Teemme yhdessä hyvää -lahjoitukset avuksi ja hyödyksi monelle

Vuonna 2020 Teemme yhdessä hyvää -lahjoituspotti 15 000 euroa jaettiin useammalle eri taholle. OP Keski-Suomi valitsi lahjoituksen saajat 60:n hakemuksen joukosta. Lahjoitus on osa OP Keski-Suomen yhteiskuntavastuullista työtä ja haluamme lahjoituksilla tuottaa hyvää laajasti koko pankin toimialueella. OP Keski-Suomen vastuullisuustyötä ohjaa OP Ryhmän vastuullisuusohjelma.

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna lanseerattu Teemme yhdessä hyvää -lahjoitus sai pankin toimialueella toimivilta seuroilta, yhdistyksiltä ja muilta kolmannen sektorin yhteisöiltä 60 hakemusta. Hakemuksista 80 prosenttia tuli Jyväskylän alueelta ja 20 prosenttia muualta Keski-Suomesta. Lahjoituksen saajista 82 prosenttia on Jyväskylästä ja 18 prosenttia muualta. Hakemuksista kävi vahvasti ilmi, että apua tarvitaan ja sitä halutaan tarjota monin tavoin, usein vapaaehtoistyövoimin.

Muita OP Keski-Suomen vastuullisia tukemisen muotoja ovat tämän lahjoituskampanjan lisäksi muun muassa Kesäduuni OP:n piikkiin, Hiiop-vapaaehtoistyö, Taloustaitohanke, erilaiset hyväntekeväisyyskampanjat sekä uusimpana Yrityskylä Keski-Suomi alakoulu, jossa olemme mukana OP Koti -pienoisyrityksellä. 

Lahjoitusten saajien valinnoissa on pyritty monimuotoisuuteen ja ajankohtaisuuteen. Valintaperusteina ovat olleet pankin arvoihin eli ihmisläheisyyteen, vastuullisuuteen ja yhdessä menestymiseen sopiva toiminta, alueellinen ja kohderyhmän kokoon liittyvä vaikuttavuus sekä eri kohde- ja ikäryhmien mahdollisimman laaja-alainen huomiointi.

Teemme yhdessä hyvää -lahjoitukset

Jyväskylän seudun mielenterveysseura ry / Kriisikeskus Mobile 4000 e
* Teemme yhdessä hyvää” -lahjoitus käytetään chat-palvelun pilotointiin internet-sivuilla sekä osaamisen vahventamiseen chat-toiminnan mahdollistamiseksi. Aloite chatin perustamiselle on tullut nuorilta, mutta se on tarkoitettu kaikille. 

Jyväskylän katulähetys / Ruoka-apu 2000 e
* Jyväskylän katulähetyksen Ruoka-apu tarjoaa ruoka-apua Jyvässeudun vähävaraisille. Tällä hetkellä tilastoissa on 492 lasta, joiden vanhempi hakee ruoka-apua. Haluamme olla tuomassa iloa ja hyvää mieltä näille lapsille lapsikassin muodossa. Lapsikassi tarkoittaa esim. karkkia, muroja tms., joka on tarkoitettu pelkästään lapselle. 

Heinäjoen Luonto ry 1500 e
* Lahjoituksella kunnostetaan Vanhaa lintutornia sekä pitkosreittiä Pihtiputaan kirkonkylän välittömässä läheisyydessä kulkevalla Heinäjoen Luontoreitillä, jota käyttää yli tuhat patikoijaa vuodessa. 

Pylkönmäen kylien kehittämisyhdistys / Pylkön Ääni 1500 e
* Lahjoitusvaroilla ostetaan laituri sekä vapaassa käytössä oleva soutuvene Pylkönmäen Papinkallion virkistysalueelle. 

Jyvälän Setlementti ry 1000 e
* Jyvälän Setlementti ry käyttää tuen suomiystävätoiminnan järjestämiseen. Suomiystävä on vapaaehtoinen tukihenkilö kotoutumisensa alkutaipaleella olevalle maahanmuuttajataustaiselle nuorelle, jolla ei vielä ole suomalaisia ystäviä. 

Harjun Laulu ry 1000 e
* Kuoro tuottaa yhteislaulutilanteisiin soveltuvan paketin, mikä sisältää CD:n, lauluvihkot sekä ohjeet vetäjälle. 2021 keväällä kuoro lahjoittaa 12 yhteislaulupakettia ikääntyneiden hoiva- ja palvelukoteihin pankin toimialueella.

Jyvässeudun Kuulo ry 1000 e
* Yhdistys haluaa tuoda kuuloasioita esiin laajemmin, myös jäsenistönsä ulkopuolelle. Lahjoituksen avulla loppukesällä 2021 järjestetään Keski-Suomessa kuuloautokiertue, jossa jokaisella on mahdollisuus päästä maksutta kuuloseulaan. Edellytyksenä on, että henkilöllä ei ole vielä kuulokojetta. Osallistuja saa palautteen ja tulosteen testistä.

Teatterikone Osk 800 e
* ”Vuosi on ollut erityisen rankka hoitohenkilökunnalle, joten haluamme tarjota kulttuurielämyksen arjen keskelle. Arvostamme suuresti sitä työtä mitä hoitohenkilökunta tekee. Varmasti korona-aika on uuvuttanut heitä, joten haluamme antaa oman panoksemme ja mahdollistaa heille turvallisen kulttuurielämyksen." Ryhmä tuottaa lahjoituksen avulla 2021 puolella monologi-esityksen, mikä on katsottavissa etänä.

Mannerheimin lastensuojeluliitto / Palokka 800 e
* Rahoituksen avulla voimme tarjota perhekahviloiden aamu- tai iltapalatarjoilut kaikille kävijöille ilmaiseksi koko vuoden 2021 ajan. Lahjoituksella voidaan tukea kahden perhekahvilan toimintaa.

Keltinmäen ja Myllyjärven asukkaat ry 700 e
* 44-vuotta toiminut asukasyhdistys pitää Vaahterakahvilaa Kylätalo Keitaan pihassa Keltinmäessä. Yhdistyksen vaikutuspiirissä asuu 7000 ihmistä. Lahjoitusvarat käytetään kesällä 2021 vaahteran alle tulevien kahvilanpöytien hankintaan - kutsumaan asukkaita viihtymään kylätalolle.

Jasoasunnot ry./Huhtasuon Ilona 700e
* Asukastoimikunta järjestää kesällä 2021 talon asukkaille yhteisen teatterivirkistysmatkan. 

Lisäksi
Yksi lahjoituksen hakijoista oli SPR Jyväskylän jaosto. Heidän kohdallaan hyödynnämme henkilöstön kilometrikisasta tulleen ja pankin tukeman euromääräisen potin, mahdollistaen yhdistykselle uuden Anne-elvytysnuken hankinnan. 
 
Lisätiedot: Pia Saikkonen, viestintäpäällikkö, pia.saikkonen@op.fi, p. 010 256 5610.
Lomalla 28.12.2020-6.1.2021.