Vihreä laina pk-yrityksille ja taloyhtiöille

Rahoita ympäristökuormitusta vähentävät hankkeesi vihreällä lainallamme.

Turvaa paikkasi alihankintaketjuissa täyttämällä vastuullisuusvaatimukset   

Suuryritykset vaativat alihankkijoiltaan panostamista vastuullisuuteen ja ovat valmiita vaihtamaan toimittajia vastuullisuusvelvoitteiden myötä.

Valmistaudu sidosryhmien kasvaviin odotuksiin vastuullisena toimijana

Vihreä laina on yrityslaina, jonka avulla hankkeesi voi profiloitua vastuulliseksi, ja voit hyödyntää sitä sidosryhmäviestinnässä sekä maineen ja työnantajamielikuvan rakentamisessa.

Vihreä rahoitus soveltuu pk-yritysten ja taloyhtiöiden ympäristökuormitusta vähentäviin investointeihin

Vihreä rahoitus auttaa vastuullisen liiketoiminnan rakentamisessa. Vihreällä lainallamme rahoitat monet ympäristökuormitusta vähentävät investoinnit, kuten energiatehokkuutta parantavat rakennus-, remontointi- ja peruskorjaushankkeet tai sähköautojen latauspisteet.

Haluatko nopeuttaa rahoituksen hakemista?

Voit täyttää rahoitushakemuksen myös digikanavissamme. Mainitse hankkeen kuvauksessa, että olet kiinnostunut kestävistä rahoitusratkaisuistamme.

Mikä on vihreä laina?

Vihreä laina on yrityksesi vihreän siirtymän yrityslaina. Vihreä yrityslaina myönnetään yrityksille, jotka harjoittavat ympäristöystävällistä liiketoimintaa. OP:n vihreä laina on tarkoitettu pienten ja keskisuurten yritysten sekä taloyhtiöiden ympäristökuormitusta vähentäviin investointeihin.

  • Voit saada vihreän lainan, jos hankkeesi täyttää vihreän rahoituksen kriteerit. Nämä kriteerit pohjautuvat OP Green Bond Framework -viitekehykseen.
  • Hankkeesi voi profiloitua vastuulliseksi, ja voit hyödyntää sitä sidosryhmäviestinnässä sekä maineen ja työnantajamielikuvan rakentamisessa.
  • Saat vihreän lainan tavallista lainaa edullisempaan hintaan.
  • Pyydämme vuosittain tietoja investoinnistasi, esimerkiksi sähkönkulutuksesta, jotta voimme arvioida saavutettuja ympäristövaikutuksia. Ilmoituksen tekeminen on yrityksellesi tai taloyhtiöllesi vaivatonta.

Minkälaisiin hankkeisiin voit saada vihreän lainan?

  • energiatehokkuutta parantaviin rakennus-, remontointi- ja peruskorjaushankkeisiin,
  • energiatehokkaaseen uudisrakentamiseen,
  • sertifioituihin rakennuksiin,
  • uusiutuvien energialähteiden hyödyntämiseen,
  • vähäpäästöisen liikenteen infrastruktuurin rakentamiseen,
  • kestävään luonnonvarojen käyttöön, kuten luomumaatalouteen ja sertifioituun vesiviljelyyn tai kalatalouteen.

Vihreä rahoitus tuo etuja yritykselle

Vihreä rahoitus ja siihen liittyvät kestävät rahoitusratkaisut tarjoavat yrityksille monia hyötyjä. Vihreä yrityslaina edistää kestävää kehitystä, pienentää ympäristövaikutuksia ja tarjoaa taloudellista hyötyä. Lisäksi se voi parantaa yrityksen mainetta ja houkuttelevuutta sekä asiakkaiden että yhteistyökumppaneiden näkökulmasta. OP:n vihreä laina on yritysasiakkaille suunnattu yrityslaina, jolla voimme tukea pk-asiakkaiden ja taloyhtiöiden vastuullisia ilmastotekoja.

Kestävät rahoitusratkaisut pk-yrityksille ja taloyhtiöille

Autamme toteuttamaan yrityksesi tai taloyhtiösi vastuulliset investoinnit. Tutustu kestäviin rahoitusratkaisuihimme.

EIR-takaus

Toimii vakuutena yrityksen investoinneissa.