OP Säästösopimus

Kapitalisaatiosopimus pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen
1

Kartuta varallisuuttasi kapitalisaatiosopimuksella

Onko sinulla tulevaisuuden tavoitteita, joita varten haluaisit kerryttää varallisuuttasi? OP Säästösopimus on sijoitussidonnainen kapitalisaatiosopimus, joka on tarkoitettu pitkäaikaiseen säästämiseen ja sijoittamiseen. Se sopii sekä kokeneille sijoittajille että säästämistä aloitteleville.

2

Monipuolinen valikoima sijoituskohteita ja kohteiden vaihdot digipalveluissa 0 €

Voit poimia kapitalisaatiosopimukseesi sinua kiinnostavia rahastoja ja sijoituskoreja kattavasta valikoimastamme. OP Säästösopimuksella voit hajauttaa säästöjäsi ja esimerkiksi vaihtaa sijoituskohteita matalariskisempiin milloin vain. Kun markkinatilanne tai tavoitteesi muuttuvat, voit aina vaihtaa sijoituskohteita digipalveluissa ilmaiseksi. Yksi kapitalisaatiosopimuksen eduista on se, että maksat säästöjesi tuotosta veroja vasta, kun nostat säästöjäsi.

3

Osuuspankin omistaja-asiakkaana säästösi kerryttävät OP-bonuksia

Voit aloittaa säästämisen vaikkapa 100 eurolla kuukaudessa ja muuttaa säästämääsi summaa elämäntilanteesi mukaan. Osuuspankin omistaja-asiakkaana säästösi myös kerryttävät OP-bonuksia, joilla kuitataan esimerkiksi vakuutus- ja palvelumaksuja.

Mikä on OP Säästösopimus?

Entä mikä on kapitalisaatiosopimus? OP Säästösopimus on pitkäaikaiseen, vähintään kolme vuotta kestävään säästämiseen ja sijoittamiseen tarkoitettu sijoitussidonnainen kapitalisaatiosopimus. Se on vakuutussopimus, mutta kyseessä ei ole perinteinen vakuutus, jossa vakuutusyhtiö korvaa vaikkapa tapaturman. Kapitalisaatiosopimus ei sisällä vakuutettua henkilöä tai erikseen valittua edunsaajaa.

Vakuutussopimus muodostaa kuoren, jonka sisälle hankitaan erilaisia sijoituskohteita, kuten rahastoja. Säästöjen kehitys seuraa kapitalisaatiosopimukseen valittujen sijoituskohteiden arvonkehitystä. Yksi vakuutussäästämisen eduista on kapitalisaatiosopimuksen verotus: voit vaihtaa sijoituskohteita kapitalisaatiosopimuksen sisällä ilman tuoton verotusta sijoituskohteiden vaihdon yhteydessä. Matkan varrella saatat kohdata esimerkiksi markkinaheilahteluja tai elämänmuutoksia, joiden seurauksena haluat tehdä sijoitussuunnitelmiisi muutoksia. OP Säästösopimuksen sisällä voit rakentaa itsellesi sopivan sijoituskohdekokonaisuuden. Kapitalisaatiosopimuksen sijoituskohteiden vaihto on maksutonta digipalveluissamme.

Kapitalisaatiosopimuksen voimassaoloaika on enintään 30 vuotta. Kun säästöaika päättyy, säästösopimukseen kerryttämäsi varat maksetaan sinulle. Voit tietenkin nostaa säästöjäsi myös kapitalisaatiosopimuksen voimassaoloaikana niin halutessasi. 

Paljon joustoa – yksi kapitalisaatiosopimus

  • Voit säästää joko kuukausittain, yksittäisiä kertasijoituksia tai vaikka molempia
  • Voit kasvattaa tai pienentää säästösummia milloin vain, tehdä lisäsijoituksia ja pitää taukoa säästämisestä.
  • Voit nostaa säästöjäsi milloin vain kokonaan tai osittain. Nostojen määrää ei ole rajoitettu.
  • Kapitalisaatiosopimus on voimassa 30 vuotta tai enintään 100-vuotiaaksi, mutta voit lopettaa sopimuksen myös tätä ennen.
  • Sijoituskohteita löytyy sekä rohkeille, korkeampaa tuottoa tavoitteleville, että maltillisille säästäjille. Jos tilanteesi muuttuu, voit vaihtaa sijoituskohteita helposti vastaamaan uusia tavoitteitasi.

Laaja valikoima sijoituskohteita

Poimi sijoituskohteet laajasta valikoimastamme. Voit valita kapitalisaatiosopimukseesi erilaisia rahastoja ja sijoituskoreja, kuten:

  • OP Premium -sijoituskorit
  • Vastuulliset rahastot
  • Säästäjän rahastot
  • Laaja, jopa 50 rahastoa sisältävä OP:n sijoitusrahastovalikoima

Tutustu myös OP Sijoitusvakuutukseen

 

Kiinnostaako vakuutussäästäminen, mutta haluaisit OP Säästösopimusta pidempiaikaisemman ratkaisun? OP Sijoitusvakuutus on sijoitussidonnainen säästöhenkivakuutus, jonka voimassaoloaikaa ei ole rajattu 30 vuoteen, vaan se on voimassa jopa siihen saakka, kunnes täytät 100 vuotta.

Kun sopimus päättyy, säästösumma maksetaan sinulle tai valitsemallesi muulle edunsaajalle. Sijoitusvakuutukseen kuuluu myös kuolintapausturva. Se tarkoittaa, että kuolintapauksessa säästösumma maksetaan valitsemallesi edunsaajalle.

Tutustu sijoitusvakuutukseen >

OP Säästösopimus on voimassa 30 vuotta, enintään 100-vuotiaaksi saakka. Sinulla on oikeus irtisanoa sopimus milloin vain myös ennen säästöajan päättymistä.

Säästösopimus voi sopia perintösuunnitteluun, kun haluat että kuolinpesän osakkaat voivat halutessaan jatkaa sijoittamista tai ajoittaa säästöjen nostamisen esimerkiksi markkinatilanteen mukaan. OP Säästösopimus on kapitalisaatiosopimus, mikä tarkoittaa, että se ei sisällä edunsaajaa eikä sopimus pääty vakuutuksenottajan kuollessa. Kuolemantapauksessa kapitalisaatiosopimus siirtyy kuolinpesän omistukseen ja kuolinpesän osakkaat voivat jatkaa siihen säästämistä, nostaa osan tai vaikka lopettaa sopimuksen kokonaan.

Jos haluat erikseen valita edunsaajat, joille säästösi ohjautuvat kuolemantapauksessa, on OP Sijoitusvakuutus hyvä vaihtoehto.

OP Sijoitusvakuutus
Vakuutussäästäjän digitaaliset palvelut

Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit toimivat.