reppukeräys

HOPE Reppu joka selkään -kampanja 1.7.-31.7.2020

OP Kainuu on mukana keräämässä reppuja vähävaraisten perheiden lapsille.

HOPE ry ja OP Ryhmä keräävät neljättä kertaa yhteistyössä heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koulutietä aloittaville lapsille. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin pankkimme konttoreihin niiden aukioloaikoina. OP Kainuun pääkonttori Kajaanissa on avoinna ma – to klo 9.30 – 16:30 ja pe klo 9:30 – 15:30. Sotkamon konttori on avoinna ma-pe klo 9:30 – 13:00. Vaalan palvelupisteen ovet ovat pääsääntöisesti lukittuna ja siellä asioidaan ainoastaan aikavarauksella. Ovikelloa soittamalla saa kuitenkin vietyä repun keräykseen mukaan aikavälillä ma-pe klo 9:30-15:00. Hyrynsalmen palvelupiste ei ole keräyksessä mukana kunnan virastotalon ollessa vielä suljettuna heinäkuun ajan.

Jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112 000 lasta eli tilastojen mukaan Suomessa vähävaraisissa perheissä. Kriisin myötä näiden perheiden ja apua kaipaavien lasten määrä mitä todennäköisimmin kasvaa. Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan tukea vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa. Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston.

Lahjoittamalla voi mahdollistaa lapselle konkreettisen uuden repun sekä muistuttaa perheitä siitä, että apua on mahdollista saada silloin kun elämässä tulee eteen haasteita. Välittämisen kokemus välittyy vahvasti hyvien tekojen kautta, kannustaa ja kiittää HOPE ry toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

 

Kampanja aika 1.7. - 31.7.2020

Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen koulutien aloittajalle. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia.

Kampanja alkaa keskiviikkona 1. heinäkuuta ja jatkuu 31. heinäkuuta asti. Lahjoituksen voi toimittaa heinäkuussa OP Kainuun Kajaanin, Sotkamon ja Vaalan keräyspisteisiin. Pohjola Sairaalat ovat myös mukana kampanjassa ja järjestävät reppukeräyksen kaikilla toimipisteillään. Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Koronatilanteen vuoksi lahjoittaminen on mahdollista myös postitse osoitteeseen Reppukeräys, PL 308, 00013 OP. Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle HOPE ry toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville.

Pohjola Vakuutus osallistuu myös keräykseen lahjoittamalla jokaisen koulutien aloittajan reppuun ledvalon toivottamaan turvallista koulutietä.

- Hope ry:n tavoite tasa-arvoisesta, hyvästä arjesta kaikille lapsille on tärkeä ja myös me OP:ssa haluamme olla edistämässä yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutumista kaikkialla Suomessa. Koulureppukeräyksen avulla voimme edistää tasa-arvoista starttia koulutielle ja tuottaa iloa niin keräykseen osallistuville kuin tuleville koululaisillekin, sanoo OP:n vastuullisuusjohtaja Kati Ihamäki.

  

Reppukeräys alkoi vuonna 2017. Viime vuonna reppuja kerättiin lähes 3000 eri puolilla Suomea. Vuonna 2020 reppuja kerätään konttoreissa seuraavilla paikkakunnilla ympäri Suomen: Akaa, Aura, Espoo, Forssa, Hamina, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Imatra, Janakkala, Joensuu, Juupajoki, Jyväskylä, Järvenpää, Jämsä, Kaarina, Kajaani, Kangasala, Kankaanpää, Kemi, Keuruu, Kokkola, Korkeakoski, Kotka, Kouvola, Kuopio, Kälviä, Lahti, Lappeenranta, Lestijärvi, Lohja, Lohtaja, Maalahti, Marttila, Merimasku, Mikkeli (keräysaika 20-31.7), Mänttä-Vilppula, Naantali, Nummela, Nurmijärvi, Nurmes, Närpiö, Orivesi, Oulainen, Oulu, Paattinen, Paimio, Parainen, Perniö, Pori, Porvoo, Pyhäsalmi, Pälkäne, Pöytyä, Raahe, Raisio, Rauma, Riihimäki, Rusko, Ruukki, Salo, Seinäjoki, Somero, Tampere, Tarvasjoki, Toholampi, Tornio, Turku, Tornio, Urjala, Uusikaarlepyy, Vaasa, Valkeakoski Vantaa, Vehmaa, Vöyri ja Ylivieska.

  

OP Kainuun keräyspisteet

OP Kainuun pääkieräyspisteenä toimii pääkonttori Kajaanissa (Pohjolankatu 18, 87200 Kajaani): ma-to klo 9:30-16:30 ja pe klo 9:30-15:30. Lisäksi otamme reppuja sekä penaaleita vastaan myös muissa toimipisteissämme: Sotkamossa (Kainuuntie 22, 88600 Sotkamo) ma-pe klo 9:30-13 ja Vaalassa (Vaalantie 3, 91700 Vaala) ma-pe klo 9:30-15. Vaalan palvelupisteen ovet ovat aina lukossa, mutta ovikelloa soittamalla toimihenkilö tulee aukaisemaan oven.

Katso kaikki OP Ryhmän keräyspisteiden tarkemmat tiedot ja aukioloajat op.fi/reppukerays -sivustolta.

   

Yhdessä hyvä tulee.

OP Kainuu

 

#reppujokaselkään #reppukeräys #yhdessähyvätulee

 

Tämän kampanjan avulla OP Kainuu hoitaa omalta osaltaan yhteiskuntavastuullista rooliaan.