Pariskunta lepää sohvalla kahvikupit kädessä.

Asuntolainalaskuri – laske asuntolainasi nyt

Asuntolainalaskuri auttaa sinua suunnittelemaan itsellesi sopivan laina-ajan ja kuukausierän. Katso vinkit asuntolainalaskurin käyttöön ja sen jälkeen laske asuntolaina laskurilla.

Miten asuntolainalaskuri toimii?

Asuntolainalaskuri on hyvä apuväline, kun suunnittelet asuntolainan hakemista. Asuntolainalaskurilla testaat helposti, miten lainan takaisinmaksuaika ja korot vaikuttavat asuntolainan hintaan. Erilaisia lainakorkoja kokeilemalla näet, miten kuukausittainen lainalyhennyserä voi muuttua korkotason muuttuessa.

Käytä asuntolainalaskurissa mahdollisimman todenmukaisia tietoja. Näin saat laskurista parhaan hyödyn irti. Muista, että asuntolainalaskurin tulos on suuntaa antava – esimerkiksi lainan korko ja muut ehdot tarkennetaan varsinaisella lainahakemuksellasi.

Vinkit asuntolainalaskurin käyttöön:

  • Asuntolainalaskurissa voit muokata lainamäärää ja katsoa miten kuukausierä ja laina-aika muuttuvat.
  • Oletko vaihtamassa asuntoa? Pyydä kiinteistönvälittäjältä arvio asunnon myyntihinnasta ja laske lainatarpeesi sen mukaan.
  • Jos uusi koti kaipaa remonttia, kannattaa remonttikulut laskea mukaan asuntolainalaskuriin syötettävään lainamäärään.
  • Asunnon vaihdon yhteydessä maksetaan varainsiirtovero. Tarkista veron määrä verottajan sivuilta ja laske mukaan lainamäärääsi.
  • Saat asuntolainaasi takaisinmaksuturvan, jonka avulla selviydyt lainan hoidosta esimerkiksi työttömyyden tai sairausloman pienentäessä talouden tuloja. Voit laskea miten vakuutus vaikuttaa kuukausierään.

Asuntolaina kannattaa ottaa osuuspankista

Osuuspankin asuntolaina lasketaan mukaan OP-bonuksia kerryttävään asiointiin. Kertyneillä bonuksilla maksetaan esimerkiksi lainan palvelumaksuja, Pohjola Vakuutuksen vakuutuksia sekä OP Kodin välityspalkkioita. Asuntolainalaskuri laskee arvion ensimmäisen vuoden aikana kertyvistä OP-bonuksista. Jos haet lainaa esimerkiksi 100 000 euroa, sinulle voi kertyä ensimmäisenä vuonna lähes 250 euroa OP-bonuksia.

 
Lainan myöntää osuuspankki.