Mies ja lapsi nurmikolla

Näin saat kaiken hyödyn irti OP-bonuksistasi

Osuuspankin omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia. Bonustilillesi kertyneillä OP-bonuksilla kuitataan esimerkiksi vakuutusmaksuja ja pankin palvelumaksuja, jotka muussa tapauksessa veloitettaisiin käyttötililtäsi.

Näin OP-bonukset toimivat

1. Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia 2. Saat OP-bonukset 3. OP-bonuksilla kuitataan maksuja 1. Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia 2. Saat OP-bonukset 3. OP-bonuksilla kuitataan maksuja

Mistä kaikesta minulle kertyy OP-bonuksia?

OP-bonuksia kertyy kaikille omistaja-asiakkaille, eikä OP-bonusten kertymiselle ole ylärajaa. Mitä enemmän käytät OP:n palveluita, sitä enemmän sinulle kertyy OP-bonuksia. OP-bonus on osuustoiminnallinen tapa palkita asiakkaita pankki- ja vakuutuspalveluiden käytöstä. Vuosittain osuuspankit maksavat omistaja-asiakkailleen yhteensä yli 200 miljoonan euron arvosta OP-bonuksia. 

OP-bonukset lasketaan vuositason kertoimella 0,25 %. Jos sinulla on käyttötilillä rahaa 5 000 euroa ja lainaa 95 000 euroa, asiointisi on silloin yhteensä 100 000 €. Laskentakerroin OP-bonusten määrälle on 100.000 x 0,0025 ja sinulle kertyy OP-bonuksia 250 euroa vuodessa. Bonustaulukosta näet myös arvion siitä, paljon sinulle voisi kertyä OP-bonuksia.

Bonustaulukko

  Opiskelija Pariskunta Lapsiperhe
Lainat

Opintolaina: 1 500 €

Asuntolaina: 120 000 €

Asuntolaina: 230 000 €

Säästöt ja sijoitukset

Säästötilillä: 200 €

ASP-tilillä: 700 €

Rahastoissa: 3 000 €

Säästötileillä: 2 000 €

Rahastoissa: 3 000 €

Lasten säästötileillä: 1 200

Vakuutukset

Henkilövakuutukset:  10 €/kk

Kotivakuutus: 9 €/kk

Henkilövakuutukset: 70 €/kk

Kotivakuutus:  15 €/kk

Autovakuutus: 60 €/kk

Henkilövakuutukset:  100 €/kk

Kotivakuutus: 40 €/kk

Autovakuutus: 70 €/kk

Mökkivakuutus:  25 €/kk

Ostot OP-Visan luotolla, creditillä

Ostoja n. 50 €/kk

Ostoja n. 250 €/kk

Ostoja n. 280 €/kk

Muut

Vuokravakuustilillä: 1500 €

   
Bonuksia vuosittain

11,82 €

324,35 €

600,95 €

 

Mistä minulle kertyy OP-bonuksia?

Tileillä olevat rahat, lainat, säästöt ja sijoitukset, OP-Visan ja OP-Mastercardin credit-ominaisuudella maksetut ostokset, kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksut Tileillä olevat rahat, lainat, säästöt ja sijoitukset, OP-Visan ja OP-Mastercardin credit-ominaisuudella maksetut ostokset, kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksut
Perheenjäsenistä kannattaa muodostaa yksi OP-bonuksia kerryttävä kokonaisuus eli perhekokonaisuus, jolloin esimerkiksi lasten pankki- ja vakuutuspalveluiden käytöstä kertyvillä OP-bonuksilla voidaan kuitata perheen pankkipalvelu- ja vakuutusmaksuja. 

Mistä voin seurata OP-bonusteni kertymistä?

Omistaja-asiakkaana voit tarkastella OP-bonuksiasi kuukausittain OP-mobiili -sovelluksessa tai kirjautumalla op.fi-palveluun.

  • Kätevimmin voit seurata OP-bonuksiasi op.fi-palvelussa. Kirjaudu op.fi-palveluun ja näet ajantasaisen tiedon OP-bonuksistasi heti tilitietojesi alapuolelta. Kun painat  OP-bonusten alapuolella olevaa %-merkkiä, pääset bonustilisi tapahtumavirtaan. Bonustilin tapahtumavirrasta voit kätevästi tarkastella, miten OP-bonuksia on kertynyt ja mihin niitä on käytetty. 
  • OP-bonuksiasi voit seurata myös OP-mobiilista. OP-mobiilin Muut-osiosta näet helposti, kuinka paljon OP-bonuksia sinulla on tällä hetkellä käytettävissä. Muut-osion viesteistä pääset tarkastelemaan tarkemmin OP-bonuksiasi, kun painat %-merkkiä. Bonusviesteistä näet kuukausittain, mistä OP-bonuksia on kertynyt ja mihin niitä on käytetty. Mikäli sinulla ei ole OP-mobiilia, saat ladattua sen puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupasta. Lataa OP-mobiili >
  • OP-bonukset päivittyvät op.fi-palveluun ja OP-mobiiliin eri tahtiin. Ajantasaisen tiedon OP-bonuksistasi näet op.fi-palvelusta.
  • Mikäli et koe verkkopalveluita omaksesi, saat kaksi kertaa vuodessa tiliotteidesi mukana postitse koonnin, josta voit tarkastaa bonustilanteesi. 
  • Kuukausittain maksettavat OP-bonukset perustuvat palveluidesi euromääräiseen arvoon edellisen kuukauden aikana.

Etkö tiedä oletko omistaja-asiakas?

Mihin OP-bonuksiani käytetään?

Bonustilillesi kertyneitä OP-bonuksia käytetään maksuihin ja veloituksiin, jotka muussa tapauksessa veloitettaisiin käyttötililtäsi. OP-bonuksia käytetään automaattisesti siinä järjestyksessä, kun maksuja tai palkkioveloituksia muodostuu. OP-bonusten käyttö on täysin automaattista. OP-bonuksia käytetään muun muassa

  1. päivittäisiin pankkipalveluihin (käyttötili, OP-verkkopalvelu, OP-Visa-kortti)
  2. lainojen palvelu- ja toimitusmaksuihin
  3. kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuihin
  4. säästöjen ja sijoitusten säilytys- ja merkintäpalkkioihin
  5. lakipalveluiden ja OP Kodin palkkioihin

Op.fi-palvelusta voit helposti seurata, mihin pankkipalvelu- ja vakuutusmaksuihin OP-bonuksiasi on kuukausittain käytetty. Bonustilillesi jätetään aina pankkipalveluiden veloitusta varten vähintään 10 euroa. Käyttämättömät OP-bonukset vanhenevat viiden vuoden kuluessa niiden kertymisestä. Vanhenevista OP-bonuksista lähetetään omistaja-asiakkaalle ilmoitus kaksi kuukautta ennen OP-bonusten vanhentumista.