Aikuinen ja lapsi

Hoida alaikäisen säästöt ja sijoitukset huoltajan verkkopalvelussa

Teemme uudistuksia lasten ja nuorten pankkipalveluihin vuoden 2021 aikana. Lasten ja nuorten pankkiasiat, kuten osakesijoitukset, rahastot ja vakuutussäästöt hoituvat vaivattomasti huoltajan verkkopalvelun kautta. Suosittelemme, että näiden asioiden hoito siirretään mahdollisimman pian huoltajan verkkopalveluun sujuvan asioinnin varmistamiseksi.

Vakuutussäästöjen hoito huoltajan verkkopalvelussa edellyttää suostumusta kaikilta huoltajilta. Suostumus tarvitaan myös, jos alaikäisellä on yksi huoltaja.

Jos vakuutussäästöt eivät näy huoltajan verkkopalvelussa, soita puhelinpalveluun ja lähetämme valtakirjan Sähköiseen allekirjoituspalveluun allekirjoitettavaksi.

Huomioithan, että tammikuun 2021 jälkeen lasten ja nuorten vakuutussäästämistä voi hoitaa vain huoltaja omassa verkkopalvelussaan. Tammikuun jälkeen nuorille 15–17-vuotiaille vakuutussäästäjille voidaan antaa huoltajien suostumuksella rajatut katselu- tai muutosoikeudet.

Alkuvuoden aikana lasten ja nuorten palveluihin liittyen tapahtuu myös muita uudistuksia. Mahdollisimman sujuvan asioinnin varmistamiseksi on hyvä siirtää myös alaikäisten rahastot ja osakesijoitukset huoltajan verkkopalvelun kautta hoidettavaksi.

Jos rahastot eivät näy huoltajan verkkopalvelussa, tarkista, että alaikäiselle on:

  • avattu maksuton perussäilytys, johon huoltajalla on käyttöoikeus
  • annettu käyttöoikeus omaan käyttötiliinsä
  • tehty OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimus.

Jos jokin edellisistä uupuu, voi asian hoitaa huoltajan tunnuksilla op.fi-palvelussa.

Siirry tästä op.fi-palvelun sivulle ja valitse Aloita säästäminen lapselle

Jos osakesijoitukset näkyvät huoltajan verkkopalvelussa, mutta kaupankäynti ei onnistu, tarkista, että alaikäiselle on:

  • tehty OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimus.

Sopimuksen voit tehdä alaikäiselle lähettämällä meille viestin huoltajan verkkopalvelusta. Kerro viestissä, että haluat tehdä alaikäiselle OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen.

Lue lisää alaikäisen asioinnista