Koiravakuutus on kunnossa ja lemmikkisi voi nukkua leppoisasti

Koiran vakuutus

Turvaa koiran terveys ja oma talous yllättäviltä kuluilta
MAKSUTON ETU

Pohjola Koiravakuutus tarjoaa käyttöösi rajattoman määrän maksuttomia FirstVet-etäeläinlääkärikonsultaatioita

Kun sisällytät Pohjola Koiravakuutukseen hoitokuluvakuutuksen, saat käyttöösi maksuttoman ja rajattoman FirstVet-etäeläinlääkäripalvelun. Etu on voimassa toistaiseksi.

Tutustu FirstVet-palveluun

Näin vakuutus ja FirstVet auttavat, jos koira sairastuu tai jotain sattuu:

FirstVet-palveluun kannattaa luoda tili heti koiravakuutuksen ostettuasi. Näin apu on aina lähellä, jos koirasi loukkaantuu tai sairastuu.

1. Varaa aina ensimmäisenä eläinlääkärille aika FirstVetin kautta, jos koira loukkaantuu tai sairastuu. FirstVet-palvelun avulla saat eläinlääkärin virtuaalisesti kotiisi videopuhelun välityksellä.

2. Saat FirstVet-eläinlääkäriltä arvion koiran terveydentilasta sekä tarvittaessa ohjauksen jatkohoitoon. Jos toimenpiteitä ei tarvita, saat selkeät ohjeet kotihoitoa varten. Vakuutusasiakkaillemme etäeläinlääkärin konsultaation hinta on 0 €.

3. Jos etäeläinlääkäri suosittelee varaamaan ajan jatkohoitoa varten, varaa aika eläinklinikkakumppanillemme. Kun asioit eläinklinikkakumppanillamme, ei eläinlääkärikäynnin hinta nouse liian suureksi. Löydät lähimmän eläinklinikkakumppanin helposti Pohjola Vahinkoavusta.

Eläinklinikkakumppanit auttavat, jos FirstVet suosittelee jatkohoitoa

Jos FirstVet-etäeläinlääkäri suosittelee koirallesi jatkotutkimuksia eläinlääkärillä, hoituvat ne helpoiten eläinklinikkakumppanillamme. Kumppaniltamme koirasi saa tarvitsemansa hoidon, eikä sinun tarvitse tehdä asiasta vahinkoilmoitusta jälkikäteen.

Kumppanimme hoitaa myös vakuutuskorvauksen hakemisen puolestasi paikan päällä. Maksat koiravakuutuksesta korvattavasta hoidosta käynnin yhteydessä vain vakuutuksesi omavastuun. Klinikka laskuttaa loppuosan Pohjola Vakuutukselta.

Katso lähin kumppani Pohjola Vahinkoavusta

Lue lisää Sulje
1

Elämänmittainen turva koirallesi

Kun vakuutat alle 7-vuotiaan koiran, korvaa koiravakuutus eläinlääkärikuluja ja lääkkeitä läpi koiran elämän, ilman yläikärajaa.

2

Koiravakuutus rotukoiralle ja sekarotuiselle

Pohjola Koiravakuutus turvaa niin rotukoirat kuin monirotuiset koirat. Koiran vakuutuksen turvien vertailu on helppoa. Voit räätälöidä koiravakuutuksesta juuri koirallesi sopivan kokonaisuuden.

3

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Voinko saada alennusta koiravakuutuksestani?

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat alennusta myös koiran vakuutuksesta. Tarkista, oletko jo etuasiakas ja pyydä tarvittaessa vakuutustarjous useammasta vakuutuksesta kerralla.

Koiran vakuutuksella varmistat parhaan hoidon

Koiravakuutuksella turvaat lemmikkisi sairastumisten ja tapaturmien varalta jo pennusta lähtien. Kattavan koiravakuutuksen turvin voit viedä koirasi parhaaseen hoitoon, eikä eläinlääkärin laskua tarvitse pelätä. 

