Kotivakuutus paritaloon

Turvaa kodillesi ja tavaroillesi
1

Kotisi kokoinen kotivakuutus

Voit valita paritalon kotivakuutukseen juuri sinulle sopivan laajuuden ja omavastuut.

2

Osuuspankin omistaja-asiakkaan omavastuuetu 250 euroa

Palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahingoissa omistaja-asiakkaan omavastuu voi olla jopa nolla euroa.

3

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Oletko muuttamassa ja aiempi kotisi on vakuutettu meillä?‍

Voit päivittää kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen helposti op.fi-palvelussa muuttamalla olemassa olevan vakuutuksesi vakuutuspaikan.

Mitä paritalon kotivakuutus korvaa?

Kotivakuutus on helppo tapa varautua ikäviin yllätyksiin. Paritalon vakuutus tuo turvaa sinulle ja tavaroillesi esimerkiksi varkauden, tulipalon, äkillisen vuotovahingon tai särkymisen varalta. Kun vakuutat kotivakuutuksella tavaroidesi lisäksi myös huoneiston osat, vakuutus kattaa esimerkiksi asunto-osakeyhtiömuotoisen paritalon pintamateriaalit ja kiinteästi asennetut kalusteet. Voit valita kodillesi laajan kotivakuutuksen helposti verkkokaupassamme.

Verkkokaupastamme voit ostaa kotivakuutuksen asunto-osakeyhtiömuotoiseen paritaloon. Mikäli paritalo ei ole asunto-osakeyhtiö, voit vakuuttaa rakennuksen ja irtaimistosi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mietityttääkö laajennettu korjausvastuusi osakkaana? Aseta huoneiston osien enimmäiskorvauksen määrä kohdilleen ja kotivakuutuksemme kattaa poikkeuksellisesti myös asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä osakkaalle siirrettyjä vastuita esimerkiksi kiinteistön LVI-tekniikasta ja -putkistosta tai jopa vesikatosta.

Kotivakuutus kattaa myös muuton kodista toiseen

Kun ilmoitat muutostasi etukäteen myös meille, voit muuttaa huoletta vanhasta kodistasi uuteen. Kotivakuutus ei koskaan siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen, mutta se kattaa tavarasi myös muuton aikana. Korvaamme siis esimerkiksi, jos vaikkapa televisiosi muuttokuormaa kantaessa putoaa ja rikkoontuu. Muistathan kuitenkin vakuuttaa uuden asuinrakennuksesi heti - muuttoturva koskee ainoastaan vakuuttamiasi tavaroita.

Kotivakuutuksen kattavuus on hyvä tarkistaa myös silloin, jos omaisuutesi arvo muuttuu merkittävästi. Turvallista muuttoa ja onnea uuteen kotiin!

 

Paritalon pihalla olevat rakennukset, rakennelmat ja puutarha

Paritalon vakuutus kattaa parhaimmillaan kodin tavarat ja huoneiston osat. Paritalon pihalla olevat rakennelmat, rakennukset ja puutarhan voit tarvittaessa vakuuttaa erillisellä vakuutuksella.

Mikäli haluat turvata asunto-osakeyhtiö muotoisen paritalon pihalla olevan rakennelman, rakennuksen tai puutarhan vakuutuksella, voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme puhelimitse (puh. 0303 0303).

Tiesitkö, että jos teet vaikka keittiöremontin, voit vakuuttaa myös kaapit, kodinkoneet ja pintamateriaalit?

Hannu Partanen Product Specialist, Pohjola Vakuutus

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset turvanasi

Joskus voi käydä niin, että sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte vahingossa vahinkoa muille henkilöille tai heidän omaisuudelleen. Kotivakuutukseen kuuluva vastuuvakuutus onneksi korvaa vahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Vakuutus on apunasi esimerkiksi silloin, jos koirasi puree ohikulkijaa tai aiheutat pyöräillessäsi liikenneonnettomuuden. 

Oikeusturvavakuutuksesta taas voit hakea korvausta riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvistä lakiavun kustannuksista. On tärkeää, että huolehdit aina, että vakuutuksesi jatkuu katkeamattomana esimerkiksi muuttaessasi tai vaihtaessasi vakuutusyhtiötä.

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta


 

Suosittelemme, että vakuutat tavaroidesi eli irtaimiston lisäksi myös huoneiston osat. Huoneiston osilla tarkoitetaan

  • kiinteästi asennettuja kalusteita ja kiinteää sisustusta
  • kiinteitä koneita ja laitteita, sekä rakenteita ja
  • pintamateriaaleja lattiassa, seinissä ja katossa.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa osakehuoneistolle aiheutuneet vahingot perustasoon asti vakuutusehtojen mukaisesti. Perustasolla tarkoitetaan pääsääntöisesti sitä varustelutasoa, joka huoneistolla on ollut heti sen valmistuttua. Perustasoon luetaan mukaan myös koko taloyhtiöön tehdyt perusparannustyöt.

Perustasoon ei kuulu, jos osakas tai asukas on valmistumisvuoden jälkeen esimerkiksi remontoidessaan vaihtanut pintamateriaaleja parempiin tai asentanut uusia huoneiston osia. Tästä syystä muutos- ja parannustyöt tulee vakuuttaa osakkaan tai asukkaan omassa kotivakuutuksessa. 

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Tällä sivulla esitellyt tuotetiedot koskevat myynnissä olevaa Omakoti-vakuutusta. Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Voit tarkastella oman kotivakuutuksesi ehtoja helposti op.fi-palvelun Omat vakuutukset -osiossa.

Siirry Omat vakuutukset -osioon