Joustoluotto

2 000 - 8 500 euroa jatkuvaa luottoa ilman vakuuksia
AJANKOHTAISTA

Hae Joustoluottoa OP-mobiilissa

Voit hakea Joustoluottoa kätevästi myös OP-mobiilisovelluksen avulla. Vastaamalla muutamaan kysymykseen saat tietää paljonko voimme myöntää sinulle lainaa.

Lue lisää Sulje

Saat Joustoluoton lainapäätöksen nopeasti

Tee joustoluottohakemus verkossa ja saat päätöksen heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa.

Et tarvitse vakuuksia

Et tarvitse luotolle takaajia tai vakuuksia.

Saat joustolainalle vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden

Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja.

Joustoluotto - lainaa jopa 8 500 euroa ilman vakuuksia

Joustoluotto sopii niin pitkäaikaisten haaveiden kuin arjen välttämättömien hankintojen rahoittamiseen. Joustoluotto eli joustolaina on jatkuvasti käytössäsi oleva kulutusluotto, jota voit hakea 2000 – 8500 euroa. Sinun ei tarvitse sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi, vaan voit hakea joustolainaa omatoimisesti verkossa koska tahansa.

Miksi valita joustava luotto?

Arjessa tulee vastaan tilanteita, jolloin joustava luotto voi olla suureksi avuksi. Olipa edessä remontti, muutto tai muu äkillinen rahan tarve, joustava luotto auttaa pitämään arkielämän raiteillaan ja talouden tasapainossa.

Joustoluoton etu on, että se on jatkuvasti käytössäsi oleva joustava luotto. Sinun ei tarvitse nostaa hakemaasi lainasummaa kerralla, vaan voit siirtää lainaa tilillesi aina tarpeen mukaan. Joustava luotto tarkoittaa käytännössä sitä, että voit käyttää kerran myönnettyä luottoa monta kertaa ilman uutta luottohakemusta.

Miten joustolaina toimii?

Joustolaina on nimensä mukaisesti joustava luotto. Kun maksat käyttämääsi lainaa takaisin, lyhentämäsi lainasumma vapautuu käytettäväksi uudelleen. Jos siis teet isoja hankintoja, valitsemasi lyhennyserän suuruus vaikuttaa siihen, kuinka pian koko luotto on jälleen käytettävissäsi. 

Joustoluotto toimii kuten luottokortti, mutta ilman maksuvälinettä. Se joustaa elämäntilanteesi mukaan ja voit vaikuttaa omaan maksusuunnitelmaasi koska vain.

Mikäli haluat tutustua muihin joustaviin luottoihin ja rahoitusvaihtoehtoihin, löydät ne kätevästi alla olevasta linkistä.

Löydä sinulle sopiva laina

Kuka voi hakea Joustoluottoa?

Voit hakea Joustoluottoa, jos:

 • Pysyvä asuinpaikkasi on Suomessa
 • Olet yli 23-vuotias, OP:n pääasiallinen asiakas
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti
 • Jos et ole vielä asiakkaamme tai sinulla ei ole OP:n verkkopalvelutunnuksia, varaa aika lähimpään konttoriin
   

Voinko saada Joustoluottoon maksuvapaan kuukauden?

Kyllä. Joustoluottoon saat yhden maksuvapaan kuukauden vuodessa. Maksuvapaasta ei peritä kuluja. Maksuvapaa on joka vuosi sama kuukausi. 

Voiko Joustoluoton maksaa kerralla pois?

Kyllä voi. Vaikka Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, voit lyhentää sitä sovittua suuremmissa erissä tai maksaa koko luoton pois kerralla. Kun olet maksanut Joustoluoton kokonaan pois, jää sen luottomäärä käyttöösi myöhemmin tehtäviä hankintoja varten.

Täytä luottohakemus jo hyvissä ajoin. Hyväksytty päätös on voimassa kolme kuukautta ilman erillisiä kuluja. Joustoluotto on nostettavissa juuri silloin, kun sinulle sopii.

Miten haen joustolainaa?

Hae Joustoluottoa täyttämällä hakemus verkkopalvelussamme. Saat päätöksen joustolainasta heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Luottopäätös on voimassa kolme kuukautta.

