Näin varmistat, että käytät op.fi-palvelua sopivalla selaimella

Kun käytät op.fi-palvelun tukemaa selainta, verkkopalvelu toimii kuten pitääkin. Sinun kannattaa myös päivittää selain säännöllisesti, jotta sen tietoturva pysyy ajan tasalla.

Internet-selain on ohjelma, jolla tietokoneen käyttäjät menevät nettiin. Selaimia on monia, ja sinunkin tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi saattaa olla useampia eri selaimia.

Osa selaimista on vanhentunut, eikä niitä kannata tai edes voi käyttää. Esimerkiksi Microsoftin Internet Exploreria, joka saattaa vielä löytyä monista tietokoneista, ei pidä käyttää enää mihinkään. 

Millä selaimilla voi käyttää op.fi-palvelua

Pääset op.fi-palveluun sujuvasti yleisimmillä selaimilla. Verkkopalvelumme tukee näitä selaimia ja niiden uudempia versioita:

  • Microsoft Edge 100.0 
  • Firefox 99.0 
  • Google Chrome 100.0 ja 
  • Safari 15.0 

Älypuhelimella ja tabletilla asioidessasi sinun kannattaa ensisijaisesti käyttää OP:n mobiilisovelluksia. Nämä ovat OP:n kehittämiä ja itsenäisiä sovelluksia, eikä niillä ole sinänsä tekemistä internet-selainten kanssa.

Jos kuitenkin haluat käyttää op.fi-palvelua mobiililaitteella, käytä näitä selaimia tai niiden uudempia versioita:

  • Google Chrome Mobile 100.0  
  • Mobile Safari 15.0

Selaimen nimen perässä oleva numero tarkoittaa selaimen vanhinta versiota, jolla op.fi-palvelu toimii kuten pitääkin. Versionumerot ovat yleensä yllä esitettyjä pidempiä ja niissä voi olla useampia desimaalipisteitä. Mitä suurempi numero on, sitä uudempi on versio.

Esimerkiksi vanhin Chrome, jota op.fi-palvelu tukee, on versio 100.0. Jos Chrome-selaimesi versio on 100.1 tai vaikka 100.00.1, se on uudempi eli toimii varmasti.

Mistä selaimen version saa selville

Voit tarkistaa selaimesi version selaimesi asetuksista. Pääset asetuksiin tavallisesti käsiksi klikkaamalla selaimen oikean tai vasemman yläkulman ratasta tai kolmen pisteen kuviota. Painike voi selaimesta riippuen sijaita muuallakin.

Versio ilmoitetaan yleensä kohdassa, jossa on tietoa tai apua selaimen käyttöön liittyen. ”Tietoa selaimesta” tai englanninkielinen ”About Chrome/Edge/jne.” kertoo yleensä versionkin numeron.

Selaimen asetuksissa voit yleensä myös päivittää selaimen tai sallia sen automaattipäivitykset. Näin sinun ei itse tarvitse huolehtia selaimen ajantasaisuudesta.

Sinun kannattaa käyttää aina selaimen uusinta versiota, sillä selainten valmistajat päivittävät jatkuvasti niiden toimintoja ja tietoturvaa.