Säästä lahjaksi kummilapselle tai lapsenlapselle

Kummilapselle tai lapsenlapselle säästäminen tai rahalahjan antaminen ovat erinomaisia vaihtoehtoja tavaralahjoille. Lue lisää lahjoittamisesta ja tutustu lahjaksi säästämisen vaihtoehtoihimme.

"Me isovanhemmat säästämme neljälle lapsenlapsellemme. Laitamme jokaiselle pienen summan kuukausittain säästöön tulevaisuutta varten." Irene, Hyvinkää

Lahjaksi rahaa, rahasto-osuuksia tai osakkeita

Rahalahja on helpointa siirtää suoraan lapsen omalle tilille. Pitkällä aikavälillä pienistäkin summista kertyy mukava potti, josta on suuri ilo ja apu erityisesti nuoren aloittaessa omaa elämäänsä.

Myös lahjoittaminen sijoituksiin onnistuu lapsen tilin kautta, kun vanhempien kanssa sopii, että he sijoittavat rahasumman rahastoon tai osakkeisiin.

Jos haluat vauhdittaa lapsenlapsen tai kummilapsen säästämistä, voit antaa rahalahjan esimerkiksi syntymäpäivän kunniaksi. Myös omia rahasto-osuuksia tai osakkeita voi antaa lahjaksi.

Muistathan, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy ja salkunhoitajana toimii OP Varainhoito Oy. Seuraavista erikoissijoitusrahastoista veloitetaan normaalit kaupankäyntikulut: OP-Palvelukiinteistöt-, OP-Metsänomistaja-, OP-Vuokratuotto- ,OP-Alternative Portfolio- ja OP-Private Equity -erikoissijoitusrahastot.