Lainopilliset palvelut kuva

Lainopilliset palvelut

Asiantuntevaa apua varallisuuteesi liittyvissä lakiasioissa.

Lakiasiantuntijamme auttavat sinua esimerkiksi verosuunnittelussa, testamentin laatimisessa ja edunvalvontavaltuutuksissa.

Ota yhteyttä Private-yhteyshenkilöösi ja varaa aika lakiasiantuntijallemme.

Viisi esimerkkiä lakipalveluistamme

  • Varallisuuden siirron suunnittelu eli perintösuunnittelu tarkoittaa omaisuutesi siirtämistä seuraavalle sukupolvelle.  Suunnittelussa otetaan huomioon esimerkiksi yksityisoikeudelliset säädökset ja verotus. Perintösuunnittelu on pitkäjänteistä toimintaa, jossa paras lopputulos saavutetaan, kun suunnittelu aloitetaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
  • Edunvalvontavaltuutuksen avulla voit valtuuttaa valitsemasi henkilön huolehtimaan asioistasi esimerkiksi sairauden tai tapaturman aiheuttaman toimintakyvyttömyyden varalle. Kun laadit edunvalvontavaltuutuksen etukäteen, voit asettaa valtuutetulle erilaisia toiveita tai rajoituksia.
  • Testamentilla voit turvata esimerkiksi puolisosi aseman kuolemantapauksessa tai varmistaa, että testamentilla siirtyvä omaisuus säilyy testamentinsaajilla heidän mahdollisesta avioerostaan huolimatta. Myös perintöverosuunnittelussa testamentti on yksi tärkeimmistä työkaluista.
  • Verotus on vahvasti läsnä kaikissa varallisuuteen liittyvissä asioissa. Asiantuntijamme osaavat kertoa erilaisista veroseuraamuksista ja vaihtoehdoista niin omaisuuden siirtoihin liittyvissä asioissa kuin myös vaikkapa sijoitusten verotuksessa.
  • Yritysten lainopillisten neuvojen tarve liittyy useimmiten muutostilanteisiin, kuten yrityksen perustamiseen, yhtiömuodon muuttamiseen tai yrityksen luovuttamiseen esimerkiksi sukupolvenvaihdoksen kautta. Erityisesti omistajayrittäjän kannalta verotukseen liittyvien kysymysten selvittämisellä voidaan saada merkittäviä hyötyjä.
  • Kertyneillä OP-bonuksilla maksetaan mm. lainopillisten palveluiden palkkioita.

Lue lisää eduista osoitteesta op.fi/edut