-

Pankkilaina

Sopiva vaihtoehto, kun tarvitset rahaa yli 10 000 euroa ja sinulla on lainalle vakuus.

Fiksu vaihtoehto isompien menojen rahoittamiseen – olipa kyseessä remontti, auto, sijoittaminen tai jokin muu isompi kuluerä.

 • Vakuudellinen Pankkilaina on usein edullinen vaihtoehto

  Voit saada edullisemman koron lainallesi, kun hyödynnät lainassasi vakuuksia.

 • Iso laina – pieni korko

  Pankkilaina on sopiva vaihtoehto, kun tarvitset rahaa yli 10 000 euroa ja sinulla on lainalle vakuus. Lainalla ei ole ylärajaa. Vakuudellinen laina on tyypillisesti edullisempi vaihtoehto kuin vakuudettomat luotot.

 • Vakuutena tyypillisesti omistusasunto

  Asunto-omaisuuden lisäksi sijoitukset, säästöt ja metsäomaisuus käyvät pankkilainan vakuutena. Sen sijaan autoa tai kulutustavaroita, kuten elektroniikkaa, ei voida käyttää vakuutena.

Hae pankkilainaa tai anna suostumus yhteiselle hakemukselle

Aloita pankkilainan hakeminen tai jatka aloittamaasi hakemusta

Hae pankkilainaa

Vahvista toisen hakijan aloittama yhteinen pankkilainahakemus

Siirry suostumuksiin

Aloita pankkilainan hakeminen tai jatka aloittamaasi hakemusta

Hae pankkilainaa

Vahvista toisen hakijan aloittama yhteinen pankkilainahakemus

Siirry suostumuksiin

Näin haet Pankkilainaa

 1. Täytä lainahakemus verkossa

 2. Hakemus ei sido lainan nostamiseen

 3. Saat sinulle räätälöidyn lainatarjouksen.

 

Vakuudellinen Pankkilaina

 • Voit hakea Pankkilainaa 10 000 eurosta ylöspäin, eikä sillä ole ylärajaa.
 • Tarvitset lainalle vakuuden, kuten omistusasunnon, sijoituksia, säästöjä tai metsäomaisuutta.
 • Pankkilaina on usein vakuudettomia kulutusluottoja edullisempi vaihtoehto, koska vakuudet turvaavat lainan takaisinmaksua pankille.
 • Pankkilaina kerryttää OP-bonuksia osuuspankin omistaja-asiakkaalle.
 • Voit turvata pankkilainaasi takaisinmaksuturvan tai korkokaton avulla.
 • Jos ostat pankkilainalla ajoneuvon, sen omistajuus siirtyy suoraan sinulle. Usein osamaksulla hankitun ajoneuvon omistajuus on rahoitusyhtiöllä.

Pankkilainan takaisinmaksu

 • Pankkilainan takaisinmaksu suunnitellaan juuri sinulle sopivaksi. Voit myös keskustella kanssamme lyhennysvapaasta tai lainamuutoksista, jos takaisinmaksua on tarpeen sovittaa elämäntilanteeseesi sopivammaksi kesken laina-ajan.
 • Voit maksaa lainan loppuun ennenaikaisesti milloin vain. Laina päättyy silloin, kun viimeinen erä on maksettu.

Mitä Pankkilainan vakuutena käytetään?

Vakuutena käytetään pääasiassa asunto-omaisuutta (esim. omistusasunto, sijoitusasunto ja kesämökki), sijoituksia tai metsäomaisuutta. Omistusasunto käy usein vakuutena, kun siihen kohdistuvaa lainaa on jo ehditty lyhentää tai kun se on ostettu osittain tai kokonaan säästöillä. Auto tai kulutustavarat, kuten elektroniikka, eivät käy pankkilainan vakuutena.

Pankkilaina voi olla sopiva ratkaisu lainojen yhdistämiseen

Oletko miettinyt siirtäväsi lainasi yhteen pankkiin? Lainojen kilpailuttaminen kannattaa: saat selvitettyä, voisitko saada tarpeisiisi paremmin sopivan lainan olemassa olevia lainojasi edullisemmin.

Lainaa ilman vakuutta

Jos sinulla ei ole käytettävissä vakuutta, tutustu OP:n vakuudettomiin kulutusluottoihin.

Saanko Pankkilainaa, vaikka OP ei ole pääasiallinen pankkini?

Jos et vielä ole asiakkaamme, voit hakea Pankkilainaa verkossa myös toisen pankin tunnuksilla. Kun haet meiltä pankkilainaa, pyydä samalla meiltä tarjous myös muihin pankkiasioihisi. Näin saat kerralla käyttöösi juuri sinulle sopivat, kattavat pankkipalvelut. Tutustu myös osuuspankin omistaja-asiakkaan moniin etuihin! Mitä enemmän sinulla on asiointia meillä, sitä enemmän hyödyt.

Tutustu omistaja-asiakkaan etuihin

Turvaa yllättäviin tilanteisiin

Jos elämä yllättäisi, miten selviäisit? Ottamalla lainallesi turvan, varmistat että selviät lainan takaisinmaksusta myös silloin, kun jotain yllättävää tapahtuu. Voit ottaa vakuudellisen Pankkilainan turvaksi esimerkiksi lainan takaisinmaksuturvan tai korkokaton.

 

Esimerkkilaskelma: Pankkilaina on kertaluotto. Jos 12 kk euribor on 3,701 % (7.6.2024), Pankkilainan todellinen vuosikorko 10 000 euron lainalle viiden vuoden maksuajalla on 9,1 %, kun luoton korko on 3,9 % marginaali + 12 kk euribor. Lainasta peritään kuukausittain 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron toimitusmaksu. Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 12 350,48 euroa.