Jotta saat Joustoluoton käyttöösi, sinun on hyväksyttävä annettu luottotarjous. Saat rahat tilillesi heti, kun hyväksyt antamamme luottotarjouksen. Tämän jälkeen voit käyttää joustolainaa haluamallasi tavalla.

Joustoluoton kustannukset

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka kustannukset muodostuvat lainasumman lisäksi korosta ja luotonhoitomaksusta. Luotonhoitomaksu veloitetaan joka kuukausi, vaikka luotto ei olisi aktiivisesti käytössä.

Luottoa lyhennetään sovitun suuruisen erän verran kuukausittain, kuitenkin vähintään 2,5 % luottorajasta ja minimissään 50 euroa. Eräpäivä voi olla kuun 1., 8., 16. tai 24. päivä. Maksettuasi luottoa takaisin, voit nostaa sitä uudelleen käyttöösi OP-verkkopalvelussa.

Joustoluoton kustannukset:

 • Luoton korko, 3 kk:n euribor + 7,95 % (7,4 % 1/21)
 • Luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa (kattaa luoton perustamiskustannukset, luoton nostot omalle tilille ja laskutuspalkkion)


Esimerkkilaskelma:

Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, jonka todellinen vuosikorko 2 000 euron luotolle on 14,75 %, kun luoton korko on 3 kk:n euribor + 7,95 prosenttiyksikköä (7,4% 1/21) ja luotonhoitomaksu 6 euroa kuukaudessa. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 152,91 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan. Lisäksi on oletettu, että luottoa maksetaan takaisin 179,7 euron minimimaksuerinä kuukauden välein, jolloin luottoaika on 12 kk.

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj

Joustoluoton turvin sinulla on rahoitus valmiina juuri sillä hetkellä, kun sitä tarvitset. Kätevää, eikö vain?

Johanna Ilonen Tuoteasiantuntija, OP
Joustoluoton hakeminen ja vakuudet Luoton myöntäminen, luoton käyttöön ottaminen

Täytä hakemus OP.fi:ssä,OP-mobiilissa tai soita asiakaspalveluun 0100 0500 tai käy osuuspankin konttorissa.

Saat päätöksen luottohakemukseesi heti tai viimeistään kahden pankkipäivän kuluessa. Hyväksytty päätös on voimassa kolme kuukautta ilman erillisiä kuluja. Tarjouksen hyväksyttyäsi luotto on heti käytettävissäsi OP-verkkopalvelussa. Ensimmäisen noston tulee olla vähintään 1 000 euroa, minkä jälkeen voit nostaa luotoltasi myös pienempiä summia.

Sinulle voidaan myöntää Joustoluotto, mikäli olet Osuuspankin pitkäaikainen pääasiallinen asiakas, vähintään 23-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat moitteettomasti hoidettuina ja pysyvä asuinpaikka Suomessa. Luoton saaminen edellyttää aina luoton myöntäjänä toimivan OP Vähittäisasiakkaat Oyj:n myönteistä luottopäätöstä. OP Vähittäisasiakkaat Oyj on OP Ryhmän kokonaan omistama luottolaitos.

Joustoluotto on vakuudeton luotto, joten et tarvitse vakuuksia tai takaajaa.

Saat luotollesi vuosittain yhden maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaana kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää luottoa eikä maksaa korkoja. Maksuvapaa on joka vuosi sama kuukausi. Muutos tulee voimaan seuraavan kuukauden laskutukseen. Jo muodostettua laskua ei voi muuttaa.

Voit tehdä muutoksia myös luottosi maksuerään ja eräpäivään tai tehdä ylimääräisen lyhennyksen. 

Lue miten voit tehdä muutoksia Joustoluottoon

Osuuspankin omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kerryttävät:

 • Säästämisen tileillä olevat rahat

 • Asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina

 • Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset

 • Maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

 

Luoton myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

 
Näin teet muutoksia Täsmäluottoon ja Joustoluottoon
Löydät kaikki luottosi tiedot op.fi:stä tai OP-mobiilista. Voit myös tehdä muutoksia luottoosi itse. Lue lisää.