Nainen istuu sohvalla lukien tablet-laitetta.

Näin hyödyt OP-bonuksistasi

Osuuspankin omistaja-asiakkaana sinulle kertyy asioinnistasi OP-bonuksia. Bonustilillesi kertyneillä OP-bonuksilla kuitataan automaattisesti esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja.

Miten OP-bonukset toimivat?

1. Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia 2. Saat OP-bonukset 3. OP-bonuksilla kuitataan maksuja. 1. Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia 2. Saat OP-bonukset 3. OP-bonuksilla kuitataan maksuja.

Mistä OP-bonuksia kertyy?

Omistaja-asiakkaalle OP-bonuksia kertyy kaikesta bonuksiin oikeuttavasta asioinnista. Vuonna 2023 saat omistaja-asiakkaana OP-bonuksia entistäkin enemmän, sillä palkitsemme omistaja-asiakkaitamme ylimääräisillä bonuksilla; saat koko vuoden 30 % enemmän bonuksia.

Jos esimerkiksi asuntolainan, säästöjen ja kuukausittaisten vakuutusmaksujen yhteenlaskettu summa on 100 000 euroa, kertyy OP-bonuksia vuonna 2023 yhteensä 325 euron arvosta. Normaalin kertymän mukaan bonuksia kertyisi vastaavalla asiointimäärällä 250 euron arvosta.

Bonuksia kerryttävät

-Säästötileillä olevat rahat, -Asuntolaina opintolaina, vakuudellinen pankkilaina, -Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset, -Kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksut. -Säästötileillä olevat rahat, -Asuntolaina opintolaina, vakuudellinen pankkilaina, -Rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset, -Kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksut.

Mihin OP-bonuksiani käytetään?

Bonustilillesi kertyneitä OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin, jotka muussa tapauksessa veloitettaisiin käyttötililtäsi. Bonuksia käytetään myös vakuutusmaksuihin. OP-bonuksilla maksetaan palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja automaattisesti siinä järjestyksessä, kun maksuja tai veloituksia muodostuu.

OP-bonuksia käytetään muun muassa

  • päivittäisiin pankkipalveluihin (käyttötili, OP:n digipalvelut, OP:n maksukortti)
  • lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin
  • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuihin
  • säästöjen ja sijoitusten säilytys- ja salkunhoitopalkkioihin
  • lakipalveluiden palkkioihin
  • OP Kodin kiinteistönvälityspalkkioihin

Bonustilillesi jätetään aina pankkipalveluiden veloitusta varten vähintään 10 euroa.

Käyttämättömät OP-bonukset vanhenevat viiden vuoden kuluessa niiden kertymisestä. Vanhenevista OP-bonuksista lähetetään omistaja-asiakkaalle ilmoitus kaksi kuukautta ennen OP-bonusten vanhentumista.

OP Ryhmän jakamat OP-bonukset ovat omistaja-asiakkaille verovapaita. Verovapauden edellytyksenä kuitenkin on, että bonukset käytetään OP Ryhmän määrittelemiin ja valitsemiin pankki- ja vakuutuspalveluihin sekä muihin ryhmän palvelumaksuihin. Tämän vuoksi omistaja-asiakas ei voi nostaa OP-bonuksia rahana, eikä valita niiden käyttökohteita itse.

Mistä voin seurata OP-bonusteni kertymistä?

Omistaja-asiakkaana voit tarkastella OP-bonustesi ajankohtaista kertymistä kuukausittain OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa. Kuukausittain maksettavat OP-bonukset perustuvat palveluidesi euromääräiseen arvoon edellisen kuukauden aikana.

OP-mobiilissa löydät ajantasaisen bonuskertymän seuraavaa polkua pitkin:

1. Kirjaudu OP-mobiiliin

2. Valitse oikeasta alareunasta Muut

3. Valitse Omistaja-asiakas ja sen jälkeen OP-bonukset
 

Voit myös tarkastella Muut-näkymästä, mistä palveluista OP-bonuksia on kuukausittain kertynyt sekä mihin niitä on käytetty:

1. Valitse Viestit

2. Valitse näkymän alareunasta % Bonukset

3. Valitse viesteistä se kuukausi, jonka bonuskertymää ja -käyttöä haluat tarkastella

Op.fi-palvelussa näet ajantasaisen bonuskertymän heti, kun kirjaudut palveluun. Näet tilitietojesi alapuolella OP-bonukset -osiossa sen hetkisen bonustilin saldon. Kun klikkaat saldoa, pääset tarkastelemaan bonustilisi tapahtumia. Tapatumavirrasta näet, kuinka paljon OP-bonuksia on kertynyt ja mihin niitä on käytetty.