Laaja kotivakuutus

Saat kodillesi laajan turvan, kun valitset Pohjola Kotivakuutukseen kaikki tarjoamamme turvat. Tutustu, millaisia turvia laaja kotivakuutus sisältää ja turvaa kotisi laajalla kotivakuutuksella – asumismuodostasi riippumatta.

Laaja kotivakuutus – paras turvamme kodille kuin kodille

 
Omakoti-vakuutus on erinomainen turva kodille, olipa turvattavana asumismuotona sitten kerrostalon huoneisto, omakotitalo kiinteistöineen tai vaikkapa paritalon puolikas. Saat räätälöityä Omakoti-vakuutuksesta laajan kotivakuutuksen, kun valikoit vakuutukseen kaikki tarjoamamme kodin turvat.

Valitse asumismuotosi ja turvaa kotisi irtaimisto Pohjola Kotivakuutuksella
 

 

Vanha vai uusi laaja kotivakuutus

Onko kotisi turvattu jo Pohjola Vakuutuksen kotivakuutuksella? Myynnistä poistuneen Laajan Kotivakuutuksen ehdot ja turvat saattavat poiketa tässä ohjeistuksessa käsitellystä Omakoti-vakuutuksesta. Näet kotivakuutuksesi ehdot kirjautumalla op.fi-palveluun ja siirtymällä Omat vakuutukset -osioon.
Jos kotisi on turvattu myynnistä poistuneella kotivakuutuksella, voit pyytää tarjouksen Omakoti-vakuutuksesta kätevästi verkossa. Täyttämällä sähköisen tarjouspyyntölomakkeen saat tiedot kodillesi suosittelemastamme vakuutuksesta, vakuutuksen hinnasta sekä siitä, mitä eroja Omakoti-vakuutuksessa on nykyiseen kodin vakuutukseesi.

Laaja kotivakuutus = 5 turvaa kodin vahingon varalle

Omakoti-vakuutuksen laaja kotivakuutus koostuu yhteensä 5 turvasta, jotka suojaavat kotisi ja asumisesi erilaisien pienten ja suurten vahinkojen aiheuttamilta kuluilta.

Laaja kotivakuutus vastuuosineen sisältää myös vastuuvakuutuksen  ja oikeusturvavakuutuksen, ellei toisin sovita. Saat vastuuvakuutuksen ja oikeusturvavakuutuksen automaattisesti laajan kotivakuutuksen yhteyteen, kunhan olet määritellyt vakuutuksen kattamaan vähintään kodin irtaimiston.   

Miksi kotivakuutukseen kannattaa hankkia laaja turva? 

Kun sinulla on kotivakuutuksessasi kaikkein laajin turva, kattaa se tulipalojen, luonnonilmiöiden ja vesivahinkojen lisäksi myös rikoksia, rikkoutumisia sekä muita äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Tutustu, mitä turvia laajaan kotivakuutukseen on saatavilla ja mitä ne korvaavat.  

Palo- ja luonnonilmiöturvasta korvataan vahinkoja, joiden syynä on 
 
tulipalo
noki 
räjähdys
rankkasade
myrskytuuli
voimakas raekuuro
suora salamanisku
trombi
 
poikkeuksellinen vesistö- tai merivesitulva.
Palo- ja luonnonilmiöturvan omavastuu on 150 – 1 000 €. Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat Omakoti-vakuutuksen palo- ja luonnonilmiöturvaan 250 euron omavastuuedun, jolloin omavastuusi voi palo- ja luonnonilmiöturvasta korvattaessa olla jopa 0 €.
Rikosturvasta korvataan vahinkoja, joiden syynä on
 
varkaus
ryöstö
murto
ilkivalta
 
Rikosturvan omavastuu on 150 – 1 000 €. Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat Omakoti-vakuutuksen rikosturvaan 250 euron omavastuuedun, jolloin omavastuusi voi rikosturvasta korvattaessa olla jopa 0 €.
Laiterikkoturvasta korvataan vahinkoja, joiden syynä on
 
putkiston
johtojen
talon teknisen laitteen
talon teknisen koneen tai
talon kodinkoneen rikkoutuminen ilman ulkoista syytä sähköilmiön tai mekaanisen syyn takia.
 
Laiterikkoturvan omavastuu on 150 € - 1 000 €. 

Putkistovuototurvasta korvaamme vahinkoja, joiden syynä on rakennuksen kiinteän putkiston tai siihen liitetyn kodinkoneen rikkoutumisesta aiheutuva vesivahinko.

Putkistovuototurvan omavastuu on 150 – 1 000 €.

Särkymis- ja menetysturvasta korvaamme, kun ulkopuolisen tapahtuman seurauksena omaisuutesi vahingoittuu tai menetät sen. Korvaamme esimerkiksi, jos televisio putoaa sitä siirrettäessä tai maalipurkki putoaa ja maalia roiskuu tiiliseinälle. Tästä turvasta ei korvata vahinkoja, jotka kuuluvat muihin edellä mainittuihin turviin.

Laajan kotivakuutuksen hinta

Laajan kotivakuutuksen hinta on riippuvainen monesta tekijästä. Tällaisia hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat mm. vakuutettavan kohteen sijainti ja rakennusvuosi, vakuutuksenottajan ikä sekä vakuutettavan asunnon käyttötarkoitus. Laajan kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat myös valitsemasi turvat sekä turviin valikoimasi omavastuut ja enimmäiskorvaukset. Hintaan vaikuttaa myös valitsemiesi maksuerien määrä sekä muusta asioinnistasi mahdollisesti saamasi alennukset.

Näet laajan kotivakuutuksen hinnan ja kaikki hintaan vaikuttavat tekijät, kun siirryt ostamaan vakuutusta verkkokaupassa. Syöttämäsi tiedot tallentuvat vasta oston yhteydessä, jolloin voit kätevästi vertailla kotivakuutuksen hintoja ennen ostamista.

Laaja kotivakuutus vuokralaiselle

Vuokranantajat edellyttävät monesti, että tuleva vuokralainen turvaa vuokra-asunnon laajalla kotivakuutuksella vastuuosineen. Valitse asumismuotosi ja turvaa vuokra-asunto vastuuvakuutuksen sisältävällä laajalla kotivakuutuksella kätevästi verkossa. Kun olet turvannut vuokra-asunnon laajalla kotivakuutuksella, voit helposti todistaa vuokranantajalle vakuutuksen voimassaolon OP-mobiiliin automaattisesti latautuvalla kotivakuutuskortilla.

Laaja kotivakuutus opiskelija-asuntoon

Myös opiskelija-asuntoon voidaan joskus vaatia laaja kotivakuutus. Löydät meiltä juuri sinun asuntoosi sopivan kotivakuutuksen ja muut opiskelijan arjen vakuutukset.

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa Omakoti-vakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman kotivakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.

Siirry Omat vakuutukset -osioon