Vuokranantajan vakuutus

Vakuuta sijoitusasuntosi kattavasti
1

Turvaa huoneiston osille, pinnoille ja kiinteille kalusteille

Sijoitusasunnon vakuutus lisäturvineen kattaa täydellisesti kaiken, mikä sinun pitää vuokranantajana vakuuttaa. Enimmäiskorvaukset ja omavastuut ovat joustavasti valittavissa juuri sinun tarpeisiisi sopiviksi.  

2

Omaisuutesi ja asuntosi on aina turvattu

Vuokranantajan vakuutuksella varmistat, että sijoitusasuntosi ja siellä oleva omaisuutesi on aina turvattu.

3

Osuuspankin omistaja-asiakkaan omavastuuetu 250 euroa

Palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahingoissa omistaja-asiakkaan omavastuu voi olla jopa nolla euroa.

4

Kattava ja räätälöitävä vakuutuskokonaisuus vuokranantajan tarpeisiin

Kun laajennat vuokranantajan vakuutusta oikeusturva-, vastuu- ja keskeytysvakuutuksilla, saat mahdollisimman laajan turvan. Lisäturvilla varaudut muun muassa vuokratulon menetykseen ja riitatilanteisiin.

Etsitkö sijoitusasunnon vakuutusta muulle kuin kerrostaloasunnolle?

Voit ostaa vuokranantajan vakuutuksen helposti verkosta asunnon tyypin perusteella:

Vakuuta rivitaloasunto

Vakuuta omakotitalo 

Vakuuta paritalo

Vakuuta erillistalo

Miksi sijoitusasunto kannattaa vakuuttaa?

Vuokranantajan vakuutuksella varmistat, että vuokralle antamasi huoneiston kiinteät kalusteet, pinnat ja omistamasi kodinkoneet, kuten jääkaappi tai astianpesukone, on vakuutettu haluamallasi tavalla. Vakuutus kattaa asuntokohtaisesti myös mahdollisen alivuokrasopimuksen. Vuokralaisen vakuutus turvaa vain hänen oman irtaimistonsa, mutta ei anna turvaa esimerkiksi pinnoille ja kiinteille kalusteille.

Vuokranantajan vakuutuksella voit varautua myös muihin sijoitusasunnon riskeihin, kuten vuokratulon menetykseen, muille aiheuttamiisi henkilö- ja esinevahinkoihin tai mahdollisten riitatilanteiden aiheuttamiin kustannuksiin.

Sijoitusasunnon omistajan on hyvä muistaa, että taloyhtiön vakuutus ei aina kata kaikkia vahinkoja. Taloyhtiö tai kiinteistö on voinut ulkoistaa esimerkiksi kattorakenteet ja LVI:n osakkaiden vastuulle. Voimassa olevalla vuokranantajan vakuutuksella varmistat, että sijoitusasuntosi on vakuutettu myös osakkaille osoitettujen kunnossapidon laajennuksien osalta.

Mitä vuokranantajan vakuutus korvaa?

Vuokranantajan vakuutus koostuu perusturvasta eli Pohjola Kotivakuutuksesta ja valinnaisista lisäturvista. Vakuutuksen eri turvat korvaavat erilaisia vahinkoja seuraavasti:
 
  • Vuokranantajan perusturva eli Pohjola Kotivakuutus korvaa vuokralle antamasi omakotitalo- tai huvilarakennuksen, kerros-, rivi- tai paritalohuoneiston pintamateriaalit, huoneiston osat ja kiinteät kalusteet.  Voit myös vakuuttaa omistamasi koti-irtaimiston, jos vuokraat sijoitusasuntoasi kalustettuna.
  • Vuokranantajan vastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat esimerkiksi remontoidessasi vahingon, josta sinä asunnon tai kiinteistön omistajana olet vastuussa.
  • Vuokranantajan oikeusturvavakuutuksella varaudut sijoitusasuntoa tai kiinteistöä koskevien riitojen varalle, esimerkiksi osto- ja myyntitilanteissa.
  • Vuokranantajan keskeytysvakuutus korvaa, jos asuntosi tai kiinteistösi on vahingon takia osin tai kokonaan asuinkelvoton ja menetät vuokratuloa remontin ajalta.

Korvaako vakuutus vuokralaisen tahallisia vahinkoja?

Vuokranantajan kotivakuutus korvaa vuokralaisen, hänen perheenjäsenensä tai vieraansa tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella aiheutettuja vahinkoja ainoastaan palo- ja vuotovahinkojen osalta. Vuotovahinkoja korvataan vain, jos asunto on lisäksi vakuutettu putkistovuototurvalla. Vuokranantaja saa korvausta vuokratulojen menetyksestä remontin ajalta, jos sijoitusasunnolla on myös keskeytysvakuutus.

