OP-Mastercard luottokortti

OP-Mastercard

Mastercard-luottokortti sopii OP-Visan rinnalle yllättäviä tilanteita tai ostoksia varten. Mastercard ja Visa kattavat yhdessä koko maailman.

-

 • Kansainvälinen ja luotettava

  Mastercardilla maksat ostoksesi turvallisesti verkossa, kotimaassa ja ulkomailla. Sillä voit myös nostaa käteistä ympäri maailman.

 • Maksat aina suoraan luotolla

  Mastercard-luottokortissa ei ole debit-ominaisuutta. Mastercard-kortilla maksat aina luotto-ominaisuudella.

 • Tuoteturva korvaa, jos ostoksesi hajoaa

  Omistaja-asiakkaana saat 180 päivän ilmaisen vakuutuksen OP:n Mastercardilla maksetuille ostoksillesi aina 2 000 euroon asti.

Hae korttia

Mastercard-luottokortilla maksaminen

 • Credit-ominaisuus.
 • Lähimaksu alle 50 euron ostoksille.
 • Saat keskimäärin 35 päivää maksuaikaa.
 • Luottoa 2 000 – 20 000.
 • Liitä korttiin K-Plussa.

Mastercard - Vakuutukset ja turvallisuus

 • OP-Mastercardilla ostamasi tuote tai palvelu on vakuutettu kuluttajasuojalain mukaisella luottokorttiyhtiön Ostoturvalla. Mikäli jokin ostoksessa menee pieleen, voit hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä.
 • Saat OP-Mastercardilla tekemillesi ostoksille Tuoteturva-vakuutuksen, joka suojaa korttiostokset kommelluksilta 180 päiväksi. Tuoteturva-vakuutus kuluu automaattisesti kaikkiin omistaja-asiakkaan luottokortteihin. 
 • Mastercard Identity Check turvaa verkkomaksusi.

Mastercardin hinta

2,00 euroa kuukaudessa, jos sinulla on jokin OP-Visa tuoteperheen kortti osana omistaja-asiakkaan päivittäispalveluita.

Näin haet Mastercardia

Hae OP-Mastercard-luottokorttia näppärästi netissä. Jos olet OP:n asiakas kirjaudu op.fi:n ja täytä Mastercard-luottokortin hakemustiedot. Kun hakemuksesi on hyväksytty, saat kortin valitsemasi toimitustavan mukaan suoraan kotiin tai konttoriin 1-2 viikon kuluessa.

Muokkaa Mastercardin ominaisuuksia OP-mobiilissa

Säädä OP-Mastercard -korttisi turvarajoja ja siirrä luottoa tilillesi kätevästi OP-mobiilissa.

Hae korttia

Voit hakea OP-Mastercardia, kun

 • olet vähintään 18-vuotias
 • olet OP:n pääasiallinen asiakas
 • sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • sinulla on riittävä maksukyky ja raha-asiat moitteettomasti hoidettuna
 • asut pysyvästi Suomessa.

Mitä kortti maksaa?

 • Kun sinulla on jokin OP-Visa tuoteperheen kortti osana omistaja-asiakkaan päivittäispalveluita, saat OP-Mastercardin 2,00 eurolla kuukaudessa. 
 • Kortin hinta ilman päivittäispalveluita on 4,00 euroa kuukaudessa. 
 • Korko 3 kuukauden euribor + 8,95 %, kun luotolla on korollista velkaa.
 • Tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, kun luotolla on korollista velkaa.

 

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 14,55 % (6/21), jos käytössä on päivittäispalvelupaketti. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 2,00 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 144,98 euroa.

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 16,34 % (6/21), jos käytössä ei ole päivittäispalvelupakettia. Laskelma on tehty olettaen, että kortin kuukausimaksu on 4,00 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 12 saman suuruisena eränä kuukauden välein. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 168,80 euroa.


Tutustu kuluttajaluottotietoihin

 • Luottoa 2 000 - 20 000 euroa, limiitti oman tarpeen ja maksukyvyn mukaan.
 • Keskimäärin kuukausi korotonta maksuaika. 
 • OP-Mastercard on turvallinen maksuväline myös verkossa.
 • Voit valita laskusi eräpäivän neljästä eri vaihtoehdosta: 7., 15., 23. tai kuukauden viimeinen päivä.
 • Lähimaksuominaisuudella maksat enintään 50 euron ostokset nopeasti ilman tunnusluvun näppäilyä.
 • Seuraa Mastercard-korttisi tapahtumia kätevästi OP-mobiilissa, op.fi:ssä sekä Pivossa.

Tuoteturvavakuutus sisältyy osuuspankin omistaja-asiakkaan OP-Mastercard -korttiin automaattisesti. Tuoteturva on omistaja-asiakkaan maksuton vakuutus, joka on voimassa credit- ja debit-ostoksille 180 päivän ajan.

