” ”

Tuotto-osuus

Sijoita omaan osuuspankkiisi – menestytään yhdessä!

Vahvistettu korko

Keski-Suomen Osuuspankki on vahvistanut Tuotto-osuuden koroksi 3,25 % vuodelle 2020. Korosta toimitetaan ennakonpidätys 7,5 % 5000 euroon saakka ja sen ylittävältä osalta 25,5 %. Jos korko jää 20 euroon tai alle, ennakonpidätystä ei toimiteta.

Näin Tuotto-osuus toimii pääpiirteittäin

  • Pankkimme omistaja-asiakkaana voit merkitä Tuotto-osuuksia Tuotto-osuusannin voimassaoloaikana.
  • Maksamme sijoituksellesi korkoa kerran vuodessa pankin voitonjakokelpoisista varoista. Tuotto-odotus perustuu siis oman pankkisi taloudelliseen menestymiseen ja koron maksaminen vahvistetaan vuosittain jälkikäteen.
  • Voit sijoittaa haluamasi summan, mukaan pääset jo 100 eurolla. Tuotto-osuuksien enimmäismäärän voit tarkistaa Tuotto-osuusannin ehdoista tai kysyä pankista.
  • Tuotto-osuutta verotetaan kevyemmin kuin useimpia muita sijoitustuotteita. Tuotto-osuudelle maksettava korko on pääomatuloa ja korosta toimitetaan 7,5 prosentin ennakonpidätys 5000 euroon saakka ja sen ylittävältä osalta 25,5 prosenttia. Ennakonpidätystä ei toimiteta 20 euron tai sitä pienemmästä korosta. Huomaa, että verotus voi muuttua.
  • Jos haluat luopua Tuotto-osuuksista, voit irtisanoa ne. Tuotto-osuuksien takaisinmaksuaika on 12 kk irtisanomistilikauden päättymisestä. On hyvä varautua vähintään kolmen vuoden sijoitusaikaan.

Mitä Tuotto-osuuksiin sijoittavan kannattaa huomioida?

  • Tuotto-osuuden korko maksetaan pankkisi voitonjakokelpoisista varoista. Pankillesi ei välttämättä synny joka vuosi sellaista ylijäämää. On myös mahdollista, että pankille jää jakokelpoista ylijäämää enemmän kuin Tuotto-osuuksille maksetaan korkoa. Tuotto-osuus ei ole talletus eikä sillä ole talletussuojaa.
  • Tuotto-osuuksilla ei ole pääomaturvaa ja Tuotto-osuuksien takaisinmaksamiseen sisältyy tiettyjä ehtoja. Osuuspankilla tulee esimerkiksi olla riittävästi voitonjakokelpoisia varoja.
  • Tuotto-osuutta ei voi vapaasti luovuttaa eteenpäin, eikä Tuotto-osuuksilla ole jälkimarkkinoita.
  • Tuotto-osuuden merkintäesitteessä on tarkempi kuvaus Tuotto-osuuden ominaisuuksista ja riskeistä.

Tuotto-osuus-merkinnät tehdään ajanvarauksella toimipaikoissamme. Voit soittaa OP puhelinpalveluun varataksesi ajan tai keskustellaksesi lisää Tuotto-osuuksista.