kesäduuni

Nuorten kokemuksia Kesäduuni OP:n piikkiin- kampanjasta

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa osuuspankki tarjoaa työnantajana toimivalle yhdistykselle tuen nuoren työllistämiseksi. Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP maksaa yhdistykselle nuoren palkan kahdeksi viikoksi. Kesällä 2020 yli 2100 nuorta saa kesätyön kampanjan kautta.

Kyseessä on seitsemäs kesä, kun osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla. Kampanja alkoi vuonna 2014, kun OP Lounaismaa ja OP Valkeakoski haastoivat osuuspankit eri puolilla Suomea mukaan palkkaamaan nuoria kesätöihin. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

Yhdistys vastaa kesätyöntekijän valintaprosessista, perehdytyksestä, työnohjauksesta, käytännön palkanmaksusta sekä vastaa työnantajavelvoitteista. OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja työllistäessään nuoren yhdistys sitoutuu noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita. OP Kangasala lahjoittaa yhdistyksille nuoren palkan. OP Kangasalan kautta kesäduuneihin työllistyi yli 20 nuorta vuonna 2020.

Nuoret kesätöissä

Selvitimme mitä nuorille kesäduuneissa kuuluu ja millä ajatuksilla yhdistykset ovat mukana. Kävimme jututtamassa FC Kangasalan ja Kangasalan Melojien edustajia, sekä näihin yhdistyksiin työllistyneitä nuoria.

Aurinko paistaa ja kentältä kuuluu iloinen lasten huudahtelu, pallon kolahdus maalin rimaan sekä sadettimien tasainen suhahtelu saapuessani kentän laidalle jututtamaan valmentajana toimivaa Harri Kaivolaa sekä yhdistykseen OP Kesäduunin kautta työllistyneitä Topiasta ja Tiiaa. Heti kävi selväksi nuorten reippaasta olemuksesta, että nämä nauttivat ohjaajina toimimesta ja mukavasta työympäristöstä, jonka helteinen Suoraman kenttä tarjosi.

FC Kangasala kasvattaa lapset ja nuoret liikunnalliseen elämäntapaan ja antaa eväät oman huipun tavoitteluun jalkapallossa ja futsalissa. Toiminnan ydin on tarjota iloinen ja kehittävä ilmapiiri jalkapallo- ja futsalharrastuksen aloittamiseen tai jatkamiseen. FC Kangasala toimii kasvattaja- ja harrasteseurana, jossa aivan kuka tahansa voi olla tähti.

Topias ja Tiia ovat aikaisemminkin työllistyneet FC Kangasalle ohjaajina. Nyt kuitenkin OP Kesäduunin avulla kesätyö on hieman pidempi. Molempien mielestä juuri tässä kesätyössä heille on parasta se, että he saavat työskennellä rakkaan harrastuksensa parissa. ’’Tästä voi hetken pitää taukoa työpäivän jälkeen ja lähteä sitten omiin treeneihin’’, toteaa Topias. Molemmille nuorille työ on mieluinen ja tehtävät ennalta tuttuja. Tiia kuuli kaverilta OP:n Kesäduunikampanjan ja FC Kangasalan tarjoamasta mahdollisuudesta: "mä kuulin ihan kaverilta ja ajattelin että täällä olen viihtynyt aikaisemmin lasten kanssa ja on kiva, että saa innostaa näitä pienempiä sitten siinä samalla’’. Nuorilta tulee oivaltavia vastauksia tiedustellessani hyvän kesätyöpaikan reseptistä: ’’mun mielestä mukavasta työympäristöstä ja siitä että itse viihdyt sielä, että se on sulle mieluisaa hommaa ja se että on turvallinen työilmapiiri ja on luotettavia ihmisiä sielä vetämässä’’, sanoo Topias.

Tämä vuosi on ollut haasteellinen kesätöiden suhteen. Koronaviruksen vuoksi entistä useampi nuori on jäänyt ilman kesätöitä. Saman on huomioinut Topias tiedustellessani ovatko kaverit työllistyneet: ’’sekä että. Osa on saanut ja osa ei, monelta meni työt alta tämän tilanteen takia’’. Vallitsevassa tilanteessa työpaikkojen tarjoaminen ja tulevaisuuteen katsominen ovat entistä tärkeämpiä. Siksi OP Ryhmä on kannustanut yhdistyksiä tarjoamaan nuorille mahdollisuuden työllistyä, hakijoiden ja kesätyöntekijän turvallisuuden huomioiden.

Ohjaajina toimivat Topias ja Tiia helteisellä Suoraman nurmella.

