joustoluoton useammassa erässä, ja lisäksi voit nostaa takaisin maksamaasi Joustoluottoa aina tarpeesi mukaan uudelleen käyttöösi. Joustoluotto toimii siis kuten luottokortti, mutta ilman maksuvälinettä. 

Lisäksi Joustoluoton maksuaika joustaa, sillä voit koska tahansa tehdä muutoksia lainan lyhennyserän suuruuteen tai lainan eräpäivään. 

Kuka voi hakea Joustoluottoa?

Voit hakea Joustoluottoa, jos:

 • Pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa
 • Olet yli 23-vuotias, OP:n pääasiallinen asiakas
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti
 • Jos et ole vielä asiakkaamme tai sinulla ei ole OP:n tunnuksia, varaa aika lähimpään konttoriin
   

Voinko saada Joustoluottoon maksuvapaan kuukauden?

Kyllä. Joustoluottoon saat yhden maksuvapaan kuukauden vuodessa. Maksuvapaasta ei peritä kuluja. Maksuvapaa on joka vuosi sama kuukausi. 

Voiko Joustoluoton maksaa kerralla pois?

Kyllä voi. Vaikka Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, voit lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä tai maksaa koko luoton kerralla. Kun olet maksanut Joustoluoton kokonaan pois, on koko luottosumma uudelleen käytettävissäsi, ilman uutta hakemusta.

Joustoluoton pois maksaminen ei siis tarkoita lainasopimuksen loppumista. Jos haluat irtisanoa Joustoluoton, jolloin luotto poistuu täysin käytöstäsi, tämä onnistuu helpoiten lähettämällä meille viestin OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Täytä luottohakemus jo hyvissä ajoin. Joustoluotto on nostettavissa juuri silloin, kun sinulle sopii.

Miten haen Joustoluottoa?

Hae Joustoluottoa täyttämällä hakemus op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Saat luottopäätöksen viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Jotta saat Joustoluoton käyttöösi, sinun viimeisteltävä hakemus. Saat rahat tilillesi, kun hyväksyt luottosopimuksen. Tämän jälkeen voit käyttää Joustoluottoa haluamallasi tavalla.

Joustoluoton korko ja kustannukset

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka kustannukset muodostuvat lainasumman lisäksi korosta ja luotonhoitomaksusta. Joustoluoton luotonhoitomaksu veloitetaan joka sopimuskuukausi, vaikka luottoa ei olisi aktiivisesti käytössä eli nostettuna. 

Luottoa lyhennetään sovitun suuruisen erän verran kuukausittain, kuitenkin vähintään 2,5 % luottorajasta ja minimissään 50 euroa. Eräpäivä voi olla kuun 1., 8., 16. tai 24. päivä. Maksettuasi luottoa takaisin, voit nostaa sitä uudelleen käyttöösi OP:n digipalveluissa.

Joustoluoton kustannukset:

 • Luoton korko, 3 kk:n euribor + 7,95 % (11,89 % 03/24)
 • Luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa


Esimerkkilaskelma:

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 2 000 euron luotolle on 18,20 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (11,89 % 03/24) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa.

Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 181,82 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 225 euron minimimaksuerinä kuukauden välein, jolloin luottoaika on 12 kk.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Joustoluoton turvin sinulla on rahoitus valmiina juuri sillä hetkellä, kun sitä tarvitset. Kätevää, eikö vain?

Johanna Ilonen Tuoteasiantuntija, OP
Joustoluoton hakeminen ja vakuudet Luoton myöntäminen, luoton käyttöön ottaminen

Täytä hakemus OP.fi:ssä,OP-mobiilissa tai soita asiakaspalveluun 0100 0500 tai käy osuuspankin konttorissa.

Saat päätöksen luottohakemukseesi viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksyttyäsi sopimuksen luotto on käytettävissäsi OP:n digipalveluissa. Ensimmäisen noston tulee olla vähintään 1 000 euroa, minkä jälkeen voit nostaa luotoltasi myös pienempiä summia.

Sinulle voidaan myöntää Joustoluotto, mikäli olet Osuuspankin pitkäaikainen pääasiallinen asiakas, vähintään 23-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat moitteettomasti hoidettuina ja pysyvä asuinpaikka Suomessa. Luoton saaminen edellyttää aina luoton myöntäjänä toimivan OP Vähittäisasiakkaat Oyj:n myönteistä luottopäätöstä. OP Vähittäisasiakkaat Oyj on OP Ryhmän kokonaan omistama luottolaitos.

Joustoluotto on vakuudeton luotto, joten et tarvitse vakuuksia tai takaajaa.

Saat luotollesi vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja. Maksuvapaa on joka vuosi sama kuukausi. Muutos tulee voimaan seuraavan kuukauden laskutukseen. Jo muodostettua laskua ei voi muuttaa.

Voit tehdä muutoksia myös luottosi maksuerään ja eräpäivään tai tehdä ylimääräisen lyhennyksen. 

Lue miten voit tehdä muutoksia Joustoluottoon

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2024 sinulle kertyy bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

 • säästämisen tileillä olevat varat
 • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Lue lisää OP-bonuksista

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Katso kaikki omistaja-asiakkaan edut
Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

 
Näin teet muutoksia luottoosi
Löydät luottosi tiedot op.fi:stä ja OP-mobiilista. Lue miten voit tehdä itse muutoksia vakuudettomiin luottoihin.