Valittavanasi on kolme erilaista turvaa:

  • Eläinvakuutus korvaa koiran katoamisen tai menehtymisen tapaturmaan tai sairauteen valitsemasi korvausmäärän mukaan.
  • Hoitokuluvakuutus korvaa esimerkiksi eläinlääkärikuluja, röntgen-, ultraääni- ja laboratoriotutkimuksia, apteekissa myytävien lääkkeiden kustannuksia sekä sairauksista ja tapaturmista johtuvia hammashoitoja. 
  • Eläinvastuuvakuutus korvaa koiran ulkopuolisille aiheuttamia vahinkoja, jos koirasi esimerkiksi rikkoo naapurin omaisuutta tai aiheuttaa kaatumisesta aiheutuvia haavereita. 

Suosittelemme, että vakuutat koirasi eläinvakuutuksen lisäksi hoitokuluvakuutuksella, sillä eläinlääkärikulut voivat kasvaa tuhansiin euroihin. Hoitokuluvakuutus tarjoaa käyttöösi myös ilmaisen FirstVet-etäeläinlääkäripalvelun, joka on käden ulottuvillasi sovelluksessa joka päivä.

Ota pentuvakuutus hyvissä ajoin

Myönnämme koiravakuutuksen jo kuuden viikon ikäiselle koiralle. Koiravakuutus kannattaa ottaa jo pienelle koiranpennulle, joka vasta aloittelee maailmaan tutustumista. Kun otat pentuvakuutuksen mahdollisimman varhain ja valitset vakuutukseen 3 000 euron enimmäiskorvauksen, saat mahdollisimman kattavan vakuutusturvan.

Koiravakuutuksella voi vakuuttaa myös aikuisen koiran

Myös aikuisen, alle 7-vuotiaan rotu- tai sekarotuisen koiran voi vakuuttaa. Hoitokuluvakuutus tuo koiralle turvaa sairauksien ja tapaturmien varalta koko elämän ajan, ilman ikärajoituksia. Koiravakuutuksen turvat, jotka kattavat kuoleman ja vastuuvahingot päättyvät, kun koira täyttää 10 vuotta. 

Vakuutus myös rescuekoiralle

Oletko adoptoimassa rescuekoiraa? Myös rescuekoiralle saa koiravakuutuksen, eikä koirasta tarvitse toimittaa eläinlääkärinlausuntoa. 

Jos rescuekoirasi tarkasta syntymäajasta, alkuperästä tai rodusta ei ole varmuutta, vakuuta koirasi monirotuisena koirana. Jos rotu on tiedossa, mutta se ei ole Suomen Kennelliiton hyväksymä, merkitse vakuutuksen oston yhteydessä koiran nimikenttään rotu ja nimi, esimerkiksi australianlabradoodle Nero.

Mitä koiravakuutus korvaa?

Koiravakuutuksen korvaavuus riippuu vakuutukseen valitsemistasi turvista. Hoitokuluvakuutuksesta korvataan esimerkiksi eläinlääkärikäyntien, tutkimusten ja lääkkeiden kustannuksia. Koiran vastuuvakuutus korvaa koiran muille aiheuttamia vahinkoja, joista olet korvausvastuussa lain mukaan. Koiravakuutuksesta korvataan myös koiran katoaminen tai menehtyminen.

Näin koiran vakuutus korvaa eläinlääkärikuluja 

Monirotuisen Leon hammas murtui leikin tiimellyksessä. Hampaan poistoista aiheutui eläinlääkärikuluja 600 euroa, jotka korvattiin Leon hoitokuluvakuutuksesta. Koska eläinlääkärikäynti oli vakuutuskauden ensimmäinen, maksat siitä 70 euron omavastuun. Omavastuun vähentämisen jälkeen maksettavaa jää 530 euroa, josta maksat omavastuuta 30 % eli 159 euroa. Maksat eläinlääkärikäynnistä yhteensä 229 euroa ja Pohjola Vakuutus korvaa summasta loput eli 371 euroa.  

Jos Leo käy saman vakuutuskauden aikana uudestaan eläinlääkärillä, maksat vain 30 % eläinlääkärikäynnin hinnasta. 70 euron omavastuu maksetaan vain kerran vakuutuskauden aikana.

