Vahinkotilanteita, jotka yllättävät matkailijan

Ulkomailla sattuu ja tapahtuu! Tiesitkö nämä asiat, jotka yllättävät matkailijan? Onko sinun matkasi turvattu?

Moni vakuuttaa kodin, hengen ja auton, muttei välttämättä matkaa, jonka toteutukseen on sijoitettu paljon aikaa ja rahaa. Harva miettii matkalle lähtiessään, mitä lomalla voisi sattua tai tapahtua vahingossa. Etukäteen murehtimiseen ei kannata käyttää liikaa energiaa, mutta vahinkoihin kannattaa varautua ihan tavallisellakin lomamatkalla. Yllättävät kulut sairaanhoidosta tai laukun myöhästymisestä syövät ikävästi matkakassaa, joka olisi mukavampi käyttää ansaitusta lomasta nauttimiseen.

5 vahinkotilannetta, jotka yllättävät matkailijan

1. Passi tai lompakko varastetaan tai laukku katoaa matkalla

Varastettiinko lompakkosi ensimmäisellä matkallasi Espanjaan? Matkustitko Bangkokiin, mutta laukkusi meni Bostoniin? Tiukentuneiden turvallisuusohjeiden vuoksi yhä useampi henkilö käsittelee matkalaukkujasi maailmalla, ja riski laukkusi lähettämisestä väärään paikkaan kasvaa.  Jotta lomasi voi jatkua, tarvitset rahaa välttämättömyystavaroiden ja vaatteiden ostamiseen.

2. Onnettomuus matkalla

Mistä saat nopean avun, jos vuokraat auton Italiassa ja joudut kapealla vuoristotiellä kolariin? Mikäli joudut vakavaan onnettomuuteen eikä läheisyydessä ole riittäviä terveydenhoitopalveluja, tarvitset apua kotiinkuljetuksen järjestämisessä ja maksamisessa. Sinun ei tarvitse olla seikkailumatkailija joutuaksesi onnettomuuteen.

3. Matkan peruuntuminen sairastumisen vuoksi

Vahinko voi tulla yllättäen jo ennen matkaa. Jos joudut perumaan matkan oman tai lähiomaisen sairauden vuoksi, mitä tapahtuu jo maksamillesi retkille, hotelleille ja lentolipuille? Sairauden ei tarvitse olla hengenvaarallinen, sillä jo murtunut jalka voi estää matkalle lähtösi.

4. Sairastuminen tai tapaturma ulkomailla

Poltitko itsesi auringossa? Söitkö liikaa eksoottisia herkkuja? Astuitko merisiilin päälle? Saiko lapsesi korvatulehduksen hotellin uima-altaasta? Lomalla sairastuessa on tärkeää löytää nopeasti englantia puhuva lääkäri ja varautua hoitokulujen maksamiseen jo kohteessa. Paikalliset hoitokulut voivat olla yllättävän korkeita.

5. Matkan keskeytyminen kotimaan tapahtumien vuoksi

Lomailun voi keskeyttää ikävä tapahtuma koti-Suomessa. Lähiomainen voi sairastua vakavasti tai autosi voidaan varastaa, jolloin et varmaankaan halua jatkaa lomaasi, ja palaat kotiin.