” ”

Lasten ja nuorten pankkiasiointi

AJANKOHTAISTA

Muutoksia alaikäisen osakesijoitusten ja vakuutussäästöjen hoidossa

Osakesijoitusten hoito onnistuu toistaiseksi alaikäisen tunnuksilla ainoastaan OP-mobiilissa. Myös alaikäisen vakuutussäästöjen hoitamiseen on tullut muutoksia: 17.2.2021 lähtien niitä voi hoitaa ainoastaan huoltajan tai valtuutetun op.fi-palvelussa. Vakuutussäästöihin liittyvä asiointi alaikäisen omilla tunnuksilla ei siis enää onnistu. 

Jos alaikäisen sijoitukset näkyvät jo huoltajan tai valtuutetun op.fi-palvelussa, ei tarvitse tehdä mitään. 

Huoltaja tai valtuutettu voi hoitaa alaikäisen lapsen pankkiasioita op.fi-palvelussa, jos hänellä on omat tunnukset. Pankkiasioiden hoitaminen alaikäisen lapsen puolesta vaatii kaikkien huoltajien suostumuksen. Huoltaja voi liittää alaikäisen asioiden hoidon omaan op.fi-palveluunsa seuraavasti: 

Rahastot

  • Alaikäisen olemassa olevat rahasto-omistukset saa näkyviin huoltajan tai valtuutetun op.fi-palveluun rahastosäästämisen aloitus -lomakkeella. Lomakkeen täyttäminen vaatii kirjautumista.

Siirry lomakkeeseen

Osakesijoitukset

  • Alaikäisen rahastot ja osakesijoitukset saa näkyviin huoltajan tai valtuutetun op.fi-palveluun lähettämällä meille tästä pyynnön viestillä OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Vakuutussäästöt

  • Soita asiakaspalveluumme ja kerro asiakaspalvelijalle, että haluat siirtää alaikäisen vakuutussäästöt hoidettavaksi omaan op.fi-palveluusi. Lähetämme tarvittavat valtakirjat huoltajille tai valtuutetuille Sähköiseen allekirjoituspalveluun allekirjoitettavaksi.

Vuoden 2021 aikana uudistamme palvelua siten, että 15–17-vuotiaiden vakuutussäästäjien on mahdollista saada katselu- tai rajoitetut muutosoikeudet palveluihinsa. Tiedotamme asiasta erikseen.

 

 

 

Lue lisää Sulje

Lasten ja nuorten pankkiasioita hoidat helposti huoltajan tunnuksilla

Huoltajan tunnuksilla hoidat kätevästi mm. rahastot, osakesijoitukset ja vakuutussäästöt.

Nuoren tarpeiden kasvaessa hänelle voi avata omat tunnukset

Nuoren täytettyä 15 vuotta, onnistuu OP:n tunnuksien avaaminen asioimalla huoltajien kanssa lähimmässä osuuspankissa.

Kun lapsi on valmis pankkiasioihin

Lapsen tarpeiden kasvaessa voivat vanhemmat arvioida, millaisia pankkipalveluita lapsi tarvitsee. Lapsi voi saada OP:n tunnukset, käymällä yhdessä huoltajan kanssa osuuspankissa.

Kun nuori täyttää 15 vuotta ja on valmis käyttämään pankkipalveluita itsenäisesti, hänelle voidaan avata omat OP:n tunnukset. Tunnukset nuori saa asioimalla yhdessä huoltajan kanssa osuuspankissa.

Tunnuksilla nuori tunnistautuu tärkeisiin palveluihin kuten Kelaan, koulujen yhteishaussa ja valintakokeissa sekä ostaa kätevästi matka- ja leffalippuja. Nuori saa käyttöönsä myös OP-mobiilin, jolloin raha-asiat kulkevat aina kätevästi mukana.

Varaa aika tapaamiseen lähimpään osuuspankkiisi pankkipalveluiden avaamista varten. Mukaasi tarvitset:

  • Voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen tai passin.
  • Molemmat huoltajat.
  • Nuoren kanssa yksin asioidessaan huoltaja tarvitsee mahdolliselta toiselta huoltajalta suostumuksen palveluiden avaamiseen.