Asuntolainalaskurin avulla voit arvioida asuntolainasi.

Asuntolainalaskuri – laske asuntolainasi nyt

Asuntolainalaskuri auttaa sinua suunnittelemaan sinulle sopivan laina-ajan ja kuukausierän. Tutustu laskuvinkkeihimme ja laske!

Huomioi nämä asiat asuntolainalaskurissa

Asuntolainalaskuri on hyvä apuväline, kun suunnittelet asuntolainaa. Voit siirtyä suoraan laskuriin alla olevasta painikkeesta.

Laske asuntolainasi

Näiden vinkkien avulla saat parhaan hyödyn irti asuntolainalaskurista:

  • Asuntolainalaskurilla on helppo arvioida, millaiseen asuntoon sinulla on varaa. Asuntolainalaskurissa voit myös muokata lainamäärää ja katsoa miten kuukausierä ja laina-aika muuttuvat.
  • Oletko vaihtamassa asuntoa? Pyydä kiinteistövälittäjältä arvio asunnon myyntihinnasta ja laske lainatarpeesi sen mukaan.
  • Jos uusi koti kaipaa remonttia, kannattaa remonttikulut laskea mukaan asuntolainalaskuriin syötettävään lainamäärään.
  • Asunnon vaihdon yhteydessä maksetaan varainsiirtovero. Tarkista veron määrä verottajan sivuilta ja laske mukaan lainamäärääsi.
  • Saat asuntolainaasi takaisinmaksuturvan, jonka avulla selviydyt lainan hoidosta esimerkiksi työttömyyden tai sairausloman pienentäessä talouden tuloja. Voit laskea miten vakuutus vaikuttaa kuukausierään.

Asuntolainalaskurin avulla selvität myös helposti, millaiseksi asuntolainan kulut muodostuisivat. Asuntolainalaskurissa voit nimittäin myös kokeilla, miten muuttuvat korot vaikuttaisivat lainan kustannuksiin – koron noustessa tai laskiessa lainan kuukausierä ja kokonaiskustannukset muuttuvat. Kun kokeilet erilaisia korkoja asuntolainalaskurissa, voit samalla miettiä, miten asuntolaina muuttuisi korkotason muuttuessa.

Asuntolaina kannattaa ottaa osuuspankista

Osuuspankin asuntolaina lasketaan mukaan OP-bonuksia kerryttävään asiointiin. Kertyneillä bonuksilla maksetaan esimerkiksi lainan palvelumaksuja, Pohjola Vakuutuksen vakuutuksia sekä OP Kodin välityspalkkioita. Asuntolainalaskuri laskee arvion ensimmäisen vuoden aikana kertyvistä OP-bonuksista. Jos haet lainaa esimerkiksi 100 000 euroa, sinulle voi kertyä ensimmäisenä vuonna lähes 250 euroa OP-bonuksia.

 
Lainan myöntää osuuspankki.