Privatkunder

Våra tjänster för Privatkunder

Som kund hos oss får du hjälp med finansiering, placering och dagliga tjänster. Vi erbjuder kvalificerad och individuellt anpassad rådgivning för att förenkla vardagen för dig som kund och för att ta hand om dig på bästa sätt.

Alltid med kunden i fokus

Vi jobbar alltid med kunden i fokus och samtidigt som du blir kund hos oss kan du bli ägarkund i banken. På så vis får du rabatter som endast ägarkunder har rätt till på bank- och försäkringstjänster samt OP-bonus för dina ärenden. Med OP-bonus kvittas automatiskt till exempel försäkringspremier och bankens serviceavgifter. Detta och mycket mer kan du läsa om på våra egna sidor eller också kan du söka efter information under op.fi. 

Välkommen till Andelsbanken för Åland!

Om du är en myndig finsk medborgare som har en fast adress i Finland och dina kreditupplysningar är i skick, kan du skicka en ansökan på nätet.

Du får tillgång till ett brukskonto och OP:s kod. Brukskontot är avgiftsfritt för ägarkunder och för under 26-åringar, och för övriga kunder är avgiften 2,5 euro per månad. OP:s kod kostar högst 3 euro per månad.

Samtidigt kan du bli ägarkund genom att betala en medlemsinsats. Du får tillgång till alla ägarkundsförmåner.

Vi hjälper dig att avsluta tjänster hos din nuvarande bank efter att du har blivit kund hos oss. För det behöver du exakta uppgifter om dina nuvarande banktjänster.

 

Bli kund hos oss

Om du inte kan ansöka om att bli kund på nätet, kontakta oss för att boka tid till kontoret.

Boka tid utan OP:s koder

 

Du kan även ringa våra dagliga tjänster om du har frågor:

Telefon +358 (0)10 257 2901


Vi håller öppet:
måndag - fredag
9:30 - 16:15
 

 

 

Vad behöver du innan du fyller i ansökan?

  • En finländsk personbeteckning: ansök om en finländsk personbeteckning genom att registrera dina personuppgifter och din adress hos myndigheterna i Finland. Du kan registrera dig till exempel på Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas betjäningsställen, Migrationsverket eller på Skatteförvaltningens kontor.
  • Ett uppehållstillstånd om du har kommit till Finland från ett land utanför EU. Om du är EU-medborgare, måste du registrera din uppehållsrätt i Finland.
  • Ett giltigt identitetsbevis: ett pass, ett identitetskort som utfärdats efter 1.3.1999 av en myndighet i Finland eller ett resedokument som godtas som identitetskort och som har utfärdats av en myndighet i en EES-medlemsstat, i Schweiz eller i San Marino. Ditt identitetsbevis ska vara helt och det ska vara lätt att känna igen dig på fotot.
  • Du ska vara myndig.
     

Läs mer om uppehållstillstånd och registrering av personuppgifter (Migrationsverket)

Läs mer om registrering av personuppgifter (Befolkningsdatasystemet)

Läs mer om registrering av personuppgifter (Skatteförvaltningen)

 

Under våra sidor på op.fi hittar du massor med information om våra olika kort. Bland annat OP-Goldkortet kan du läsa om där.

Läs mer och ansök om kortet här

Du kan även ringa våra dagliga tjänster om du har frågor:
Telefon +358 (0)10 257 2901

Eller besöka oss:
Vi håller öppet:
måndag - fredag
9:30 - 16:15


 

Tips för dig