Nuorten haku on käynnissä 19.4.2020 asti.

Kesäduuni OP:n piikkiin 2020 - tuemme yhdistyksiä 38 000 eurolla

OP Tampereen toimialueella (Tampere, Pirkkala, Lempäälä, Nokia, Ylöjärvi, Hämeenkyrö, Karkku, Vesilahti, Viiala) toimivat yleishyödylliset yhdistykset ovat saaneet hakea tukea palkatakseen 15-17-vuotiaan nuoren kesätöihin kahdeksi viikoksi pankin piikkiin. Pankki lahjoittaa 38.000 euroa yhdistyksille nuorten palkanmaksuun = 95 yhdistykselle, 400 euroa/nuori. Tuen saavat yhdistykset hoitavat nuoren työllistämisen - sopivat palkasta ja hoitavat palkanmaksun, sekä lisäksi kaikki lakisääteiset kulut ja velvoitteet.


OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Hakiessaan palkkaustukea, yhdistykset ovat sitoutuneet noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita.

Yhdistysten palkkaustuen hakuaika oli 31.1.-29.2.

Palkkaustukihakumme oli avoin kaikille meidän pankin toimialueen yleishyödyllisille yhdistyksille. Kiitos kaikille hakemuksen jättäneille! Tänä vuonna hakemuksia tuli 110 kappaletta. 

Nuoret hakivat kesätöitä yhdistyksiltä 16.3.-19.4.

Nuorten kesätyönhaku on tältä erää päättynyt. Tänä vuonna 1232 nuorta haki OP Tampereen toimialueen kesäduuneja, joita oli tarjolla 95 yhdistyksissä ympäri Tampereen seutua. Nuori on voinut hakea useampaa työtä kampanjamme kautta, mutta voi työllistyä vain yhteen. Poikkeustilanteen vuoksi nuorten infotilaisuus järjestettiin verkon välityksellä 26.5.2020.

Kesäduuni OP:n piikkiin 2020 OP Tampereessa

* Yhdistykset hakivat palkkaustukea pankilta ajalla 31.1.-29.2.
* Pankin toimikunta valitsi tuettavat 95 työpaikkaa.
* Nuoret hakivat tuettuja kesätöitä lähettämällä työhakemuksia suoraan yhdistyksille 16.3.-19.4.
* Yhdistykset tekevät valinnat toukokuun alkuun mennessä.
* Viikolla 22, ti 26.5. nuorten infotilaisuus etänä.
* Nuorten kesätyöt yhdistyksissä koulujen loma-aikana kesä-elokuulla 2020.
* Yhdistykset laskuttavat 400 euron palkkaustuen pankilta erillisen ohjeen mukaan kesän aikana.

Koronaviruspandemia ja Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja

Työpaikkojen tarjoaminen ja tulevaisuuteen katsominen ovat koronavirustilanteessa tärkeitä asioita. Tämän vuoksi me OP:ssa olemme kannustaneet yhdistyksiä tarjoamaan tilanteesta huolimatta nuorille mahdollisuuden hakea kesätyöpaikkoja.

Poikkeustila voi kuitenkin vaikuttaa niin, että haastattelut käytiin etäyhteyden avulla ja työ siirtyy alkukesästä loppukesään. Työnantajan roolissa yhdistyksen tulee seurata koronavirustilanteen etenemistä ja pitää kesätyöpaikkaan valittu nuori ajan tasalla kesätyön toteutumisesta kulloinkin voimassa olevien Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti. 

Hyvä tietää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta

Kesätyöpaikkoja tarjotaan yhdistyksissä pankin toimialueelta Tampereelta, Nokialta, Ylöjärveltä, Hämeenkyröstä, Karkusta, Pirkkalasta, Lempäälästä, Vesilahdesta ja Viialasta.

OP Tampereen lahjoittaman palkkatuen määrä on 400 euroa / nuori, ja se käytetään kokonaisuudessaan nuoren palkkaan.

Kesätöihin ja tehtäviin liittyviin kysymyksiin vastaa kesätyötä tarjoava yhdistys. Kesätyöt sijoittuvat koulujen loma-aikaan, ja niitä voivat hakea 15-17-vuotiaat nuoret.

Yhdistys huolehtii työhön opastuksesta, työnteon turvallisuudesta, ruokailumahdollisuudesta, tau'oista, palkanmaksusta sekä palkka- ja työtodistuksesta. Yhdistys hoitaa käytännön palkanmaksun ja lakisääteiset kulut.

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja on mukana Vastuullinen kesäduuni –kampanjassa, joten yhdistykset ovat sitoutuneet kampanjan tukea hakiessaan Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

Lisätietoja OP Tampereen Kesäduunikampanjasta antaa johtaja Tarja Sara, puh. 010 254 6213.