OP-bonukset tekevät arjestasi edullisempaa

Kun olet osuuspankin omistaja-asiakas, sinulle kertyy OP-bonuksia. Bonukset maksetaan kuukausittain ja niitä käytetään pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuihin. OP-bonukset tuovat helpotusta arjen raha-asioihin erityisesti silloin, kun hyödynnät palveluitamme laajasti.

Omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia 40 % normaalia enemmän vuonna 2024.

Mistä minulle kertyy OP-bonuksia?

OP-bonuksia kertyy osuuspankin omistaja-asiakkaalle monesta arkisesta asiasta: esimerkiksi oman kodin asuntolainasta, kuukausittain rahastoon menevästä säästösummasta tai lapsen vakuutuksesta. Mitä laajemmin asioit, sitä enemmän OP-bonuksia sinulle kertyy.

Bonuksia kerryttävät

 1. vakuudellinen pankkilaina, esimerkiksi asunto- ja opintolaina
 2. säästämisen tileillä olevat varat
 3. rahastot
 4. sijoitussidonnaiset vakuutukset
 5. maksetut vakuutusmaksut, kuten koti- ja ajoneuvovakuutus sekä jatkuva matkavakuutus

Paljonko saan OP-bonuksia?

Omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia kuukausittaisen asiointisi perusteella. Sinulle kertyvien bonusten määrän voit laskea helposti bonuslaskurin avulla.

Vuonna 2024 sinulle kertyy OP-bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti. Maksamme ylimääräisiä bonuksia, koska haluamme jakaa hyvää tulostamme omistaja-asiakkaille.

Mihin OP-bonuksia käytetään?

Sinulle kertyneitä OP-bonuksia käytetään pankki- ja vakuutuspalveluidesi maksuihin.

Kuluneen kuukauden bonukset näkyvät bonustililläsi aina seuraavan kuun puoliväliin mennessä. Bonuksilla maksetaan palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja siinä järjestyksessä, kun niitä muodostuu. Bonukset ovat sinulle verottomia ja siksi niiden käyttö on automaattista.*

Bonusten käyttökohteita ovat

 1. päivittäiset pankkipalvelut (käyttötili, OP:n digipalvelut, OP:n maksukortti)
 2. vakuudellisten lainojen palvelu- ja toimitusmaksut
 3. vakuutukset, kuten kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksut
 4. säästöjen ja sijoitusten säilytys- ja salkunhoitopalkkiot
 5. lakipalveluiden palkkiot
 6. OP Kodin kiinteistönvälityspalkkiot

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat päivittäiset pankkipalvelut ilman kuukausimaksuja vuoden 2024 loppuun saakka. Edun voimassaolon aikana sinulle kertyneitä bonuksia ei käytetä kyseisiin kuukausimaksuihin.

Mistä näen, paljonko minulle on kertynyt OP-bonuksia ja mihin niitä on käytetty?

Kun olet omistaja-asiakas, näet ajantasaisen bonuskertymäsi OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa heti sisäänkirjautumisesi jälkeen.

Näet tilitietojesi alapuolella bonustilisi saldon. Kun klikkaat saldoa, pääset tarkastelemaan bonustilisi tapahtumia.

OP-mobiilissa voit tutkia tarkemmin, mistä palveluista OP-bonuksia on vuosittain kertynyt ja mihin niitä on käytetty. Löydät tiedot seuraavaa polkua pitkin:

1. Kirjaudu OP-mobiiliin

2. Valitse oikeasta alareunasta Muut

3. Valitse Omistaja-asiakas ja sen jälkeen OP-bonukset

OP-bonuksia kertyy sinulle siitä hetkestä lähtien, kun liityt omistaja-asiakkaaksi. Voit tarkastaa helposti, oletko omistaja-asiakas.

*OP-bonukset ovat omistaja-asiakkaille verottomia. Verovapauden edellytyksenä kuitenkin on, että bonukset käytetään OP Ryhmän määrittelemiin ja valitsemiin pankki- ja vakuutuspalveluihin sekä muihin ryhmän palvelumaksuihin. Tämän vuoksi omistaja-asiakas ei voi nostaa OP-bonuksia rahana, eikä valita niiden käyttökohteita itse.