Sekä vuokralaisen että vuokranantajan etu on, että vuokralaisella on aina oma vastuuvakuutuksen sisältävä kotivakuutus. Vuokralaisen oma kotivakuutus turvaa hänen omistamiaan kodin tavaroita eli koti-irtaimistoa ja vastuuvakuutus korvaa vahinkoja, joista vuokralainen on lain mukaan korvausvastuussa.

Mietityttääkö laajennettu korjausvastuusi osakkaana? Aseta huoneiston osien enimmäiskorvauksen määrä kohdilleen ja sijoitusasunnon kotivakuutus kattaa poikkeuksellisesti myös asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä osakkaalle siirrettyjä vastuita esimerkiksi kiinteistön LVI-tekniikasta ja -putkistosta tai jopa vesikatosta.

Miten sijoitusasunto kannattaa vakuuttaa?

Suosittelemme, että vakuutat sijoitusasuntosi mahdollisimman laajasti. Kattavimman turvan saat, kun vakuutat sijoitusasuntosi laajan kotivakuutuksen lisäksi kolmella valinnaisella lisäturvalla.
 
Huomioi, että sijoitusasunnon vakuutus on asuntokohtainen ja jokainen omistamasi sijoitusasunto on vakuutettava erikseen. Sijoitusasunnon vakuutustarve vaihtelee sen mukaan, kuinka monta sijoitusasuntoa sinä tai kanssasi samassa taloudessa asuvat henkilöt omistavat. Jos taloudellasi on:
 
  • Yksi sijoitusasunto: Suosittelemme, että otat sijoitusasunnollesi Pohjola Kotivakuutuksen ja lisäturvaksi vuokranantajan keskeytysvakuutuksen. Jos olet vakuuttanut Pohjola Kotivakuutuksella kodin, jossa itse asut, kattaa sen vastuu- ja oikeusturvavakuutus myös yhden taloutesi omistaman sijoitusasunnon. Tällöin et tarvitse sijoitusasunnollesi erillistä vuokranantajan vastuu- ja oikeusturvavakuutusta.
  • Useampi kuin yksi sijoitusasunto: Tarvitset jokaiselle sijoitusasunnollesi oman asuntokohtaisen vuokranantajan vakuutuksen. Suosittelemme, että turvaat kaikki sijoitusasuntosi perusturvalla eli Pohjola Kotivakuutuksella sekä kolmella lisäturvalla: vuokranantajan oikeusturva-, vastuu- ja keskeytysvakuutuksella.

Vuokranantajan vakuutuksen turvat

Katso alla olevasta taulukosta, mitä vakuutuksia sijoitusasunnollesi on saatavilla ja mitä ne turvaavat.

   
Turvan nimi Mitä turvaa? Milloin tarvitaan? Mistä voi ostaa?
Pohjola Kotivakuutus eli Omakoti-vakuutus Turvaa sijoitusasuntosi ja siellä olevan irtaimistosi. Voit valita tarvitsemasi turvat ja omavastuut. Voit myös korottaa irtaimiston ja huoneiston osien enimmäiskorvausta. Otettava jokaiselle sijoitusasunnolle erikseen. Saatavilla verkkokaupasta, tarjouspyynnön kautta tai soittamalla.
Vuokranantajan oikeusturvavakuutus Antaa turvaa esimerkiksi sijoitusasunnon myynti- tai ostotilanteissa ilmenevien riitatilanteiden varalle. Jos taloudellasi on enintään yksi sijoitusasunto ja asuinkotisi kotivakuutus on meillä, kattaa sen oikeusturvavakuutus myös sijoitusasunnon.

Jos taloudellasi on useampi kuin yksi sijoitusasunto, tulee niille ottaa omat oikeusturvavakuutukset.
Saatavilla verkkokaupasta, tarjouspyynnön kautta tai soittamalla.
Vuokranantajan vastuuvakuutus Kattaa esimerkiksi remonttivahingon muille osapuolille aiheuttamia kuluja, joista olet asunnon tai kiinteistön omistajana lain mukaan vastuussa. Jos taloudellasi on enintään yksi sijoitusasunto ja asuinkotisi kotivakuutus on meillä, kattaa sen vastuuvakuutus myös sijoitusasunnon.

Jos taloudellasi on useampi kuin yksi sijoitusasunto, tulee niille ottaa omat vastuuvakuutukset.
Saatavilla verkkokaupasta, tarjouspyynnön kautta tai soittamalla.
Vuokranantajan keskeytysvakuutus
 
Korvaa vuokratulon menetyksiä, jos asuntosi tai kiinteistösi on Pohjola Kotivakuutuksen ehtojen mukaisesti korvattavan vahingon takia väliaikaisesti asuinkelvoton tai menetät vuokratuloja remontin takia. Saat remontin ajalta korvausta enintään 12 kuukauden ajalta. Otettava jokaiselle sijoitusasunnolle erikseen. Saatavilla verkkokaupasta tarjouspyynnön kautta tai soittamalla.