Ensimmäinen kesätyö on monelle nuorelle tärkeä astinlauta kohti uusia kesätöitä ja saattaa jopa auttaa hahmottamaan mitä haluaisi tulevaisuudessa tehdä. FC Kangasalla junioreita valmentava Harri toteaakin ensimmäisen kesäduunin merkityksen olevan suuri: ’’ Iso merkitys kun ajattelee omiakin ekoja kesätöitä, niin kyllä sen varmasti muistaa. Ja se eka kesätyö auttaa sitten jatkossa’’. Ohjaajana toimivan Topiaksen mielestä kesätyöt voivat auttaa hahmottamaan myös omaa suuntaa työuralle: ’’itselläkin on se tässä et on miettinyt jotain ohjaamiseen, opettamiseen liittyvää tai valmentamiseen liittyvää, ne on ainakin pyörinyt mielessä’’. Tiia on vieressä täysin samoilla linjoilla ja tekee terävän huomion siitä, että kesäduuni voi auttaa hahmottamaan myös mille alalle ei välttämättä haluaisi suuntautua: ’’mulla on aika sama ja tietenkin ne huonotkin kokemukset voi auttaa hahmottamaan jotain, että ei tämä ihan ole mun juttu. Ihan molemmin puolin hyvät ja huonot kokemukset auttavat’’. Lasten ohjaamisen ja valmentamisen parissa molemmat nuoret tuntuvat viihtyvän.

Vesaniemen rannan tunnelma ei kalpene yhtään Suoraman kentälle kun menen Kangasalan Melojien melontakurssin päättyessä keskustelemaan yhdistyksen edustajien ja ohjaajina toimivien nuorten kanssa. Melkein rupeaa pankissa työskentelevä kadehtimaan tätä työympäristöä, jossa kuuluu veden loiske ja tornista hyppivien lasten iloiset huudahdukset.  Kangasalan Melojilta minua vastaanottavat yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimiva Tapani Saarinen ja hallituksen jäsen Laura Kokko.

’’Kangasalan melojat ollut perinteisesti vuodesta -46 asti Kangasalla, seura on suomen yksi vanhimpia melontaseuroja ja tällä hetkellä yksi aktiivisimmista melontaseuroista. Ja nimenomaan nuorten kanssa’’. Kertoo yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Tapani ja jatkaa: ’’ Tämä konsepti mikä ollut kangasalla on kopioitu valtakunnan tasolle melonta- ja soutuliittoon ja sitä konseptia jaetaan aktiivisesti muille seuroille. Olemme tehneet uraauurtavaa työtä täällä ja teemme edelleen.

Myös Kangasalan Melojat on työllistänyt nuoria lähes joka kesä ja kokemukset ovat olleet hyviä: ’’hyviä kokemuksia, nuoret ovat innokkaita tekemään töitä, ripeitä ja oma-aloitteisia kyllä. Motivoituneita tekemään töitä’’, kertoo Laura. Lauran mielestä nuorten vahvuutena on uusien ideoiden tuottaminen. Lauralta löytyy myös neuvoja työelämään astuvalle nuorelle, ihmeitä ei tarvitse tehdä: ’’muistaa olla rehellinen, luotettavan oloinen ja osaa kellon niin sillä pääsee alkuun. Sillä pääse jo aika pitkälle, että on ajoissa paikalla ja hoitaa hommat hyvin’’.

Näitä periaatteita noudattavat Kangasalan Melojissa ohjaajina toimivat Juho ja Josefiina. Juhon mielestä hyvä kesätyöpaikka koostuu hyvästä ilmapiiristä ja toteaa naurahtaen: ’’myös siitä ettei työ ole mitään ihan hirveätä’’. Josefiina komppaa, että lisäksi positiivisesti vaikuttaa mukava ympäristö missä voi olla ja liikkua. Sellaisen ympäristön Vesaniemen ranta tosiaan tarjoaa. Molemmat ovat oppineet uutta kesäduuneissaan: ’’olen oppinut melontakoulussa olemaan paremmin lasten kanssa’’ kertoo Juho ja Josefiina vielä lisää ’’ja varmaan sitä kärsivällisyyttä lasten kanssa, ei voi olettaa liikaa vielä lapsilta’’.

Ohjaajina toimivat Josefiina ja Juho helteisessä Vesaniemessä

Monelle nuorelle kesätyöt tuovat ensimmäiset omat tulot. Molempien mielestä suhde rahaan voi hieman muuttua kun se on itse ansaittua: ’’sitä rupeaa paljon enemmän katsomaan mihin sitä käyttää kun sen itse on hankkinut’’ kertoo Josefiina. Juho täydentää hyvin sen, että oma raha tuo myös vapautta: ’’sama homma ja sitten enemmän menee noihin omiin kiinnostuksen kohteisiin’’. On tärkeää, että nuorelle jää koulun ja kesätyön lisäksi aikaa myös lomailulle. Sekä Juho että Josefiina toteavat, että sopiva kesätyön pituus heidän ikäiselleen on parista viikosta kuukauteen.

On tärkeää muistaa, että kaikki työ on tärkeätä. FC Kangasalan Harri tiivisti asian hienosti ohjeistaen nuoria, jotka ovat ensimmäisten työkokemusten kynnyksellä: ’’olkaa rohkeita ja päättäväisiä. Kaikki työkokemus on hyväksi jatkoa varten ja kannattaa jatkaa opiskelua myös jatkossa. Nykyään nuoret opiskelevat monesti elämänsä aikana vaikka jopa uuden ammatinkin.’’

Lue lisää vastuullisuustyöstämme sekä tutustu tarkemmin kesäduuni OP:n piikkiin kampanjaan.