Kesäduuni 2023

12 nuorta saa kesätyöpaikan paikallisista yhdistyksistä OP Rautalammin tuella

Ensimmäinen kesätyöpaikka on nuorelle tärkeä etappi. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa OP lahjoittaa yhdistyksille tuen 15-17 -vuotiaan nuoren palkkausta varten ja yhdistys tarjoaa nuorelle kesätyön kahdeksi viikoksi.

Työpaikan tarjoavan yhdistyksen vastuulla on toimia nuoren työnantajana ja huolehtia työnantajavelvoitteiden toteutumisesta. Kampanjassa mukana olevat yhdistykset ovat sitoutuneet noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita.

OP Rautalampi tarjoaa tänä vuonna tuen yhteensä 12 nuoren työllistämiseksi. Nuoret työskentelevät yhdistyksissä yhteensä kahden viikon ajan koulujen loma-aikana. Tänä kesänä nuoret työllistyvät muun muassa kirpputorityöntekijöiksi, kesäkerhon vetäjiksi ja tapahtuma-avustajiksi, lastenohjaajiksi ja keittiöapulaisiksi, kesäsomettajiksi ja kulttuuritoimijoiksi. Julkaisemme kesän kuluessa kampanjan kautta työllistyneiden nuorten kuulumisia Facebook ja Instagram -tileillämme.

Valtakunnallisesti Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla työllistetään noin 2 000 nuorta yleishyödyllisissä yhdistyksissä ympäri Suomen. Kampanjan avulla tuetaan nuorten työllistymistä ja samalla kesätyö opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Tänä vuonna on kymmenes kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.