Pankkilaina joustaa

Näin teet muutoksia lainaasi

Lainasi tiedot löydät aina op.fi:stä ja OP-mobiilista

Op.fi:ssä ja OP-mobiilissa voit tarkistaa pankkilainasi ajantasaisen tilanteen koska vain. Näet muun muassa: 

 • jäljellä olevan lainan määrän  
 • seuraavan maksuerän suuruuden 
 • laskutustavan  
 • eräpäivän ja  
 • koron

Hae lyhennysvapaata tai tee muutoksia maksusuunnitelmaan

Lyhennysvapaan aikana maksat pelkät korot

Voit hakea pankkilainaasi lyhennysvapaata. Sen aikana pidät taukoa lainan pääoman lyhentämisestä ja maksat lainastasi vain korot.  

Lyhennystavastasi riippuen lyhennysvapaa pidentää laina-aikaasi tai nostaa kuukausierän määrää. Lyhennysvapaata voit hakea 6 tai 12 kuukautta.

Voit muuttaa maksuerän määrää tai eräpäivää

Haluatko tehdä muutoksia tuleviin lainalyhennyksiisi? Voit muuttaa pankkilainasi maksuerää eli lyhennyksen määrää tai vaihtaa lainan eräpäivää op.fi:ssä ja OP-mobiilissa. 

Muutoksista peritään palveluhinnaston mukainen palkkio. Se veloitetaan lainan maksuerän maksun yhteydessä. Tutustu hinnastoon

Jos olet ottanut lainan yhdessä toisen henkilön kanssa, täytyy molempien lainan ottajien hyväksyä muutoshakemus. Se onnistuu op.fi:ssä OP:n tunnuksilla.  

Hae muutoksia op.fi:ssä

Voit tehdä muutoshakemuksen myös OP-mobiilissa. Kirjaudu OP-mobiiliin ja etsi lainan tiedot kohdasta ”Lainat”. Valitse laina, johon haluat tehdä muutoksia. Valitse välilehti ”Tiedot” ja tee muutoshakemus valitsemalla ”Muuta maksusuunnitelmaa”.

Lainan ylimääräinen lyhennys tai maksaminen etuajassa

Tee pankkilainan ylimääräinen lyhennys

Voit tehdä lainaasi myös ylimääräisiä lyhennyksiä. Ne eivät muuta lainan maksusuunnitelmaa, vaan pienentävät lainan jäljellä olevaa pääomaa. Ylimääräinen lyhennys ei siis korvaa kuukausittaista lyhennystä.  

Voit tehdä ylimääräisen lyhennyksen itse op.fi:ssä tai OP-mobiilissa.

Ylimääräinen lyhennys op.fi:ssä

Tee ylimääräinen lyhennys samalla tavalla, kuin maksaisit minkä tahansa laskun. Löydät maksun tiedot edellisestä laskustasi. Lisää kohtaan ”Saajan tili tai IBAN” lyhennettävän lainan numero.

Täytettyäsi maksettavan summan ja maksupäivän hyväksy maksu normaaliin tapaan. Lainan numeron löydät  ”Lainat” -osiosta kyseisen lainan kohdalta.

Tee ylimääräinen lyhennys 

Ylimääräinen lyhennys OP-mobiilissa

Etsi OP-mobiilissa lainasi tiedot kohdasta ”Lainat” ja valitse laina, johon haluat tehdä ylimääräisen lyhennyksen. Valitse välilehti ”Tiedot” ja tee lyhennys painikkeesta ”Lyhennä lainaa”.

Voit maksaa lainan pois etuajassa

Jos haluat maksaa lainasi koko määrän kerralla pois lähetä meille viesti op.fi:ssä tai OP-mobiilissa.

Kerro viestissä:

 • lainan numero 
 • tilin numero, jolta maksu hoidetaan 
 • Päivämäärä, jolloin toivot lainan maksua

Lähetä viesti  

Haluatko tehdä muutoksen lainan veloitustiliin?

Voit muuttaa lainasi automaattista veloitustiliä lähettämällä meille viestin op.fi:ssä tai OP-mobiilissa. Jos laina on usean henkilön nimissä, jokaisen pitää lähettää samansisältöinen viesti OP:n digipalveluihin veloitustilin muutoksesta. Kerro viestissä: 

 • että haluat vaihtaa lainanhoitotiliä 
 • mitä lainaa muutos koskee ja  
 • miltä tilitä maksut jatkossa veloitetaan

Lähetä viesti