Työkyvyttömyysvakuutus

Turva sairauden tai vamman aiheuttaman pysyvän työkyvyttömyyden varalle
1

Kertakorvaus tarpeesi mukaan

Valitse vakuutukseen verkossa jopa 300 000 euron vakuutuskorvaus työkyvyttömyyden varalle.

2

Voimassa aina 63 ikävuoteen asti

Voit ottaa työkyvyttömyysvakuutuksen 18-58 vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 63 ikävuoteen asti.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Työkyvyttömyysvakuutus talouden turvaksi

Työkyvyn menettäminen voi merkittävästi vaikeuttaa arjen pyörittämistä, etenkin jos talouden menot on mitoitettu totuttujen palkkatulojen mukaan. Jos työkyvyttömyys yllättää, maksettava lakisääteinen työkyvyttömyyseläke määräytyy palkan mukaan. Parhaimmillaankin se on vain noin 60 % palkasta, jolloin on kannattavaa harkita lisäturvaa työkyvyttömyyden varalle.

Työkyvyttömyysvakuutuksesta maksettavalla kertakorvauksella varmistat, että arkesi sujuu mahdollisimman mutkattomana vakituisesta työkyvyn menettämisestä huolimatta.

Työkyvyttömyysvakuutus antaa turvaa, jos sairauden tai vamman vuoksi menetät pysyvästi kykysi tehdä entistä työtäsi tai muuta työtä, joka ikäsi ja ammattitaitosi huomioiden on sinulle sopiva ja turvaa sinulle kohtuullisen toimeentulon. Vakuutuksesta maksetaan valintasi mukainen kertakorvaus, kun pysyvä työkyvyttömyys on jatkunut vähintään 3 kuukautta ja vakuutus on voimassa.

Työkyvyttömyysvakuutus myönnetään täyttämäsi terveysselvityksen perusteella. Lähetämme sinulle sähköisen terveysselvityksen täytettäväksi haettuasi vakuutusta ensin verkossa.

Työkyvyttömyysvakuutus mukautuu tarpeesi mukaan

Voit räätälöidä työkyvyttömyysvakuutuksen vakuutusturvan elämäntilanteesi ja tarpeesi mukaan. Valittavanasi on työkyvyttömyysvakuutus joko kiinteällä tai alenevalla turvalla. Kiinteässä turvassa valitsemasi korvausmäärä pysyy vuodesta toiseen samana vakuutuksen hinnan noustessa vastaavasti vuosittain. Kiinteä turva on hyvä erityisesti silloin, kun haluat olla varma korvauksen määrästä elämäntilanteestasi riippumatta.

Lainojen pienentyessä ja lapsien vanhentuessa voi olla, että myös työkyvyttömyyden turvan tarve pienenee. Tällöin luonteva vaihtoehto on työkyvyttömyysvakuutus alenevalla turvalla. Vakuutuksen aleneva korvausmäärä pienenee vuosittain samalla, kun työkyvyttömyysvakuutuksen hinta säilyy ennallaan. Maksat vakuutuksesta vuosittain saman hinnan vakuutuskorvauksen määrän pienentyessä samalla. Alenevalla turvalla vakuutuskorvauksen määrä on kuitenkin minimissään 10 000 euroa.

Lakisääteinen työkyvyttömyyseläke on parhaimmillaankin vain noin 60 % palkasta. Vapaaehtoinen työkyvyttömyysvakuutus antaa lisäturvaa.

Heidi Savolainen Riskivakuutusasiantuntija, Pohjola Vakuutus

Sairaus tai vamma työkyvyttömyyden aiheuttajana

Työkyvyttömyysvakuutus korvaa, jos sairauden tai vamman vuoksi menetät pysyvästi kykysi tehdä työtä. Vakuutuskorvausta ei kuitenkaan makseta, mikäli pysyvä työkyvyttömyys on seurausta alkoholin tai lääkkeiden väärinkäytöstä. Vakuutus ei myöskään korvaa, jos työkyvyttömyys johtuu huumeiden käytöstä tai itsemurhasta, jota on yritetty ensimmäisen vuoden aikana vakuutuksen alkamisesta.

Työkyvyttömyysvakuutusta on mahdollista laajentaa olemaan voimassa, kun kilpaurheilet, liikut jossain urheilun erikoislajissa tai riskialttiissa urheilulajissa. Laajemmasta kattavuudesta on kuitenkin sovittava erikseen, joten mainitsethan tästä vakuutusta hakiessasi.

Aikuisen terveysvakuutus
Henkivakuutus

 

 

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.