Toiminimen pankkipalvelut

Toiminimi ja yksityinen elinkeinonharjoittaja – pankkipalvelut yrityksesi tarpeisiin

OP tarjoaa toiminimiyritykselle kaikki tarvittavat pankkipalvelut

Monipuoliset palvelut yrittäjille niin OP:n digipalveluissa kuin omassa osuuspankissa

Asiakkaanamme saat asiantuntijoidemme osaamisen käyttöösi niin paikan päällä omassa osuuspankissasi kuin monipuolisissa digitaalisissa palveluissammekin. Kehitämme palveluitamme jatkuvasti, jotta ne vastaavat niin pienten kuin suurempienkin yritysten tarpeita.

Hoida omat ja yrityksesi pankkiasiat kätevästi yksillä tunnuksilla

Voit hoitaa yrityksesi pankkiasiat OP:n digipalveluissa samoilla OP:n tunnuksilla, joita käytät myös omien pankkiasioidesi hoitamiseen. Asiointiroolin voit valita, kun kirjaudut palveluun.

OP:n digipalveluiden yritysosiossa hoidat monet pankkiasiat milloin vain, missä ikinä oletkin

OP:n digipalveluiden yritysosiossa hoidat näppärästi niin laskutuksen kuin kirjanpitoaineistojen koostamisenkin. Voit myös liittää siihen maksullisia lisäpalveluita, kuten laskutuspalvelun ja perintäpalvelun.

Mikä on toiminimi ja yksityinen elinkeinonharjoittaja?

Yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimi on yritysmuoto, jossa yritystoimintaa harjoittaa luonnollinen henkilö. Yksityinen elinkeinonharjoittaja vastaa itse henkilökohtaisesti yrityksen veloista ja sopimuksista. Tarvittaessa jopa henkilökohtaisella omaisuudellaan. Jos yritystoimintasi käynnistäminen ja pyörittäminen vaatii lainaa, isoja investointeja esimerkiksi koneisiin ja kalustoon, ei toiminimi välttämättä ole paras yritysmuoto yrityksellesi.

Toiminimiyrittäjyys sopii erinomaisesti yksinyrittäjille, aloittavalle yrittäjälle ja pienimuotoiseen yritystoimintaan. Tyypillisiä toiminimiyrittäjiä ovat esimerkiksi hierojat, terapeutit, kampaajat ja yrittäjän omaa osaamistaan myyville yrityksille.

Toiminimiyrityksen taloudenhallinta on yleensä yksinkertaista. Toiminimelle riittää useimmissa tapauksissa yhdenkertainen kirjanpito toisin kuin osakeyhtiölle, joilta edellytetään kahdenkertaista kirjanpitoa. Toiminimen tulos saadaan, kun vähennetään veronalaisesta tulosta tulonhankkimisesta syntyneet menot. Yksityinen elinkeinonharjoittaja ei maksa palkkaa itselleen, vaan nostaa tulonsa yksityisottoina. Kaikki toiminimen rahat ovat elinkeinonharjoittajan henkilökohtaista tuloa. Toiminimen tulos verotetaan yksityisen elinkeinonharjoittajan ansio- tai pääomatulona. 

Toiminimen perustaminen on helppoa, edullista ja nopeaa. Edullisimmin ja nopeimmin toiminimi perustetaan tekemällä sähköisesti perustamisilmoitus PRH:n ja Verohallinnon yhteiseen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ). Toiminimeä perustettaessa tai yritystoiminnan myöhemmässä vaiheessa voit rekisteröidä myös aputoiminimen tai rinnakkaistoiminimen.

Toiminimiyrittäjä voi harjoittaa tiettyä liiketoiminnan osa-aluetta aputoiminimellä. Aputoiminimi kertoo paremmin yrityksen liiketoiminnasta sillä osa-alueella. Esimerkiksi hierojana toimiva elinkeinonharjoittaja on samalla myös valokuvaaja ja käyttää sen yritystoiminnan osalta valokuvaukseen paremmin sopivaa aputoiminimeä. Aputoiminimi ei ole Aputoiminimen liiketoiminnan verotus ja kirjanpito hoituvat yhdessä varsinaisen toiminimen kanssa.

Rinnakkaistoiminimi on yrityksen toiminimi toisella kielellä. Rinnakkaistoiminimi voi helpottaa sekä yrityksen toimintaa että markkinointia ulkomailla. Rinnakkaistoiminimen on läpäistävä ennen rekisteröintiä PRH:n nimitutkimus.

Lue lisää toiminimen perustamisesta

Vertaa eri yritysmuotoja

Toiminimen pankki- ja vakuutuspalvelut

Meiltä saat kaikki tarvitsemasi toiminimen pankki- ja vakuutuspalvelut. Toiminimen pankkitilin voi avata helposti verkossa ja saat samalla käyttöösi digipalvelumme. Digipalveluissamme maksat helposti yrityksesi maksut ja lähetät laskut asiakkaillesi.

Teemme sinulle myös sopivan vakuutuspaketin. Toiminimiyrittäjänä riskisi riippuvat siitä, millaista toimintaa harjoitat.

Avaa yritystili

Pyydä tarjous toiminimiyrittäjän vakuutuksista

 

Toiminimen verotus

Yrittäjät maksavat tuloistaan ennakkoveroa. Toiminimiyrittäjänä maksat tuloveroa etukäteen oman tulosarviosi perusteella. Yksityinen elinkeinonharjoittaja tekee veroilmoituksen vuosittain sekä henkilökohtaisesti että toiminimiyrityksen osalta.   

Lue lisää toiminimiyrittäjän verotuksesta