Mitkä tekijät vaikuttavat vuokranantajan vakuutuksen hintaan?

Vuokranantajan vakuutuksen hinta määräytyy valitsemiesi turvien, omavastuiden sekä sijoitusasunnon tietojen mukaan. Lisäturvien hinnoittelussa ja enimmäiskorvausmäärissä on huomioitu, että sijoitusasuntosi ja omaisuutesi on vakuutettu mahdollisimman kattavasti edullisilla omavastuilla. Vakuutus on usein myös verovähennyskelpoinen.

Vuokranantajan vakuutuksesta on mahdollista saada myös alennusta. Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vuokranantajan vakuutuksesta 7 %:n alennuksen. Jos olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, saat 3 %:n lisäalennuksen. Yhteensä voit saada vakuutuksesta jopa 10 % alennusta. Omistaja-asiakkaana vakuutusmaksuihisi voidaan myös käyttää OP-bonuksia, mikä näkyy suoraan vakuutuslaskun hinnassa.

Omistaja-asiakkaana saat käyttöösi myös 250 euron omavastuuedun. Kun olet omistaja-asiakas ja asunnossasi sattuu palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahinko, omavastuusi voi olla jopa nolla euroa:

Sijoitusasuntosi keittiössä sattuu tulipalo ja vuokralaisesi joutuu muuttamaan asunnosta pois remontin ajaksi. Keittiön kiinteiden kalusteiden ja pintojen vahinkojen korjaus korvataan Pohjola Kotivakuutuksesta, johon olet valinnut 250 euron omavastuun. Omavastuuedun ansiosta sinulle ei jää lainkaan omavastuuta maksettavaksi. Vuokranantajan keskeytysvakuutuksesta korvataan menetetty vuokratulosi remontin ajalta. Keskeytysvakuutuksesta maksat oman erillisen omavastuun.

Vakuuta myös remonttien tulokset

Vuokranantajan vakuutuksen perusturva eli Pohjola Kotivakuutus on erityisen tärkeä, jos asunnon valmistumisen jälkeen esimerkiksi pintamateriaaleja on vaihdettu parempiin tai asuntoon on asennettu uusia kiinteitä kalusteita. Muutos- ja parannustöiden arvo kannattaa huomioida vuokranantajan vakuutuksessa ja valitsemassasi huoneiston osien enimmäiskorvauksessa. Taloyhtiön kiinteistövakuutus ei aina kata kaikkia vahinkoja tai sen omavastuu tai korvauksesta tehtävä vähennys on niin suuri, että et saa korvausta omistamassasi huoneistossa aiheutuneesta vahingosta.

Voit laajentaa perusturvaa vuokranantajan keskeytysvakuutuksella. Jos sijoitusasuntosi remontoidussa keittiössä sattuu esimerkiksi vesivahinko ja vuokralaisesi joutuu muuttamaan pois remontin ajaksi, korvaa vuokranantajan keskeytysvakuutus menetettyjä vuokratuloja tältä ajalta.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa asunnon vahingot vain perustasoon eli pääsääntöisesti asunnon valmistumisvuoden varustelutasoon asti. Perustasoon luetaan mukaan myös koko taloyhtiöön tehdyt perusparannustyöt.

Osta vuokranantajan vakuutus helposti verkosta asunnon tyypin perusteella:

Vastuunjakoa asunto-osakeyhtiön ja osakkaiden välillä määrittää asunto-osakeyhtiölaki. Osakas on vastuussa asunnon sisäosien ja taloyhtiö rakenteiden ja eristeiden kunnossapidosta. Yhtiöjärjestyksessä ja yhtiökokouksessa voidaan kuitenkin sopia osakkaan tai asukkaan kunnossapitovastuun laajennuksista. Vuokralainen taas vastaa omasta irtaimistostaan.

Asunto-osakeyhtiön ja osakkaan välinen vastuunjako

  Asunto-osakeyhtiö Osakas
Rakenteet Vesikatto, lattiat, sisäkatto, ulko- ja sisäseinät, parvekkeet, vedeneristeet  
Pinnoitteet   Sisäpuoliset lattia- ja seinäpinnoitteet, maalaukset, tapetit, sisärappaukset, tasoitepinnat, madalletut katot
Ovet Huoneiston ulko-ovi, parvekeoven uloin ovi, postiluukku, nimikilpi, lukko Huoneiston väliovet, sisempi parvekeovi, ulko-oven turvalukko, varmuusketju, murtosuojaus
Kiinteät kalusteet ja laitteet   Kaapistot, ikkunalauta, verhotanko, saunan lauteet, takka, uunit
Ilmanvaihtojärjestelmät Venttiilien korjaus ja uusiminen, suodattimet huoneiston ulkopuolella, poistokanavaan liitetty liesikupu, tulo- ja poistokoneet Venttiilien puhdistus, suodattimet huoneiston sisäpuolella, liesituuletin

 

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.