Reppukampanja

Reppu joka selkään - koulureppukeräys vähävaraisten perheiden lapsille

OP Utajärvi kerää yhteistyössä Utajärven kunnan sosiaalitoimen perhetyön kanssa heinäkuun ajan koulureppuja. Keräyksen tavoitteena on lahjoittaa jokaisen vähävaraisen perheen koulutietä aloittavalle lapselle koulureppu.

Utajärven Osuuspankin toimialueella kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla uuden, käyttämättömän koulurepun OP Utajärven konttorille sen aukioloaikoina.

Moni meistä muistaa vieläkin ensimmäisen koulureppunsa. Reppu joka selkään -keräyksen avulla varmistetaan, että mahdollisimman moni lapsi saa tämän muiston. Lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta, mutta pian apua kaivataan etenkin jännittävän koulutien alkaessa. Uudet koulureput selässään ekaluokkalaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta.

Lahjoitus voi olla joko koulureppu tai penaali, tai vaikka molemmat. Penaaliin voi valikoida koulutarvikkeita kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

Lahjoitukset voi toimittaa 1.-31. heinäkuuta OP Utajärven konttorille arkisin klo 10:00-14:00.
Konttorilta löytyvällä lahjoituspisteellä lahjoittaja voi kirjoittaa avunsaajalle terveisensä reppuun sujautettavalle kortille. OP Utajärvi toimittaa reput Utajärven kunnan sosiaalitoimelle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuussa suoraan koulutietään aloittaville lapsille.

Reppukeräys järjestetään kolmatta kertaa. Keräys alkoi vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia. Vuonna 2018 reppuja kerättiin 2500 lapselle eri puolilla Suomea. Vuonna 2019 reppuja kerätään konttoreissa seuraavilla paikkakunnilla ympäri Suomen lähes 70 paikkakunnalla.