Asuntolainalaskuri – laske asuntolainan kuukausierä

Millainen on sopiva asuntolainan, mökkilainan tai sijoitusasuntolainan kuukausierä? Asuntolainalaskurilla testaat helposti, miten lainamäärä, takaisinmaksuaika ja korkotaso vaikuttavat lainan kuukausierään. Näet myös, paljonko lainastasi kertyisi OP-bonuksia, jos olet osuuspankin omistaja-asiakas.

Vinkit asuntolainalaskurin käyttöön

Asuntolainalaskurissa kannattaa käyttää mahdollisimman todenmukaisia tietoja. Voit kokeilla laskuria erilaisilla korkoprosenteilla, niin näet, millaisia vaikutuksia korkotason vaihtelulla on lainaasi.

Lainalaskurin laskelma on aina suuntaa antava. Lainasi korko ja muut ehdot tarkennetaan lainatarjouksessa. Lisäksi kuukausierän suuruuteen tai laina-ajan pituuteen vaikuttaa lainalle valittu lyhennystapa.

Oletko vaihtamassa asuntoa? Pyydä välittäjältä arvio nykyisen asuntosi myyntihinnasta ja laske lainatarpeesi sen mukaan.

Asuntokaupan yhteydessä maksetaan tyypillisesti varainsiirtovero, joka on normaalisti asunto-osakkeissa 1,5 prosenttia ja kiinteistöissä 3 prosenttia velattomasta hinnasta (1/2024). Laske varainsiirtovero mukaan tarvitsemaasi lainamäärään.

Asuntolaina yksin vai yhdessä?

Oletko ostamassa asuntoa yhdessä toisen kanssa? Voitte hakea asuntolainaa yhdessä tai erikseen ja päättää myöhemmin, haluatteko yhteisen tai erilliset asuntolainat. 

On hyvä huomioida, että jos otatte kaksi asuntolainaa, maksatte myös lainanhoitokuluja kahdesta lainasta. Laskurilla voitte tehdä erikseen suuntaa antavat laskelmat yhteiselle ja erillisille lainoille. 

Asuntolainalaskuri ja OP-bonukset

Osuuspankin omistaja-asiakkaana voit saada asuntolainastasi jopa satojen eurojen arvosta OP-bonuksia. OP-bonuksia voidaan käyttää esimerkiksi lainan palvelu- ja toimitusmaksuihin, oman kodin vakuutuslaskuihin sekä OP Kodin kiinteistönvälityspalkkioihin. 

Asuntolainalaskuri laskee arvion ensimmäisen vuoden aikana kertyvistä OP-bonuksista. Jos haet lainaa esimerkiksi 100 000 euroa, sinulle voi kertyä ensimmäisenä vuonna lähes 250 euroa OP-bonuksia. Omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti vuonna 2024. 

Asuntolainan myöntää osuuspankki.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.