Tuoteturva korvaa esimerkiksi rikkoutuneen laitteen korjauskulut tai uuden laitteen hankinnan. Korvattavan esineen tulee olla uusi ja yksityiseen käyttöön hankittu. Omavastuu on 75 euroa. Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Jos olet maksanut tavarasta tai palvelusta korttisi luotto-ominaisuudella, voit ongelmatilanteissa hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä. Näin voit tehdä esimerkiksi silloin, jos yritys ei toimita ostosta tai se katoaa kuljetuksen aikana, tuotteessa on virhe, josta yritys ei suostu vastaamaan tai myyjä on mennyt konkurssiin. 

Saat suojaa myös lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän konkurssitilanteessa. Voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä myös silloin, jos lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruuttaa matkan eikä korvaa sitä.

Ostoturva on kuluttajansuojalain mukainen turva. Jos myyjä on tehnyt sopimusrikkomuksen, voit esittää tekemääsi ostosta koskevan vaatimuksen eli tehdä reklamaation myyjän sijaan myös luotonantajalle, kun olet maksanut ostoksen kortin luotto-ominaisuudella. Sopimusrikkomuksesta on kyse esimerkiksi yllä mainituissa tilanteissa.

Näin teet reklamaation luottoyhtiölle

 • Kortin katoamisen tai väärinkäytöksen varalta OP-Mastercardille on hyvä asettaa turvarajat.
 • Vuorokausikohtaiset turvarajat voit asettaa käteisnostoille, varmennettaville korttiostoille ja verkkomaksamiselle sekä muille etäostoille.
 • Uudet rajat tulevat voimaan heti.
 • Voit muokata turvarajoja aina tarpeesi mukaan.

Missä turvarajat voi muuttaa?

Voit asettaa ja muuttaa turvarajoja helposti op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa. Voit myös soittaa 010 252 7020 puhelinpalveluun. Turvarajat voidaan muuttaa myös osuuspankin konttorissa.

Kerää Plussa-rahaa kätevästi OP:n kortillasi. Voit liittää K-Plussa -ominaisuuden korttiisi helposti samalla kun haet korttia.

Mastercard Identity Check (ennen Mastercard SecureCode) on palvelu, joka lisää verkossa maksamisen turvallisuutta. Luottokortilla maksaessasi ostoksia suojaavat myös korttiyhtiön säännöt.

Palvelu perustuu kertatunnistautumiseen tekstiviestillä, eikä erillistä käyttöönottoa tarvita.

Kun teet ostosta Mastercard-kortillasi, matkapuhelimeesi lähetetään kertakäyttöinen vahvistuskoodi tekstiviestillä. Viestin saapuminen saattaa kestää hetken. Syötä tekstiviestissä oleva vahvistuskoodi verkkonäkymään maksun varmistamiseksi. Jos syötät väärän koodin neljästi peräkkäin, palvelu lukkiutuu. Palvelun lukkiutuessa ota yhteyttä Mastercard-korttien asiakaspalveluun.

Jos et ole ilmoittanut OPlle puhelinnumeroasi, tunnistautuminen ei onnistu. Voit tarkistaa palvelussa olevan puhelinnumerosi Mastercard Identity Check -näytöltä verkko-ostosta tehdessäsi.

Kun maksat ostoksesi verkossa Mastercard Identity Check -palvelun kautta, siirryt maksuvaiheessa palveluikkunaan, jossa kuittaat ostoksen suojatussa verkkoyhteydessä omilla verkkopalvelutunnuksillasi. Näin sekä kauppias että ostaja on tunnistettu luotettavasti. Palveluita käyttävät verkkokaupat tunnistat Mastercard SecureCode -logosta. Palvelusta ei aiheudu sinulle lisäkuluja.

Mikäli olet erikseen kytkenyt Mastercard Identity Check -ominaisuuden päälle op.fi:ssä, toimii tunnistautuminen Mastercard-verkko-ostostesi yhteydessä Tupas-tunnistautumispalvelun kautta.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä Mastercard-korttien asiakaspalveluun 010 252 7020 tai ulkomailta soittaessa +358 10 252 7020 (ma-pe kello 9-16.30).

 • 0,0835 e/puhelu+0,167 e/min, kun soitetaan kotimaan kiinteän verkon lankaliittymästä (hinta sisältää ALV:n).
 • 0,0835 e/puhelu+0,167 e/min, kun soitetaan matkapuhelinliittymästä (hinta sisältää ALV:n).

Pivolla maksat helposti kaverille, verkossa ja kassalla ja näet, mihin rahasi kuluvat. Useaan kertaan palkittu Pivo on asiakkaidemme suosikki.

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Katso myös

OP-Visa Gold

Enemmän kuin maksukortti

7,75 €/kk
sis. kortin 2,95 €/kk ja siihen liitetyt lisäpalvelut

Tutustu ja hae