Pohjolan OP:n kesätyötuki 15-20-vuotiaille omistaja-asiakkaille

Arvoimme 260 kesätyöseteliä (OP Oulu 120, Pohjolan Osuuspankki 120 ja OP Tornio 20) 15-20-vuotiaille omistaja-asiakkaillemme.

Ensikosketus työelämään ja mahdollisuus tienata omaa rahaa kesäaikaan ovat nuorille tärkeitä juttuja. 

Pohjolan OP haluaa madaltaa toimialueensa paikallisten yritysten ja yhdistysten kynnystä kesätyöntekijän palkkaamiseksi. Kesätyösetelikampanjamme kautta jaoimme entisten Oulun, Pohjolan tai Tornion Osuuspankkien toimialueilla yhteensä huikeat 260 kesätyöseteliä 15-20-vuotiaille omistaja-asiakkaillemme. Setelit arvottiin kampanja-aikana 1.-31.3.2023 hakijoiden kesken, ja kaikki hakijat ovat saaneet tiedon arvonnan tuloksesta hakemuksessa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Kesätyösetelit postitettiin saajien ilmoittamaan osoitteeseen. 

Huom. Oulun, Pohjolan ja Tornion Osuuspankit fuusioituivat 1.5.2023 Pohjolan Osuuspankiksi (Pohjolan OP). Kesätyösetelikampanja on kuitenkin voimassa vielä yhdistyneiden osuuspankkien entisten toimialuerajojen mukaisesti.

Kesätyösetelin saaja

Kesätyösetelihaku oli avoinna OP Oulun, Pohjolan Osuuspankin tai OP Tornion 15–20-vuotiaille omistaja-asiakkaille. Arvoimme yhteensä 260 kesätyöseteliä (OP Oulu 120, Pohjolan Osuuspankki 120 ja OP Tornio 20).

Yhden setelin arvo on 400 euroa ja sen avulla voi työllistyä joko

 • ent. OP Oulun toimialueella (Oulu, Ii, Kempele, Muhos, Pyhäntä ja Lumijoki) olevaan yritykseen tai yhdistykseen.
 • ent. Pohjolan Osuuspankin toimialueella (Rovaniemi, Ranua, Kolari, Pello, Kemijärvi, Pelkosen-niemi, Savukoski, Sodankylä, Muonio, Enontekiö, Kittilä, Ivalo, Utsjoki) olevaan yritykseen tai yhdistykseen.
 • tai ent. OP Tornion (Tornio) toimialueella olevaan yritykseen tai yhdistykseen.

Kesätyöseteli on henkilökohtainen, eikä ole siirrettävissä toiselle henkilölle

Kesätyösetelillä työllistävälle työnantajalle 

Entisen Oulun, Pohjolan tai Tornion Osuuspankkien toimialueella toimiva y-tunnuksellinen työnantaja voi käyttää kesätyösetelin nuoren työllistämiseen palkan tukena. Nuori antaa työsopimuksen kirjoituksen yhteydessä saamansa kesätyösetelin työnantajalle.

Työnantaja ilmoittaa Pohjolan OP:n Markkinointi ja Viestintä-yksikölle heti, kun työsopimus nuoren kanssa on solmittu. Lähetä sähköposti pohjolanop.viestinta@op.fi, ja ilmoita siinä

 • palkatun nuoren nimi (Nuoren nimi on kesätyösetelissä, seteli ei ole siirrettävissä toiselle henkilölle)
 • Kesätyösetelin myöntänyt osuuspankki (OP Oulu, Pohjolan Osuuspankki tai OP Tornio). Pankin nimi on kesätyösetelissä.
 • yrityksen nimi, y-tunnus ja osoite
 • työtehtävä, johon nuori on palkattu
 • jos yrityksellä/yhdistyksellä on monta työntekopaikkaa, on myös työntekopaikka ilmoitettava

Tämän jälkeen pankki lähettää yritykselle laskutusohjeen ja laskutusosoitteen. 

Työnantaja laskuttaa kesätyöseteliavustuksen 400 euroa pankilta 15.10.2023 mennessä.​ Tuki on arvonlisäveroton, ALV = 0 %. 

(Tarjoamamme kesätyöseteli ei ole palvelun myyntiä, vaan kyseessä on arvonlisäveroton palkkatuki. Laskuun ei saa lisätä muita kuluja.) 

Kesätyön tulee ajoittua 1.5.-30.9.2023 väliselle alueelle.

 • Työnantajayrityksen/-yhdistyksen tulee toimia entisen Oulun, Pohjolan tai Tornion Osuuspankkien toimialueella
 • Työnantajayrityksellä/-yhdistyksellä olla Y-tunnus. 
 • Työsopimus pitää tehdä kirjallisena. Työnantaja noudattaa vähintään yleissitovaa työehtosopimusta ja huolehtii asianmukaisesta palkanmaksusta pankkitilille. 
 • Nuoren työllistävä yritys hoitaa lakisääteiset työantajakulut. 
 • Työnantaja laskuttaa kesätyöseteliavustuksen Pohjolan OP:lta 15.10.2023 mennessä. 
 • Tarjoamamme kesätyöseteli ei ole palvelun myyntiä, vaan kyseessä on arvonlisäveroton (alv 0 %) palkkatuki. 

Palkkalaskurilla  voit arvioida työnantajan maksamien sivukulujen määrää. Laskurilla näkee myös helposti, miten nuoren ikä vaikuttaa siihen, pidätetäänkö nuoren palkasta ennakonpidätysprosentin lisäksi työeläkemaksua ja työttömyysvakuutusmaksua.