Kesätöitä 500 nuorelle OP Uusimaan piikkiin

OP Uusimaa haluaa mahdollistaa tulevana kesänä kesätyön 500 nuorelle Uudenmaan alueen yhdistyksissä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaan etsitään helmikuun ajan mukaan yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja seuroja, jotka voisivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kampanjaan mukaan lähtevä yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan vähintään kahden viikon ajaksi, ja OP Uusimaa lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. Työtä tulee tarjota vähintään kahdeksi viikoksi ajoittuen koulujen kesälomakauteen. OP Uusimaa osallistuu palkkakustannuksiin 400 euron tuella kesätyöntekijää kohden. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

- Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Samalla tulee harjoitelleeksi työhakemuksen laatimista, työhaastattelua ja esiintymis- ja yhteistyötaitoja. Hyvästä kesätyökokemuksesta jää mukava muisto koko loppuelämäksi, kiteyttää OP Uusimaan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Hanna Korhonen.

Kampanjan avulla OP Uusimaa haluaa myös tukea toimialueensa yhdistysten toimintaa. Kesällä 2022 kampanjassa oli mukana yli 180 yhdistystä eri puolilta Uuttamaata, ja tulevalle kesälle odotetaan vastaavaa määrää. OP Uusimaa valitsee tuen saavat yhdistykset maaliskuun alussa, ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin. Osuuspankin lahjoittaman palkkatuen määrä on 400 euroa / nuori. Tukea myönnetään 500 nuoren työllistämiseen, yhteensä 200 000 euroa.

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2023 kesätyöpaikkoja OP:n piikkiin 15–17-vuotiaille nuorille yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Viime kesänä kampanjan kautta kesätyö löytyi yli 2 000 nuorelle. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista. Kyseessä on jo kymmenes kesä, kun osuuspankit tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea OP Uusimaalta helmikuun loppuun asti osoitteessa 
https://www.op.fi/web/op-uusimaa/kesaduuni-opn-piikkiin/yhdistyshaku 

Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 13.3. –14.4.2023. Ohjeistus kesätyönhakuun ja avoimet työpaikat julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa 
https://www.op.fi/web/op-uusimaa/kesaduuni-opn-piikkiin