uusi op.fi

Saldovahvistusten tilaus verkosta

Saat tilinpäätösaineiston joustavasti verkosta kirjautumalla op.fi-palveluun. Saldo- ja korkotodistuksen, luottojen saldovahvistuksen sekä panttiluettelon tulosteet sisältyvät palvelun kuukausimaksuun, eikä niistä veloiteta erikseen. Säästät siis tulostamalla tarvitsemasi todistukset itse. Kaikki tulosteet ovat pdf-muotoisia, joten voit tulostamisen lisäksi tallentaa ne omalle koneellesi.

Jos yrityksellä on käytössään osuuspankkien tarjoamia palveluita, voi op.fi-palvelun kautta tulostaa yrityksen kirjanpitoa ja tilinpäätöstä varten

  • tilikohtaisen saldo- ja korkotodistuksen,
  • luottojen saldovahvistuksen,
  • panttiluettelon ja
  • tositetiliotteet

Löydät palvelut kirjautuneen asiakkaan palvelusta vasemmasta navigaatiosta, kun sinulle on annettu käyttöoikeudet palveluun. 

Yritykset, joilla on käytössään OP Yrityspankin tarjoamia palveluita, saavat tilattua saldovahvistukset OP Yrityspankin tarjoamista palveluista Sopimukset-palvelun kautta.

Sopimukset-palvelun käyttöönotto edellyttää Yrityspalvelut-verkkopalvelusopimuksen tekemistä. Palvelun kautta voi tarkastella yrityksen sopimusten tilanteita sekä tulostaa tai tilata saldovahvistukset. Tilauksen voi tehdä kertatilauksena tai jatkuvana, jolloin saldovahvistukset saa automaattisesti esimerkiksi kuukausittain haluttuihin sähköposti- tai postiosoitteisiin. Sopimukset-palvelu nopeuttaa saldovahvistuksientoimituksia erityisesti vuodenvaihteessa tilattaessa.

Voit myös tilata ja noutaa tilinpäätösaineistoja OP TilinpäätösaineistopalvelustaYritysasiakkaat ja tilintarkastustoimistot voivat tilata tilinpäätökseen tarvittavia saldo- ja korkotodistuksia (vastuut, vakuudet, tilit). Osuuspankkien asiakkailta veloitetaan saldo- ja korkotodistuksista palveluhinnaston mukaisesti. OP Yrityspankin saldovahvistus maksaa 35€ /y-tunnus/tuotealue.

Jos tarvitset apua tilinpäätösaineiston tilaukseen liittyen, yritysasiakkaiden asiakaspalvelu auttaa numerossa 0100 05151.

Tilikohtaisen saldo- ja korkotodistuksen voit hakea ja tulostaa valitulta päivältä 18 kuukautta taaksepäin. Tilien saldo- ja korkotodistukset löydät palvelun vasemmasta navigaatiosta kohdasta Tilit > Tilin saldo- ja korkotodistus.

Saldotiedot ovat saatavilla takautuvasti 12 kuukauden ajalta, sisältäen tili- ja luottokohtaisesti valitun kauden lopun saldo- ja korkotiedot, myös siirtyvien korkojen osalta. Luottojen saldovahvistukset löydät palvelun vasemmasta navigaatiosta kohdasta Luotot > Luoton saldovahvistus.   

Panttiluettelon voit tulostaa yrityksen vakuutena osuuspankeissa olevista panteista. Panttiluettelotulosteet saat kaikista OP ryhmän osuuspankeista sekä OP Yrityspankista pankeittain. Panttiluettelon voi hakea kuukausitasolla yhden vuoden kyselyhetkestä taaksepäin. Panttiluettelon löydät palvelun vasemmasta navigaatiosta kohdasta Luotot > Panttiluettelo.    

Voit tulostaa kirjanpitokelvollisen ja numeroidun tositetiliotteen, kun siitä on pankin kanssa sovittu. Tositetiliotteita voit hakea tietyltä aikaväliltä tai tositetiliotteen numerolla. Tositetiliotteella voit hakea enintään kahden vuoden takaisia tilitapahtumia. Tositetiliotteet löydät palvelun vasemmasta navigaatiosta kohdasta Tilit > Tositetiliote.     

Yrityksesi voi noutaa lopetettujen tilien tositetiliotteet kuluvan vuoden ja kahden edellisen vuoden ajalta. Voit hakea lopetetun tilin tositetiliotteita, kun tiliin on ollut kytkettynä tositetiliote. Lopetettujen tilien tositetiliotteiden nouto verkosta edellyttää, että yrityksesi on antanut käyttöoikeuden palveluun valitsemillesi käyttäjille. Muut tiliotteet/tositteet lopetetuista tileistä voit tilata edelleen omasta osuuspankistasi.

Lopetettujen tilien tositetiliotteet löydät palvelun vasemmasta navigaatiosta kohdasta Tilit > Lopetetut tilit.

Yritykset, joilla on Sopimukset-palvelu käytössään

Sopimukset-palvelu löytyy palvelun vasemmasta navigaatiosta kohdasta Asiakkuus >Sopimukset. Pääkäyttäjä voi antaa oikeuksia uusille käyttäjille ja/tai lisätä tarvittaessa oikeuksia. Tilauksen voi tehdä kerta- tai jatkuvana tilauksena, jolloin saldovahvistukset toimitetaan automaattisesti esimerkiksi kuukausittain tai puolivuosittain. Sopimukset-palvelun etusivulla olevia raportteja voi tarkastella ilman erillistä tilausta kuukaudenvaihteen tilanteista.

Yritykset, joilla on Yrityspalvelut-verkkopalvelu käytössään, mutta ei Sopimukset-palvelua

Pääkäyttäjä saa aktivoitua Sopimukset-palvelun käyttöön verkkopalvelun kohdassa Asiakkuus > Verkkopalvelusopimus > Palvelun lisäys ja listasta valitaan Sopimukset- palvelut. Pääkäyttäjä voi lisäksi antaa oikeuksia käyttäjille verkkopalvelun kohdassa Käyttäjät.