Koiravakuutuksen turvat

Katso alla olevasta taulukosta, millaisia turvia koiravakuutuksen on saatavilla ja mitä ne korvaavat. 

Turva Mitä korvaamme? Enimmäis­korvaus Omavastuu
Hoitokulu­vakuutus Korvaamme koiran terveydenhoitoon liittyviä kuluja ilman yläikärajaa.

Korvaamme koirallesi eläinlääkärin tutkimukset ja hoidot sekä reseptilääkkeet, jotka ovat koirallesi välttämättömiä sairauden tai tapaturman hoitamiseksi.
Valitsemasi enimmäiskorvauksen mukaan joko 1 000 €, 2 000 € tai 3 000 €.

Valitsemasi enimmäiskorvaus alenee lähtötasostaan 20 % per vakuutuskausi 10 ikävuoden jälkeen.
70 € vakuutuskaudella ja sen ylittävistä kuluista valintasi mukaan joko 30 tai 40 %.

Eläin­vakuutus


*Voimassa 10-vuotiaaksi asti.
Korvaamme rahallisen menetyksen, jos koirasi kuolee, katoaa, varastetaan tai joudutaan lopettamaan eläinsuojelullisista syistä. Valitsemasi vakuutusmäärä, joka pohjautuu koirasi ostohintaan. 0 €
Eläinvastuu­vakuutus*

*Voimassa 10-vuotiaaksi. Edellyttää myös eläinvakuutus-turvan ottamista
Korvaamme koirasi ulkopuoliselle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Enintään 85 000 € kutakin vahinkoa kohti. 150 €

Mihin koiravakuutuksen hinta perustuu?

Koiravakuutuksen hinta määräytyy koirasi tietojen, kuten rodun ja iän, sekä asuinpaikkakuntasi ja valitsemasi vakuutusturvan laajuuden perusteella. Koiravakuutuksen hintaan vaikuttavat myös eri turviin valitsemasi enimmäiskorvaus, vakuutusmäärä ja omavastuut.

Halvin koiravakuutus ei välttämättä olekaan paras koiravakuutus, sillä karvaisen ystäväsi turvaaminen mahdollisimman kattavasti vaikuttaa usein myös koiravakuutuksen hintaan. Turvien ja hinnan vertailu käy helposti verkkokaupassamme.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat koiravakuutuksesta alennusta. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, saat vielä lisäalennuksen ja vakuutusmaksuihisi voidaan hyödyntää OP-bonuksia.

Myönnämme koirien vakuutukset terveysselvityksen perusteella

Koirien vakuutukset ja muutkin eläinvakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella, joka on helppo täyttää op.fi-palvelussa vakuutuksen oston yhteydessä.

Koiralle voidaan usein myöntää vakuutus, vaikkei se olisikaan täysin terve. Ratkaisu tehdään aina täytetyn terveysselvityksen tietojen perusteella.

Korvaamme koiravakuutuksesta sairauksien ja sattuneiden tapaturmien hoitokuluja. Ennen vakuutuksen ottamista alkaneita sairauksia ei koiravakuutuksesta pääsääntöisesti korvata. Kaikista kattavimman turvan saa, kun koiran vakuutus hankitaan koiran ollessa nuori ja terve.

Onko koiravakuutus voimassa myös ulkomaanmatkoilla? 

Koiravakuutus on voimassa kaikkialla Pohjoismaissa. Muissa EU-maissa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä vakuutus on voimassa tilapäisesti enintään 12 kuukautta. Voit laajentaa hoitokulu- ja eläinvakuutuksen voimassaoloaluetta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. 

Jos koirasi sairastuu tai loukkaantuu ulkomailla, vie koirasi hoitoon paikalliselle eläinlääkärille. Voit hakea jälkikäteen korvausta eläinlääkärikuluista joko OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Pitääkö koiralla olla vakuutus?

