Omenat sylissä

Omistaja-asiakas

Hyödy omistajan eduista – tule omistaja-asiakkaaksi osuuspankkiisi.
1

Rahanarvoiset OP-bonukset

Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia. Niillä kuitataan esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja.

2

Omistaja-asiakkaan edut ja alennukset

Saat omistaja-asiakkaan etuja pankin, vakuutuksen sekä säästämisen ja sijoittamisen palveluista.

3

Edut OP:n kumppaneilta

Pääset hyödyntämään kumppaneidemme tarjoamia omistaja-asiakasetuja ympäri Suomen.

piilotettu otsikko

Osuuspankin asiakkaana voit liittyä omistajaksi verkkopalvelutunnuksillasi.

Tule omistaja-asiakkaaksi

Jos et ole osuuspankin asiakas, varaa aika ja liity omistajaksi konttorissa.

Varaa aika

OP-bonuksista rahanarvoista etua

OP-bonuksia kertyy yksinkertaisella periaatteella: mitä enemmän asioit meillä, sitä enemmän sinulle kertyy bonuksia. Kokeile laskurilla!

Hyödyt asioinnistasi enemmän omistajana

Omistaja-asiakkaana saat omistajan etuja. Sinulle avataan bonustili, jolle kertyy OP-bonuksia. Niitä käytetään kattamaan esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja, jotka voivat olla jopa maksuttomia bonusten ansiosta. Saat myös konkreettisia etuja ja alennuksia palveluistamme: voit esimerkiksi ostaa, myydä ja vaihtaa lähes kaikkia rahastoja ilman kuluja.

Yhteistyökumppaneidemme tarjoamat omistaja-asiakasedut säästävät kukkaroa ja tuovat iloa vaikka koko perheelle – jokaiselle löytyy jotakin. Sinulle kuuluvat oman osuuspankkisi paikalliset edut ja kaikille omistaja-asiakkaille suunnatut, valtakunnalliset kumppaniedut.

Osuuspankin asiakkaana voit liittyä omistaja-asiakkaaksi verkossa, OP 0100 0500 puhelinpalvelussa tai konttorissa. Mikäli et vielä ole osuuspankin asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi konttorissa.

Jäsenosuusmaksu

Liittymisen yhteydessä maksat kertasijoituksena jäsenosuusmaksun, muita maksuja ei ole. Useimmissa pankeissa jäsenosuusmaksu on suuruudeltaan 100 euroa. Löydät jäsenosuusmaksun määrän omistaja-asiakashakemukselta ja omasta osuuspankistasi.

Jos joskus päätät luopua omistaja-asiakkuudestasi, saat jäsenosuusmaksun kokonaan takaisin. Jäsenosuusmaksu palautetaan vuoden kuluttua sen tilikauden päättymisestä, jolloin omistaja-asiakkuus päättyi. 

Kuka voi liittyä omistaja-asiakkaaksi?

Omistaja-asiakkaaksi voi liittyä OP Ryhmän palveluja käyttävä henkilö, yhteisö tai säätiö kansalaisuudesta riippumatta.

Lapsi omistaja-asiakkaana

Lapsi voi liittyä omistaja-asiakkaaksi. Jos molemmat vanhemmat ovat lapsen huoltajia, vanhemmat allekirjoittavat yhdessä alaikäisen lapsensa omistaja-asiakashakemuksen. Vanhemmat antavat samalla suostumuksensa sille, että lapselle alkaa kertyä OP-bonuksia. Jos jäsenosuusmaksu maksetaan lapsen omalla työllä hankkimilla varoilla, voi lapsi itse allekirjoittaa jäsenhakemuksen ja maksaa jäsenosuusmaksun.

Omistaja-asiakas eroaa itse

Omistaja-asiakkaalla on milloin tahansa oikeus erota osuuspankin jäsenyydestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti omaan osuuspankkiinsa. Omistaja-asiakkuuden päättymispäivä on se päivä, jona osuuspankki on vastaanottanut eroilmoituksen. 

Omistaja-asiakas erotetaan

Omistaja-asiakas voidaan myös erottaa osuuspankin jäsenyydestä. Erottamisperusteet on määritelty pankin säännöissä. Erottamisperuste voi olla esimerkiksi se, jos omistaja-asiakas ei ole täyttänyt sitoumuksiaan osuuspankille tai on aiheuttanut osuuspankille huomattavaa vahinkoa.

Omistaja-asiakkaan erottamisesta päättää osuuspankin hallitus. Erottaminen tulee voimaan kuukauden kuluttua siitä, kun erottamispäätöstä koskeva kirje on lähetetty. Erotettu omistaja-asiakas menettää omistaja-asiakkaan oikeudet välittömästi.

Omistaja-asiakkaan kuolema

Omistaja-asiakkuus päättyy omistaja-asiakkaan kuolemaan. Kuolinpesä voi vainajan jälkeen toimitettavassa osituksessa tai perinnönjaossa siirtää vainajan omistaja-asiakkuuden tavallisimmin joko leskelle tai perilliselle.

Osuuspankin omistaja-asiakkuus on arvokas ja erilainen lahja, joka ilahduttaa pitkään. Se sopii lahjaksi ikään katsomatta esimerkiksi syntymäpäivälahjaksi, opinnoista valmistuvalle tai rippilahjaksi.