Taloustaidot vastuullisuus

Vahvistamme suomalaisten taloustaitoja

Vahvistamme nuorten taloustaitoja

Oman talouden hallinnan taidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja. Nuoruudessa opitut taidot heijastuvat talousosaamiseen myös aikuisena. Nuoret kokevat, että taloustaitoja ei opeteta ja rahasta ei puhuta riittävästi, ja he kaipaavat tukea arkisten raha-asioiden hoitoon. Vuonna 2020 olimme vahvistamassa yli 10 000 toimialueellamme asuvan lapsen ja nuoren taloustaitoja.

 • Talous ja Nuoret TAT ry:n Yrityskylässä Turussa vieraili 9000 alueen 6. ja 9. luokkalaista opettajineen. Yrityskylä-oppimiskokonaisuudessa nuoret oppivat itse tekemällä yhteiskunnan toiminnasta, kuluttamisesta, yrittäjyydestä ja verotuksesta. Olemme olleet Yrityskylä Varsinais-Suomen pankkikumppani alusta alkaen. 
 • Mahdollistimme kesätyöpaikan yhteensä 61 nuorelle Kesäduuni OP:n piikkiin –kampanjan kautta sekä työllistämällä opiskelijoita pankissa eri tehtäviin. Kesäduuni OP:n piikkiin –kampanjassa maksoimme 50:lle alueen yhdistykselle 15-17-vuotiaan nuoren kahden viikon palkan (500 euroa). Järjestimme kampanjassa työllistyneille nuorille infotilaisuuden, jossa TE-toimiston asiantuntija opasti nuoria mm. työn hakemiseen, työsopimuksen tekemiseen, työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin liittyvissä asioissa. Nuoret saivat myös tietoa oman talouden hallinnasta ja nuoren pankkiasiosta.
 • Yhdessä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) kanssa vahvistimme yhdeksäsluokkalaisten talousosaamista poikkeuksellisesti etänä järjestetyssä Taloustaitokilpailussa. Ruskolainen Martina Helin sijoittui valtakunnallisessa finaalissa kolmanneksi.
 • Toteutimme vuoden aikana kolme Ajokortti työelämään –kurssia yläkouluikäisille nuorille yhteistyössä Liedon, Paraisten ja Vehmaan 4H-yhdistysten kanssa. Kurssiin sisältyi oppitunti oman talouden hallinnasta.
 • Talous ja nuoret TAT ry:n johdolla toteutettu Mun elämä –kiertue vieraili Ammattiopisto Spesiassa Turussa. Spesian opiskelijat tekivät  myös tutustumiskäynnin pankkiimme.
 • Nuori Yrittäjyys ry:n kumppanuuden kautta olimme mukana tuomaroimassa Uskalla Yrittää –semifinaalissa.

Tarjoamme opastusta ja palveluja oman talouden hallintaan

Talouden hallinnan näkökulma on esillä kaikissa käymissämme neuvotteluissa.Toimme vuonna 2020 tarjolle useita oman talouden hallintaa edistäviä palveluja ja ominaisuuksia.

 • Vuoden 2020 aikana opastimme senioreille ja muille sähköisen asioinnin opastusta tarvitseville digitaitoja oman talouden hoitamisen ja sähköisen asioinnin tueksi. Tarjosimme tukea myös etäopastuksena. 
 • Tarjosimme pandemian aiheuttamiin taloudenhallinnan haasteisiin tukea sekä henkilö- että yritysasiakkaillemme maksuttomilla lyhennysvapailla. Lainajoustoja hyödynnettiinkin aktiivisesti ja niiden määrä oli noin kolminkertainen normaalikysyntään nähden.

 • Tarjosimme Talousvalmentaja-palvelua kahden tähän erikseen koulutetun valmentajan kautta. Kuusi asiakasta tilasi itselleen henkilökohtaisen talousvalmennuksen.

 • OP toi tarjolle OP Monipankkipalvelun, jonka avulla asiakas voi tarkastella muissa pankeissa olevia tilitietojaan OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa. Palvelun avulla omasta taloudesta saa selkeämmän kuvan yhdellä näkymällä yli pankkirajojen.

 • OP-mobiilin Talouden tasapaino –palvelua laajennettiin Toistuvien menojen hallinta –ominaisuudella, joka helpottaa jatkuvien tilausten hallinnointia kokoamalla tilaukset kustannuksineen yhteen paikkaan. Asiakas voi yhdellä silmäyksellä nähdä, kuinka paljon hänellä kuluu rahaa tilauksiin kuukausittain.
 • Marraskuussa lanseerattiin digitaalinen sijoitusneuvoja, OP Sijoituskumppani, helpottamaan sijoittamisen aloittamista.