Säästäminen ja sijoittaminen

Omistaja-asiakkaan edut säästämisestä ja sijoittamisesta

Säästäminen ja sijoittaminen kannattaa - etenkin, jos olet osuuspankin omistaja-asiakas. Sijoitat aina muita edullisemmin ja lisäksi saat runsaasti muita erinomaisia etuja.

Etusi osake- ja ETF-sijoittamisesta

 1. Osakesäästötili 0 €

  Omistaja-asiakkaana avaat osakesäästötilin maksutta ja sijoitat suomalaisyhtiöiden pörssiosakkeisiin ilman kuukausimaksuja säästäjän palvelupaketilla.

  Osakesäästötilin voit avata OP-mobiilin Sijoitukset-osiossa.
 2. Arvo-osuustili 0 €

  Omistaja-asiakkaana sijoitat koti- ja ulkomaisiin osakkeisiin sekä ETF-rahastoihin ilman kuukausimaksuja. Voit myös siirtää maksutta arvo-osuustilisi meille.

  Osakesijoittamisen aloittamista varten tarvitset arvo-osuustilin, jonka voit avata op.fi-palvelussa.
 1. Alennus kaupankäyntipalkkioista

  Omistaja-asiakkaana ostat osakkeita ja ETF-rahastoja halvemmalla.

  Lisäksi maksat enintään 1 prosentin välityspalkkion kotimaisten osakkeiden kaupankäynnistä. Etu on voimassa digipalveluissa ja koskee arvo-osuustilin kautta tehtyjä kauppoja.
 1. Osakeanalyysit ilman lisämaksua

  Hyödynnä osakepoiminnassa kattavat osakeanalyysit kotimaisista ja ulkomaisista pörssiyhtiöistä.

Etusi rahasto- ja vakuutussäästämisestä

 1. Lähes kaikkien rahastojen ostot ja myynnit 0 €*
 2. Voit siirtää varoja OP-sijoitusvakuutukseen ja OP-säästösopimukseen kuluitta
 3. Sijoituskohteiden vaihdot op.fi-palvelussa kuluitta
 4. Rahastoista ja vakuutussäästöistä OP-bonuksia – jopa 40 % enemmän kuin normaalisti vuonna 2024**

Vain omistaja-asiakkaana voit sijoittaa Tuotto-osuuteen

Tuotto-osuuteen sijoittamalla voit hyötyä osuuspankkisi menestyksestä. Omistaja-asiakkaana voit sijoittaa Tuotto-osuuteen, jonka tuottotavoite vuodelle 2023 on 4,5 prosenttia. Tuottotavoite vahvistetaan vuosittain. Tavoitteemme on maksaa sinulle mahdollisimman hyvää korkoa.

Kaikki omistaja-asiakkaan edut ovat käytössäsi heti liittymishetkestä lähtien. Voit tarkastaa helposti, oletko jo omistaja-asiakas.

Sijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki. OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy. OP Sijoitusvakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus, jonka asiamiehenä osuuspankki toimii.

*Seuraavista rahastoista veloitetaan normaalit kaupankäyntikulut: OP-Palvelukiinteistöt-, OP-Metsänomistaja-, OP-Vuokratuotto-, OP-Alternative Portfolio- ja OP-Private Equity -erikoissijoitusrahastot.

**OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin. OP-bonuksia ei kerry R2 Crystal -erikoissijoitusrahastosta ja rahastojen instituutiosarjoista. Seuraavat vakuutussäästöihin liitetyt sijoituskohteet eivät kerrytä OP-bonuksia: JPM Russia A, JPM Emerging Europe Equity Fund ja BlackRock GF Emerging Europe Fund A. Sijoitussidonnaiset vakuutukset kerryttävät OP-bonuksia, pois lukien yksilölliset sijoitusvakuutukset ja yksilölliset sijoitussopimukset.