” ”

Tuotto-osuus

Tuotto-osuus on mainio sijoituskohde vain omistaja-asiakkaille. Tutustu antiin.

Ajankohtaista tietoa vuoden 2020 Tuotto-osuuksien korkojen maksusta

Tuotto-osuus on sijoitus oman osuuspankkisi pääomaan. Mitä enemmän Tuotto-osuuksia merkitään, sitä vakavaraisempi on osuuspankkisi. Menestyvä ja vakavarainen osuuspankki on vahva paikallinen toimija, joka tarjoaa sinulle monenlaisia etuja ja voi maksaa Tuotto-osuudellesi reilun koron. Vuodelle 2021 tavoitellaan 2,75-3,75 prosentin korkoa, mikä on markkinakorkoihin nähden varsin kilpailukykyinen tuotto.

Näin merkitset Tuotto-osuuksia

Voit tehdä merkinnän Tuotto-osuuksiin OP Länsi-Suomen toimipaikassa.

Varaa aika tai soita suoraan sijoituksen ja säästämisen asiantuntijoillemme.

Näin Tuotto-osuus toimii

  • Pankkimme omistaja-asiakkaana voit merkitä Tuotto-osuuksia Tuotto-osuusannin voimassaoloaikana.
  • Mukaan pääset jo 100 eurolla. Merkintöjen enimmäismäärä on pankkikohtainen. Voit tarkistaa enimmäismäärän pankkimme Tuotto-osuusannin ehdoista (katso liitteet sivun alaosassa) tai kysyä meiltä.
  • Tuotto-osuuden tuottotavoite voi muuttua vuosittain, mutta tavoitteena on maksaa sijoitukselle reilua vuosittaista korkoa. Koron maksaminen ja sen määrä vahvistetaan vuosittain jälkikäteen pankkisi edustajiston tai osuuskunnan kokouksessa. Korko edelliseltä kalenterivuodelta maksetaan seuraavan vuoden kesäkuussa.
  • Jos haluat luopua Tuotto-osuuksistasi, voit irtisanoa ne. Tuotto-osuuksien takaisinmaksuaika on 12 kk irtisanomisvuoden päättymisestä. On hyvä varautua vähintään kolmen vuoden sijoitusaikaan.

Mitä muuta Tuotto-osuuksiin sijoittavan kannattaa huomioida?

  • Tuotto-osuuden korko ja sen maksaminen riippuvat aina pankin toiminnan tuloksellisuudesta. Tuotto-osuuden korko maksetaan osuuspankin jakokelpoisesta ylijäämästä. Pankille ei välttämättä synny joka vuosi tällaista ylijäämää. On myös mahdollista, että pankille jää jakokelpoista ylijäämää enemmän kuin Tuotto-osuuksille maksetaan korkoa.
  • Tuotto-osuus ei ole talletus eikä sillä ole talletussuojaa. Tuotto-osuus-sijoitukset eivät kerrytä OP-bonuksia.
  • Tuotto-osuutta verotetaan kevyemmin kuin useimpia muita sijoitustuotteita. Tuotto-osuudelle maksettava korko on pääomatuloa ja korosta toimitetaan 7,5 prosentin ennakonpidätys 5000 euroon saakka ja sen ylittävältä osalta 25,5 prosenttia. Ennakonpidätystä ei toimiteta 20 euron tai sitä pienemmästä korosta. Huomaa, että verotus voi muuttua.
  • Merkintä Tuotto-osuuksiin on oman pääoman ehtoinen sijoitus ja sijoittajalla on riski sijoitetun pääoman menettämisestä. Tuotto-osuuden takaisinmaksuun liittyy ehtoja. Osuuspankilla tulee esimerkiksi olla riittävästi jakokelpoisia varoja.
  • Tuotto-osuutta ei voi vapaasti luovuttaa eteenpäin, eikä Tuotto-osuuksilla ole jälkimarkkinoita.
  • Tuotto-osuuden esittelyasiakirjassa on tarkempi kuvaus Tuotto-osuuden ominaisuuksista ja riskeistä.

Tuotto-osuuden koroksi vahvistui 3,25 %

Länsi-Suomen Osuuspankki on vahvistanut Tuotto-osuuden koroksi 3,25 % vuodelle 2019. Korko lasketaan todellisten korkopäivien mukaan ja maksettiin asiakkaan ilmoittamalle tilille helmikuussa 2021. Korosta toimitetaan ennakonpidätys 7,5 % 5000 euroon saakka ja sen ylittävältä osalta 25,5 %. Jos korko jää 20 euroon tai alle, ennakonpidätystä ei toimiteta. Koron maksu siirtyi alkuperäisestä 3.6.2019 päivämäärästä Euroopan keskuspankin (EKP) ja Finanssivalvonnan suosituksien vuoksi helmikuulle 2021. Lue lisää tiedotteesta.