Koiravakuutus ei ole pakollinen, mutta sen avulla varmistat koirallesi hyvän hoidon. Samalla turvaat myös oman taloutesi yllättävien kustannusten varalta. Lääkkeiden, eläinlääkärikäyntien sekä laboratorio- ja röntgentutkimusten kustannukset voivat nousta yllättävänkin korkeiksi. Koiravakuutuksesta korvataan kuluja vuoden mittaisen vakuutuskauden aikana jopa 3 000 euroon asti.

Vakuutus koiralle on kätevä hankkia verkkokaupastamme.

Näin ostat Pohjola Koiravakuutuksen

1. Mieti, millaisen vakuutuksen haluat hankkia koirallesi

Vertaile turvia, päätä sopiva omavastuu ja vuosittaisen enimmäiskorvauksen määrä. Katso, mitä koiran vakuutus korvaa ja mitkä vahingot jäävät vakuutuksen ulkopuolelle. 

2. Laske koiravakuutuksen hinta ja tutustu suositukseemme

Syötä koirasi tiedot ja katso, millaista vakuutusturvaa suosittelemme koirallesi. Voit tehdä muutoksia suositukseemme ja katsoa, miten ne vaikuttavat vakuutuksen hintaan.

3. Kun sopiva vakuutusturva on päätetty, tee terveysselvitys 

Terveysselvityksen voi tehdä heti oston yhteydessä tai vaihtoehtoisesti myöhemmin op.fi-palvelussa. Jos päätät täyttää terveysselvityksen myöhemmin, huomioithan, että se löytyy op.fi-palvelusta aikaisintaan vuorokauden kuluttua.

4. Odota päätöstä

Saat vakuutuspäätöksen viimeistään viikon kuluttua. Odotathan rauhassa ja ethän irtisano lemmikkisi aiempaa vakuutusta ennen kuin olet saanut päätöksen.

5. Koirasi on vakuutettu

Koirasi vakuutusturva on voimassa heti kun olet saanut myönteisen vakuutuspäätöksen. 

Koiravakuutuksesta on apua monessa tilanteessa, mutta ihan kaikkea se ei korvaa. Tutustuthan huolella vakuutusturvien esimerkkeihin sekä vakuutusehtojen tarkkoihin rajoitusehtoihin.
 
Vakuutuksesta korvataan vain sen voimassa ollessa alkaneiden sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja. Korvaamme eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä ja sidetarvikkeita, mutta emme esim. erityisruokavaliota ja lisäravinteita. Korvaamme tapaturmista tai sairauksista johtuvia hammashoitoja, mutta emme maitohampaiden tai hammaskiven poistoa tai hampaiden oikomishoitoa.
 
Lisäksi emme korvaa hoitokuluvakuutuksesta esimerkiksi:
 
  • ennaltaehkäiseviä hoitoja, kuten rokotuksia ja anaalirauhasten tyhjentämistä.
  • piilevän tai synnynnäisen vian tai käyttäytymishäiriön hoitoa.
  • luuston, nivelten tai hengitysteiden kehityshäiriöiden hoitoa.
  • valeraskauden aiheuttamia kuluja, kastraatiota, sterilisaatiota tai loislääkitystä.
  • fysikaalista hoitoa, fysioterapiaa, akupunktiota, laserterapiaa tai hierontaa.
 
Eläinvakuutuksesta emme korvaa esimerkiksi:
 
  • jos kuoleman syynä on piilevä tai synnynnäinen vika, luuston tai nivelten kehityshäiriö tai jos lopettamisen syynä on käyttäytymishäiriö.

Irtaimiston Omakoti-vakuutuksesta korvataan asuinhuoneistossa pidettävän lemmikin tapaturmainen kuolema 1 500 euroon asti. 

Eläinlääkärin kulut ja sairaudesta aiheutuva lemmikin kuolema korvataan kuitenkin vain koiran tai kissan omasta vakuutuksesta. Koiran tai kissan vakuutuksen voi saada myös ilman kotivakuutusta.

Huomaathan, että kotivakuutuksesta ei korvata eläimen pureskelemalla, repimällä tai raapimalla aiheuttamia vahinkoja.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.