Mökkivakuutus

Kotivakuutus myös vapaa-ajan asunnollesi
1

Mökkivakuutus mökkisi mukaan

Vapaa-ajan asuntosi tai mökkisi on aina vakuutettu todellisesta arvostaan, sillä vakuutamme sen pinta-alan ja rakennuksen tietojen perusteella. Sinun ei tarvitse määrittää rakennuksen arvoa mökkivakuutusta ottaessasi, vaan vahingoittuneen rakennuksen arvo määritetään vasta, jos vahinko sattuu.

2

Turva pihapiirin rakennuksille ja kaivolle

Mökkivakuutuksella turvaat myös yhteensä 7 000 euroon asti pihapiirissä olevat alle 12 m2:n suuruiset rakennukset ja kaivot laitteineen. Saunarakennukset on kuitenkin vakuutettava erikseen.

3

Omistaja-asiakkaan omavastuuetu 250 euroa

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat korvattaviin palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahinkoihin jopa 250 euron arvoisen omavastuuedun, eli omavastuusi voi olla jopa nolla euroa. Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi myös alennuksia ja OP-bonuksia.

4

Korvaamme noin 10 000 rikosvahinkoa vuodessa

Huolestuttaako murtovarkaat? Mökkivakuutuksen rikosturva kattaa varkaudesta, ryöstöstä, murrosta ja ilkivallasta aiheutuvat vahingot. Korvaamme vuosittain jopa 10 000 mökeille, muille rakennuksille ja irtaimistolle sattunutta rikosvahinkoa.

Mitä mökin tai vapaa-ajan asunnon vakuutus korvaa?

Maisemanvaihdos omalle mökille tai vapaa-ajan asunnolle virkistää mieltä arjen keskellä. Vapaa-ajan asunnon oma kotivakuutus on mökin ja halutessasi myös sen tavaroiden turvana sekä mökkeillessäsi että mökin ollessa tyhjillään. Saat mökin vakuutuksesta juuri sellaisen kuin haluat, sillä voit itse valita haluamasi turvat ja omavastuut.

Korvaamme mökkivakuutuksesta esimerkiksi murtojen, tulen tai myrskyjen aiheuttamia vahinkoja. Jos vapaa-ajan asuntosi varusteisiin kuuluu esimerkiksi ilmalämpöpumppu tai putkia pitkin juokseva vesi, suosittelemme mökkivakuutukseen turvaa laitteiden rikkoontumisen ja putkistovuotojen varalta.

Kun vakuutat mökkisi tavarat, korvaamme myös esimerkiksi enintään 5 hv:n perämoottorit yhteensä 1 500 euroon asti.

Millainen vakuutus mökille kannattaa ottaa?

Mökkivakuutus kattaa mökkisi aina sen todellisen arvon mukaan, mökin tietojen ja pinta-alan perusteella. Samalla vakuutuksella saat turvaa myös pihapiirissä sijaitseville rakennuksille ja kaivoille. Vakuutus kattaa kaikki alle 12 m2 kokoiset rakennukset aina 7 000 euroon asti.

Mökkivakuutuksen hinta on kätevä laskea verkkokaupassamme, josta näet millaista mökkivakuutusta suosittelemme mökillesi.

Vakuuta myös sauna ja pihan muut rakennukset

Mökin pihapiiristä löytyy usein esimerkiksi pihasauna ja muita pieniä tai suuria rakennuksia. Saunarakennus tarvitsee aina oman vakuutuksensa. Piha-alueen muut rakennukset taas tulee vakuuttaa erikseen silloin, kun niiden pinta-ala on yli 12 neliömetriä tai arvo yli 7 000 euroa.

Mökin vakuutus kattaa automaattisesti yhteensä 7 000 euroon asti esimerkiksi piha-alueella olevat enintään 12 neliön suuruiset maakellarit, katokset ja kevytrakenteiset rakennukset sekä muut tavalliset kiinteät rakenteet, kuten aidan ja lipputangon. Voit vakuuttaa mökin pihapiirissä olevien rakennusten irtaimiston päärakennuksen, eli mökin, irtaimistona. Varmista kuitenkin, että päärakennuksen irtaimiston enimmäiskorvaus riittää koko sen pihapiirissä olevalle irtaimistolle.

Talviteloilla oleva mökki tai vapaa-ajan asunto voi houkutella paikalle ei-toivottuja vieraita. Mökkivakuutuksella saat kuitenkin turvaa myös murtojen ja varkaiden varalle.

Päivi Sivupuro Vahinkoasiantuntija, Pohjola Vakuutus

Pidä mökkivakuutus ajan tasalla

Muista päivittää mökkivakuutus, jos esimerkiksi hankit vapaa-ajan asunnolle uusia tavaroita niin, ettei irtaimistolle valitsemasi enimmäiskorvaus ole enää riittävä. Olipa irtaimistosi minkä arvoinen tahansa, on hyvä muistaa tavaroiden huolellinen säilytys, eikä esimerkiksi jättää omaisuutta autoon tai telttaan ilman valvontaa.

Mökin vakuutus kaipaa päivitystä myös silloin, jos rakennat mökillesi tai vapaa-ajan asunnollesi esimerkiksi umpikuistin tai umpinaisen lasiterassin, sillä ne kasvattavat mökin kokonaisalaa. Kokonaisala tarkoittaa rakennuksen ulkomittojen mukaan laskettua pinta-alaa, ja sen tulee aina olla vakuutuksessa ajan tasalla. Pinta-ala lasketaan jokaisesta kerroksesta erikseen ja summataan yhteen.

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta


 

Moottorivene
    
  
  
  
  
                        Henkivakuutus on turva tulevaisuuden varalle ja erityisen tärkeä silloin, kun sinulla on perhettä tai lainaa.
50 % korotus 0 €
Henkivakuutus
Soutuveneet korvataan Omakoti-vakuutuksesta yhteensä enintään 1 500 euroon saakka. Pienvenevakuutuksella saat turvaa kalliimmalle veneelle ja enintään 20 hv:n perämoottorille. Suuremman veneen, jossa on yli 20 hv:n moottori, voit vakuuttaa venevakuutuksella.
Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa Omakoti-vakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman kotivakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.

Siirry Omat vakuutukset -osioon