Nainen tekee laskelmia paperille kannettavan tietokoneen ääressä.

Asuntolainalaskuri – laske asuntolainasi nyt

Asuntolainalaskuri auttaa sinua suunnittelemaan asuntolainalle sopivan laina-ajan ja kuukausittaisen maksuerän. Katso vinkit asuntolainalaskurin käyttöön ja sen jälkeen laske asuntolaina laskurilla.

Millainen on sopiva asuntolaina? Laskuri on helppo tapa testata

Asuntolainalaskuri on hyvä apuväline asuntolainan suunnitteluun. Asuntolainalaskurilla testaat helposti, miten lainamäärä, takaisinmaksuaika ja korot vaikuttavat lainan maksuerään. Kokeile lainaa erilaisilla korkoprosenteilla, niin näet, millaisia vaikutuksia korkotason vaihtelulla on lainaasi.

Käytä asuntolainalaskurissa mahdollisimman todenmukaisia tietoja. Näin saat laskurista parhaan hyödyn irti. Muista, että asuntolainalaskurin tulos on suuntaa antava – esimerkiksi lainan korko ja muut ehdot tarkennetaan varsinaisella lainahakemuksellasi.

Vinkit asuntolainalaskurin käyttöön:

  • Asuntolainalaskurissa pääset muokkaamaan lainamäärää, laina-aikaa ja korkoprosenttia. Sen jälkeen näet, miten suureksi kuukausittainen maksuerä muodostuu. Maksuerä sisältää lainan lyhennyksen, korot ja kulut. Näet myös, paljonko lainastasi kertyisi OP-bonuksia, jos olet osuuspankin omistaja-asiakas.
  • Lainan takaisinmaksuturva auttaa selviytymään lainanmaksusta esimerkiksi työttömyyden tai sairausloman pienentäessä talouden tuloja. Laskurilla testaat, mitä vakuutus maksaa haluamallesi lainamäärälle.
  • Jos uusi asunto kaipaa remonttia, kannattaa remonttikulut laskea mukaan lainamäärään asuntolainalaskurilla.
  • Oletko vaihtamassa asuntoa? Pyydä välittäjältä arvio nykyisen asuntosi myyntihinnasta ja laske lainatarpeesi sen mukaan. Huomioi myös, että asunnon vaihdon yhteydessä maksetaan varainsiirtovero. Tarkista veron määrä verottajan sivuilta ja laske myös se mukaan lainamäärään.

Asuntolaina yksin vai yhdessä?

Oletko ostamassa asuntoa yhdessä toisen kanssa? Voitte ottaa asuntolainan yhdessä tai erikseen. Jos asutte samassa kotitaloudessa, voitte täyttää yhteisen lainahakemuksen ja päättää myöhemmin, haluatteko yhteisen tai erilliset asuntolainat. Asuntolainalaskurilla voitte laskea, miten suuri maksuerä olisi yhdessä tai erikseen maksettuna. On hyvä huomioida, että ottaessanne kaksi asuntolainaa maksatte myös lainanhoitokuluja kahdesta lainasta.

Miten kilpailutan asuntolainan?

Asuntolainan voi kilpailuttaa verkossa. Kilpailutus tapahtuu lähettämällä pankille lainahakemuksen, jonka jälkeen saat lainatarjouksen. Asuntolainan kilpailutus ja lainatarjousten vertailu kannattaa tehdä huolella. Usein asuntolainan myötä myös muu pankkiasiointi on kätevää siirtää yhteen, pääasialliseen asiointipankkiin. Jos asuntolainan kilpailuttaminen on ajankohtaista, tutustu kokoamiimme vinkkeihin!

Asuntolainalaskuri ja OP-bonukset

Tiesitkö, että asuntolaina kerryttää OP-bonuksia osuuspankin omistaja-asiakkaalle? Asuntolainalaskuri laskee arvion ensimmäisen vuoden aikana kertyvistä OP-bonuksista. Jos haet lainaa esimerkiksi 100 000 euroa, sinulle voi kertyä ensimmäisenä vuonna lähes 250 euroa OP-bonuksia. OP-bonuksilla voidaan maksaa esimerkiksi lainan palvelumaksuja ja oman kodin vakuutuslasku.

 

Asuntolainan myöntää osuuspankki.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.