Nainen istuu sohvalla lukien tablet-laitetta.

Näin hyödyt OP-bonuksistasi

Osuuspankin omistaja-asiakkaana sinulle kertyy asioinnistasi OP-bonuksia. Bonustilillesi kertyneillä OP-bonuksilla kuitataan automaattisesti esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja.

Miten OP-bonukset toimivat?

1. Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia 2. Saat OP-bonukset 3. OP-bonuksilla kuitataan maksuja. 1. Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia 2. Saat OP-bonukset 3. OP-bonuksilla kuitataan maksuja.

Mistä OP-bonuksia kertyy?

Omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kertyy kaikesta bonuksiin oikeuttavasta asioinnista. Vuonna 2023 saat omistaja-asiakkaana OP-bonuksia entistäkin enemmän, sillä palkitsemme omistaja-asiakkaitamme ylimääräisillä bonuksilla; saat koko vuoden 30 % enemmän bonuksia.

Jos esimerkiksi asuntolainan, säästöjen ja kuukausittaisten vakuutusmaksujen yhteenlaskettu summa on 100 000 euroa, kertyy OP-bonuksia vuonna 2023 yhteensä 325 euron arvosta tämän vuoden 250 euron sijaan.

Bonuksia kerryttävät

-Säästötileillä olevat rahat, -Asuntolaina opintolaina, vakuudellinen pankkilaina, -Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset, -Kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksut. -Säästötileillä olevat rahat, -Asuntolaina opintolaina, vakuudellinen pankkilaina, -Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset, -Kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksut.

Mihin OP-bonuksiani käytetään?

Bonustilillesi kertyneitä OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin, jotka muussa tapauksessa veloitettaisiin käyttötililtäsi. Bonuksia käytetään myös vakuutusmaksuihin. OP-bonuksilla maksetaan palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja automaattisesti siinä järjestyksessä, kun maksuja tai veloituksia muodostuu.

OP-bonuksia käytetään muun muassa

  • päivittäisiin pankkipalveluihin (käyttötili, OP-verkkopalvelu, OP:n maksukortti)
  • lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin
  • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuihin
  • säästöjen ja sijoitusten säilytys- ja salkunhoitopalkkioihin
  • lakipalveluiden ja OP Kodin palkkioihin

Bonustilillesi jätetään aina pankkipalveluiden veloitusta varten vähintään 10 euroa.

Käyttämättömät OP-bonukset vanhenevat viiden vuoden kuluessa niiden kertymisestä. Vanhenevista OP-bonuksista lähetetään omistaja-asiakkaalle ilmoitus kaksi kuukautta ennen OP-bonusten vanhentumista.

OP Ryhmän jakamat OP-bonukset ovat omistaja-asiakkaille verovapaita. Verovapauden edellytyksenä kuitenkin on, että bonukset käytetään OP Ryhmän määrittelemiin ja valitsemiin pankki- ja vakuutuspalveluihin sekä muihin ryhmän palvelumaksuihin. Tämän vuoksi omistaja-asiakas ei voi nostaa OP-bonuksia rahana, eikä valita niiden käyttökohteita itse.

Mistä voin seurata OP-bonusteni kertymistä?

Omistaja-asiakkaana voit tarkastella OP-bonuksiasi kuukausittain OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

  • OP-mobiilissa näet bonustilanteesi Muut-osiosta valitsemalla Omistaja-asiakas. Kuukausittaisen bonusviestisi näet Muut-osiosta kohdasta Viestit ja valitsemalla alalaidasta % Bonukset-kohdan. Bonusviesteistä näet mistä OP-bonuksia on kertynyt ja mihin niitä on käytetty. 
  • op.fi-palvelussa näet ajantasaisen tiedon OP-bonuksistasi heti kirjauduttuasi. Valitse tilitietojesi alapuolelta OP-bonus -kohta ja pääset bonustilisi tapahtumavirtaan. Bonustilin tapahtumavirrasta näet, miten OP-bonuksia on kertynyt ja mihin niitä on käytetty. OP-bonukset päivittyvät op.fi-palveluun ja OP-mobiiliin eri tahtiin. Ajantasaisen tiedon OP-bonuksistasi näet op.fi-palvelusta.
  • Kuukausittain maksettavat OP-bonukset perustuvat palveluidesi euromääräiseen arvoon edellisen kuukauden aikana.