Laskelma on tehty olettaen, että laina nostetaan kokonaan, lainan koro ja muut maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja luotto maksetaan takaisin 203,84 euron tasaerissä kuukauden välein. Pankkilainan myöntää osuuspankki.

Vakuudet Vakuudet

Hae lainaa netissä

Sinulle voidaan myöntää vakuudellinen pankkilaina, mikäli sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat hyvin hoidettuina ja vakuuksia käytettävissäsi.

Mihin tarvitaan vakuuksia?

Vakuuksien avulla pankki varmistaa, että laina tulee maksettua ajallaan takaisin. Myös sinä voit hyötyä vakuuksista, sillä vakuudellinen laina on usein edullisempaa kuin vakuudeton laina. 
 
Mitä voi käyttää vakuutena? 

Vakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, mökkiä, talletuksia, arvopapereita tai metsätilaa. Käytetyimpiä vakuuksia ovat asunnot. Jos olet lyhentänyt aiemmin otettuja lainojasi, esimerkiksi asuntolainaa, sinulla saattaa olla vapaata vakuutta ja voit käyttää sitä myös uuden lainasi vakuutena. 
  
Paljonko vakuuksia tarvitaan? 

Vakuuden vakuusarvo lasketaan sinulle aina tapauskohtaisesti. Erilaisilla vakuuksilla on usein erilaiset laskennalliset vakuusarvot.
 
Kysy lisää vakuuksista 

Lainahakemusta tehdessäsi sinun ei vielä tarvitse tietää tarkasti mitä vakuutta käytät. Voit neuvotella siitä asiantuntijamme kanssa hakemuksen tekemisen jälkeen. Autamme tarvittaessa vakuutesi arvon selvittämisessä.

Lainan kustannukset Korko, todellinen vuosikorko, marginaali, hoitokulu

Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainan käyttöönottamisesta ja mahdollisista osanostoista veloitetaan lisäksi pankin palveluhinnaston mukainen palkkio.

Pankkilainan marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat mm. lainan vakuudet, maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin. Todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.

Pankkilainasta veloitetaan kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä korkeintaan 120 euron suuruinen toimitusmaksu lainan noston yhteydessä. Lainan korko on 12 kuukauden euribor + pankin kanssa sovittu marginaali.

Lainan maksaminen Lyhennystapa, kuukausierä, eräpäivä

Lyhennystapa ja kuukausierä sovitaan pankissasi. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan eräpäivän. Suositeltava vakuudellisen pankkilainan laina-aika riippuu käyttötarkoituksesta. Voit keskustella laina-ajasta pankin kanssa, mikäli viisi vuotta tuntuu liian lyhyeltä ajalta.

Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.
Lyhennysvapaa ja muut muutokset Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys

Voit hakea op.fi-palvelussa pankkilainaasi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa. Voit hakea muutosta myös maksuerään ja maksupäivään. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat -osiosta. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus.

Lue lisää muutoksista joita voit tehdä Pankkilainaan

Laina-ajan kuluessa elämä voi muuttua odottamatta ja eteen tulla tilanteita, joissa lainan maksaminen vaikeutuu. Takaisinmaksuturvalla voit turvata sinun ja perheesi taloutta monien riskitilanteiden, kuten työttömyyden, työkyvyttömyyden tai vakavan sairauden, tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta.

Takaisinmaksuturvan hintaan vaikuttavat lainamäärä, kuukausierän suuruus ja vakuutuksen ottajan ikä. 

Esimerkki takaisinmaksuturvan hinnoittelusta:

20 000 euron laina, 10 vuoden laina-aika, 173 euron kuukausierä.

 • 30-vuotias vakuutettu, takaisinmaksuturvan vakuutusmaksu 10,31 €/kk
 • 50-vuotias vakuutettu, takaisinmaksuturvan vakuutusmaksu 20,11 €/kk

Voit ottaa takaisinmaksuturvan uutta lainaa hakiessasi tai liittää sen myöhemmin vanhaan lainaan. Vakuutus voidaan myöntää joko yksilöturvana tai pariturvana lainakumppanisi kanssa.

Korkokatolla voit varmistaa, että lainasta perittävä korko ei nouse yli sovitun rajan. Jos yleinen korkotaso lähtee laskemaan, laskee myös lainasi korko. OP tarjoaa korollesi kattoa jopa 14 vuodeksi. Hintaan vaikuttavat lainamäärä, korkokaton taso ja voimassaoloaika sekä tilanne korkomarkkinoilla. 

Voit ottaa korkokaton euriborkorkoiseen lainaan hakiessasi uutta lainaa tai liittää sen myöhemmin vanhaan lainaan. 

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia, jotka pienentävät pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuja. Vuonna 2024 sinulle kertyy bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti.

OP-bonuksia kerryttävät

 • säästämisen tileillä olevat varat
 • asuntolaina, opintolaina ja vakuudellinen pankkilaina
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus.

OP-bonukset ovat verottomia. Siksi niitä käytetään automaattisesti esimerkiksi lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin sekä vakuutusmaksuihin.

Lue lisää OP-bonuksista

Omistaja-asiakkaana saat myös tuntuvia etuja ja alennuksia. Saat esimerkiksi päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun asti sekä korkoa Käyttötilillesi. Lisäksi säästäminen ja sijoittaminen on sinulle tavallista edullisempaa.

Katso kaikki omistaja-asiakkaan edut

Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Velan yleiset ehdot (pdf)

Lainan myöntää osuuspankki.