Venevakuutus

Pankkilaina

Rahoita hieman isompi menosi pankkilainalla – oli sitten kyseessä remontti, ajoneuvo tai jokin muu kuluerä.

-

 • Edullinen vaihtoehto isommille lainoille

  Pankkilaina on sopiva vaihtoehto, kun tarvitse yli 8 000 euron rahoitusta. Pankkilaina on edullisempi vaihtoehto kuin vakuudettomat luotot.

 • Kerrytä bonuksia lainastasi

  OP:n omistaja-asiakkaana kerrytät bonuksia lainastasi. Bonuksilla voit maksaa esimerkiksi vakuutusmaksujasi.

 • Hae lainaa vaikka heti verkossa

  Voit hakea pankkilainaa suoraan verkon kautta. Lainahakemuksesi käsitellään viipymättä.

Pyydä lainatarjous

OPn asiakkaat:

Pyydä lainatarjous

Muut kuin OPn asiakkaat:

Pyydä lainatarjous

Näin haet pankkilainaa:

 1. Täytä lainahakemus verkossa

 2. Hakemus ei sido lainan nostamiseen

 3. Saat tilanteeseesi sopivan lainatarjouksen

 

Mihin pankkilaina soveltuu?

Pankkilaina on edullisempi rahoitusvaihtoehto kuin vakuudettomat kulutusluotot. Pankkilaina on sopiva vaihtoehto, kun tarvitset rahaa yli 8 000 euroa ja sinulla on lainalle vakuus, esimerkiksi asunto. Pystyt liittämään pankkilainaasi myös takaisinmaksuturvan tai korkokaton.

 • Voit saada pankkilainaa yli 8 000 euron hankintoihin.
 • Tarvitset lainalle vakuuden, esimerkiksi omistusasunnon.
 • Lainan takaisinmaksu voidaan suunnitella juuri sinulle sopivaksi.
 • Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.

Jos ostat pankkilainalla kulkuneuvon, sen omistajuus siirtyy suoraan sinulle. Usein osamaksulla hankitun kulkuneuvon omistajuus on rahoitusyhtiöllä.

 

Hae pankkilainaa ja allekirjoita lainan sopimukset sähköisesti

Nyt voit allekirjoittaa uuden lainan sopimukset sähköisesti – vaikka omalta kotisohvaltasi! Lainaneuvottelu ja allekirjoitukset voidaan halutessasi hoitaa alusta loppuun verkossa. Sähköisen allekirjoituksen saat tehtyä verkkopalvelutunnuksillasi.

Onko sinulla vapaata vakuutta?

Vakuutena kelpaa mm. omistusasunto, metsä tai muu omaisuus. Vakuutta myös vapautuu, kun lyhennät asuntolainaasi. Halutessasi voit selvittää vapaat vakuutesi kysymällä asiaa verkkoviestillä verkkopankissamme.

Tiesithän, että hyödyntämällä vapaata vakuutta saat edullisimman lainan. Pyydä meiltä pankkilainan lainatarjous ja olemme sinuun pian yhteydessä.

Vakuutena kelpaa mm. omistusasunto, metsä tai muu omaisuus. Vakuutta myös vapautuu, kun lyhennät lainaasi. Halutessasi voit selvittää vapaat vakuutesi kysymällä asiaa verkkoviestillä verkkopankissamme.

Lainan hakeminen ja vakuudet Lainan myöntäminen, vakuudet

Hae lainaa netissä

Täytä hakemus op.fi:ssä. Olemme sinuun yhteydessä hakemuksen lähettämistä seuraavana pankkipäivänä.

Voit täyttää lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi vielä asiakkaamme. Lainahakemusta täyttäessäsi sinun ei tarvitse tietää vielä tarkalleen tarvittavan lainan määrää. Lainahakemus on vasta tarjouspyyntö – se ei sido sinua lainan ottamiseen.

Sinulle voidaan myöntää vakuudellinen Pankkilaina, mikäli sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat hyvin hoidettuina ja vakuuksia käytettävissäsi.

Mihin tarvitaan vakuuksia?

Vakuuksien avulla pankki varmistaa, että laina tulee maksettua ajallaan takaisin. Vakuuksista hyödyt myös sinä, sillä vakuudellinen laina on edullisempaa kuin vakuudeton laina. 
 
Mitä voi käyttää vakuutena? 

Vakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, mökkiä, talletuksia, arvopapereita tai metsätilaa. Käytetyimpiä vakuuksia ovat asunnot. Jos olet lyhentänyt aiemmin otettuja lainojasi, esimerkiksi asuntolainaa, sinulla saattaa olla vapaata vakuutta ja voit käyttää sitä myös uuden lainasi vakuutena. 
  
Paljonko vakuuksia tarvitaan? 

Vakuuden vakuusarvo lasketaan sinulle aina tapauskohtaisesti. Erilaisilla vakuuksilla on usein erilaiset laskennalliset vakuusarvot.
 
Kysy lisää vakuuksista 

Lainahakemusta tehdessäsi sinun ei vielä tarvitse tietää tarkasti mitä vakuutta käytät. Voit neuvotella siitä asiantuntijamme kanssa hakemuksen tekemisen jälkeen. Autamme tarvittaessa vakuutesi arvon selvittämisessä.

Lainan maksaminen Lyhennystapa, kuukausierä, eräpäivä

Lyhennystapa ja kuukausierä sovitaan pankissasi. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan eräpäivän. Suositeltava vakuudellisen pankkilainan laina-aika riippuu käyttötarkoituksesta. Voit keskustella laina-ajasta pankin kanssa, mikäli viisi vuotta tuntuu liian lyhyeltä ajalta.

Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.
Lainan kustannukset Korko, todellinen vuosikorko, marginaali, hoitokulu

Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainan käyttöönottamisesta ja mahdollisista osanostoista veloitetaan lisäksi pankin palveluhinnaston mukainen palkkio.

Pankkilainan marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat mm. lainan vakuudet, maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin. Todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.

Lyhennysvapaa ja muut muutokset Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys

Voit hakea OP-verkkopalvelussa pankkilainaasi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa. Voit hakea muutosta myös maksuerään ja maksupäivään. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat -osiosta. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus.

Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • tileillä olevat varoista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Omistaja-asiakkaan edut

 • Omistaja-asiakkaana saat käyttötilillesi parempaa korkoa: 0,10 % (normaalisti 0,00 %).
 • Omistaja-asiakkaana saat uuteen asuntolainaasi kiinteän koron koko laina-ajaksi, jopa 25 vuodeksi. Näin varmistat, että asuntolainasi korkokulut säilyvät muuttumattomina koko laina-ajan.
 • Omistaja-asiakkaana saat opintolainan ilman toimitusmaksua, kun teet lainahakemuksen op.fi-palvelussa.
Lainan myöntää osuuspankki.