Kotivakuutus omakotitaloon

Parasta turvaa kodillesi ja tavaroillesi
1

Kotisi kokoinen kotivakuutus

Omakotitalosi on aina vakuutettu todellisesta arvostaan, sillä vakuutamme sen pinta-alan ja rakennuksen tietojen perusteella. Sinun ei tarvitse määrittää rakennuksen arvoa omakotitalon vakuutusta ottaessasi, vaan vahingoittuneen rakennuksen arvo määritetään vasta, jos vahinko sattuu.

2

Korvaamme myös tilapäisasunnon kuluja

Jos kotisi vahingoittuu asuinkelvottomaksi korvattavan vahingon, kuten palo- tai vesivahingon vuoksi, saat korvausta väliaikaisen asumisen aiheuttamista ylimääräisistä kuluista. Korvauksesta ei vähennetä lisäomavastuuta - maksat vain yhden omavastuun alkuperäisestä vahingosta.

3

Omistaja-asiakkaan omavastuuetu 250 euroa

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat korvattaviin palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahinkoihin jopa 250 euron arvoisen omavastuuedun, eli omavastuusi voi olla jopa nolla euroa. Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi myös alennuksia ja OP-bonuksia.

4

Lähes 70 000 korvattua kodin vahinkoa joka vuosi

Turvaamme kotisi niin pienten kuin suurienkin vahinkojen varalta. Korvaamme kotivakuutuksesta vuosittain lähes 70 000 vahinkoa.

Muuta Pohjola Kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen

Voit muuttaa voimassa olevan Pohjola Kotivakuutuksesi kätevästi uuteen osoitteeseen kirjautumalla op.fi-palveluun ja tekemällä kotivakuutuksellesi vakuutuspaikan muutoksen.

Omakotitalon kotivakuutus tarpeidesi mukaan

Olipa kotona sattunut vahinko iso tai pieni, aiheuttaa se harmia ja usein myös ylimääräisiä kuluja. Omakotitalon kotivakuutus turvaa samalla kertaa sekä rakennuksen että tavarasi esimerkiksi äkillisen vuotovahingon, murron tai tulipalon varalta. Saat kotivakuutuksestasi juuri sellaisen kuin haluat, sillä voit itse valita sen turvat ja omavastuut. Saat vakuutuksesta laajan kotivakuutuksen, kun valitset siihen kaikki tarjoamamme turvat. 

Voit ottaa kotivakuutuksen myös rakenteilla olevalle omakotitalolle valmiin talon tiedoilla. Merkitse silloin rakennusvuodeksi rakennustöiden aloitusvuosi. Huomioithan, että peruskorjauksen ja rakentamisen aikana kaikissa vahingoissa omavastuusi on vähintään 1 000 euroa. Muista myös huolehtia, että rakentamiseen tai peruskorjaukseen vaadittavat luvat ovat kunnossa. Emme korvaa vahinkoja sellaisille rakennuksille, rakenteille tai huoneiston osille, jotka on rakennettu ilman laissa säädettyä lupaa tai luvan vastaisesti. Jos asut erillistalossa eli asunto-osakeyhtiömuotoisessa omakotitalossa, vakuuta irtaimistosi ja kiinteä sisustus.  

Päivittäin vakuutusyhtiöt maksavat korvauksia noin sadasta vuotovahingosta.

Mitä vakuutuksia omakotitalolle tarvitaan?

Omakotitalon kotivakuutus kattaa sekä asuinrakennuksen että irtaimiston. Usein omakotitalon pihapiiristä löytyy myös esimerkiksi autotalli tai ulkovarasto. Piha-alueen rakennukset tulee vakuuttaa erikseen silloin, kun niiden pinta-ala on yli 12 neliömetriä tai arvo yli 7 000 euroa. Saunarakennus taas tarvitsee aina oman vakuutuksensa.

Vakuutus myös autotallille ja pihan muille rakennuksille

Omakotitalon kotivakuutus kattaa automaattisesti yhteensä 7 000 euroon asti omakotitalosi piha-alueella olevat enintään 12 neliön suuruiset maakellarit, katokset sekä muut tavalliset kiinteät rakenteet, kuten aidan ja lipputangon. Voit vakuuttaa omakotitalon pihapiirissä olevien rakennusten irtaimiston päärakennuksen irtaimistona. Muista kuitenkin varmistaa, että päärakennuksen, eli omakotitalon, irtaimiston enimmäiskorvaus riittää koko sen pihapiirissä olevalle irtaimistolle.

Kotivakuutuksen vastuu- ja oikeusturvavakuutukset turvanasi

Joskus voi käydä niin, että sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte vahingossa vahinkoa muille henkilöille tai heidän omaisuudelleen. Omakotitalon kotivakuutukseen kuuluva vastuuvakuutus onneksi korvaa vahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Vastuuvakuutus on apunasi esimerkiksi silloin, jos lapsi naarmuttaa pyörällään naapurin autoa tai koirasi puree ohikulkijaa. 

Mitkä tekijät vaikuttavat omakotitalovakuutuksen hintaan?

Omakotitalovakuutuksen hinta muodostuu kotisi ja omien tietojesi perusteella. Myös valitsemasi omavastuut ja turvat vaikuttavat hintaan. Voit vertailla hintoja ja kodillesi suosittelemiamme turvia kätevästi verkkokaupassamme.

Omakotitalon kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta taas voit hakea korvausta riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvistä lakiavun kustannuksista. On tärkeää, että huolehdit aina, että oikeusturvavakuutuksesi jatkuu katkeamattomana esimerkiksi muuttaessasi tai vaihtaessasi vakuutusyhtiötä.

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta


 

Korvaamme kodin tavaroita pääsääntöisesti 5 000 euroon asti silloin, kun ne ovat tilapäisesti kodin ulkopuolella.

Korvaamme tavaroita enintään 1 000 euroon asti, jos niitä varastetaan esimerkiksi autosta, perävaunusta, veneestä tai teltasta, joka on kotisi, opiskelupaikkasi tai vapaa-ajan asuntosi pihassa tai linnuntietä alle 50 kilometrin etäisyydellä niistä.

Jos kuljetat mukanasi esimerkiksi arvokkaita koruja, soittimia tai kameraa objektiiveineen, voi tavaroiden arvo ylittää helposti 5 000 euron rajan. Silloin on parasta turvata tärkeät esineet arvotavaravakuutuksella.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa Omakoti-vakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman kotivakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.

Siirry Omat vakuutukset -osioon