Mopovakuutus

Liikennevakuutus ja kasko mopoille

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18)

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä
1

Vakuutus mopolle tai skootterille valitsemallasi laajuudella

Mopovakuutus koostuu pakollisesta mopon liikennevakuutuksesta ja valinnaisesta mopon kaskovakuutuksesta. Voit valita mopon tai skootterin turvaksi joko suppean Osakaskon tai kattavamman Isokaskon.

2

Kattavin mopon Isokasko korvaa myös ikävän ilkivallan

Kun valitset mopon vakuutukseen kattavamman Isokasko-kaskovakuutuksen, saat vakuutuksesta korvauksen, jos joku tekee ilkivaltaa mopollesi tai skootterillesi. 

3

Mopon ja skootterin vakuutuksen hinnat seuraavat vuodenaikoja

Vuodenaikahinnoiteltu mopon vakuutus on voimassa ympäri vuoden, ja talvella mopovakuutuksen hinta on automaattisesti kesää alhaisempi.

4

Hyödynnä etuasiakkaan ja omistaja-asiakkaan edut

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 7 %:n alennuksen mopon kaskovakuutuksesta. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, saat kaskovakuutuksesta lisäksi vielä 3 %:n lisäalennuksen.

Mopovakuutuksesta alennus etuasiakkaille

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat alennusta myös mopon vakuutuksesta. Tarkista oletko jo etuasiakas ja pyydä tarvittaessa vakuutustarjous useammasta vakuutuksesta kerralla.

Mopovakuutus: Pakollinen mopon liikennevakuutus ja valinnainen mopon kasko

Mopo tarvitsee aina lakisääteisen liikennevakuutuksen, joka korvaa kuljettajan ja kyydissä olevan henkilövahingot. Liikennevakuutuksesta korvataan myös syyttömälle vastapuolelle aiheutuneet vahingot.

Mopon liikennevakuutus ei korvaa oman moposi vahinkoja, mutta onneksi voit varautua niihin kaskolla.

Molemmat mopovakuutuksen kaskovaihtoehdot korvaavat esimerkiksi, jos moposi varastetaan tai jos moposi palaa tai ajat eläinkolarin. Kattavampi Isokasko korvaa näiden lisäksi kolari-, törmäys- ja ilkivaltavahinkoja.

Ota mopovakuutus mopoa käyttävän nuoren nimiin

Usein mopo on ensimmäinen moottoriajoneuvo, jolla nuori kulkee itsenäisesti liikenteessä. Mopon kuljettajalta vaaditaan liikennesääntöjen hallitsemista, ajokortti, huolellisuutta ja vähintään 15 vuoden ikää.

Mopon tai skootterin vakuutus tulee ottaa ajoneuvon pääasiallisen käyttäjän nimiin. Mikäli käyttäjä on 15-17 -vuotias, vakuutuksen saa vanhemman suostumuksella. Silloin pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mitä mopon vakuutus korvaa?

  Isokasko Osakasko
Pakollinen liikennevakuutus
Kolarin aiheuttamat henkilövahingot sekä vastapuolen omaisuuden vahingot
Kyllä Kyllä
Varkaus
Moposi varastetaan
Kyllä Kyllä
Eläinkolari
Törmäät mopolla eläimeen ja mopo vaurioituu
Kyllä Kyllä
Palo
Mopo kärsii palovaurioista
Kyllä Kyllä
Oikeudenkäynti
Sinulle aiheutuu asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja riita-asioissa, jotka liittyvät esimerkiksi mopon omistukseen
Kyllä Kyllä
Vastuuturva ulkomaille
Käytät ajoneuvoasi ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin sopimusmaassa ja liikennevahingon syyllisenä osapuolena joudut henkilökohtaiseen korvausvastuuseen, jota ei kyseisen maan lakien mukaan korvata liikennevakuutuksesta
Kyllä Kyllä
Kolarointi ja törmäys
Moposi vahingoittuu esimerkiksi kolarin, törmäyksen tai tieltä suistumisen takia
Kyllä Ei
Ilkivalta
Moposi kaadetaan tahallaan tai sille tehdään muuta ilkivaltaa
Kyllä Ei
Rahoitus
Korvaamme ajoneuvon omistajalle kuten autoliikkeelle tai rahoitusyhtiölle ajoneuvon menettämisen tai vaurioitumisen, jos vahinko ei ole ehtojen mukaan korvattava.
Valittavissa Ei

Jos olet tehnyt mopolle liikennekäytöstäpoiston, muistathan varmasti tehdä liikennekäyttöönoton ennen kuin lähdet taas ajamaan.

Teuvo Kaipainen Product Specialist, Pohjola Vakuutus

Vuodenaikahinnoiteltu mopon vakuutus säästää aikaa ja rahaa

Mietityttääkö mopovakuutuksen hinta ja onko etsinnässäsi halpa mopovakuutus? Mopovakuutus on valmiiksi hinnoiteltu vuodenaikojen mukaan, joten vakuutusta ei enää tarvitse keskeyttää hintasyistä esimerkiksi talven ajaksi. Mopon vakuutus on voimassa ympäri vuoden, mutta talvikuukausien alhaisemmassa hinnassa on huomioitu, että talvikeleillä ajetaan usein vähemmän tai ei lainkaan.

Vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen ansiosta sinun tai alaikäisen vakuutuksenottajan ei tarvitse tehdä mopon liikennekäytöstäpoistoa tai ottaa seisontavakuutusta, vaikka mopolla ei ajettaisi talvella. Keväällä mopolla voi lähteä huoletta liikkeelle heti säiden salliessa, sillä vakuutus on valmiina. Jos mopolla ei esimerkiksi jonain kesänä ajeta ollenkaan, voit edelleen tehdä liikennekäytöstäpoiston ja saada hyvitystä mopovakuutuksen hinnasta.

Vaihtoehtoja ja mopovakuutuksen hintoja vertaillessa kannattaa pohtia, minkälainen vakuutus sopii tarpeisiisi parhaiten ja tarjoaa vahinkotilanteessa kattavimman turvan sinulle ja kulkupelillesi. Halvin mopovakuutus ei välttämättä aina olekaan se paras mopovakuutus vahingon sattuessa. Kun valitset mopollesi vahinkotilanteessa auttavan ja vahinkotilanteen kuluja korvaavan vakuutuksen, on kulkupelisi turvana aidosti halpa mopovakuutus.

Autovakuutus henkilöautolle
Moottoripyörävakuutus

Ikäviä vahinkoja voi pyrkiä ehkäisemään noudattamalla huolellisuutta ja suojeluohjeita.

Mopo tulee säilyttää aina lukittuna tai lukitussa tilassa. Mopo on oikein lukittu, kun avaimet on poistettu ajoneuvosta ja ohjauslukko on lukittu tai ajonestolaite käytössä. Näiden puuttuessa mopo tulee lukita luvattoman käytön estämiseen tarkoitetulla jarru-, ketju- tai vaijerilukolla.

On myös hyvä muistaa, että mopon virittäminen on kiellettyä ja viritetyllä mopolla liikenteessä ajaminen laitonta.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

 

 

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Eikö sinulla ole rekisterinumeroa?