Nainen, mies ja lapset kävelemässä

Koko perhe omistaja-asiakkaaksi!

Perheenjäsenten pankki- ja vakuutusasioinnin keskittäminen osuuspankkiin tuo tuntuvia etuja ja alennuksia koko perheelle. Perheenjäsenten asioinnin koostaminen yhteen niin sanotuksi perhekokonaisuudeksi mahdollistaa myös perheen pienimpien asioinnista kertyvien OP-bonusten käytön koko perheen asiointiin.

Miten hyödyt perhekokonaisuudesta?

 1. Perhekokonaisuuteen kannattaa liittää kaikki samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet, jolloin myös perheen pienimpien asioinnista kertyy OP-bonuksia ja niitä voidaan käyttää perhekokonaisuuteen kuuluvien asiointiin.
 2. Bonuksia voidaan käyttää esimerkiksi perhekokonaisuuteen kuuluvien perheenjäsenten vakuutusmaksuihin ja lainanhoitokuluihin.
 3. OP:n yhteistyökumppanit tarjoavat myös etuja lapsiperheille, jotka löydät ja lunastat helposti OP-mobiilista.

Tutustu OP:n yhteistyökumppaneiden etuihin


Lapsikin hyötyy omistaja-asiakkuudesta


Jo pienikin lapsi hyötyy omistaja-asiakkuudesta ja voit avata lapsellesi tilin, vaikka jo heti lapsesi synnyttyä. Näin lapsesi hyötyy pidemmän aikaa hänelle tarjottavista eduista ja pääsee kasvaessaan harjoittelemaan rahankäyttöä ja säästämistä omalla tilillään. Omistaja-asiakkuuden jäsenosuusmaksu voi mainiosti myös toimia lapsen ensimmäisenä sijoituskohteena, kun osuuteen sijoitettu summa säilyy säästössä. Lapset saavat omistaja-asiakkaanamme seuraavia etuja:

 1. Maksuton Käyttötili, jonne talletat vaikkapa lapsilisät ja lahjoitukset. Käyttötilille kertyy korkoa 0,25 % 1.11.2023 alkaen.*
 2. Ostat, myyt ja vaihdat suurinta osaa rahastoistamme ilman kuluja, kun haluat säästää lapsellesi tulevaisuuden varalle.
 3. Rahastosäästöistä kertyy myös OP-bonuksia.

* Korkoa saa osuuspankin omistaja-asiakas, jolla on vakioehtoinen Käyttötili ja omistaja-asiakkuus samassa osuuspankissa.


Perhekokonaisuus sopii kaikille perheille

 1. Perhekokonaisuus voidaan muodostaa vähintään kahdesta samassa taloudessa asuvasta henkilöstä.
 2. Yksi perheenjäsen on perhekokonaisuuden omistaja, jonka bonustilille koko perheen bonukset kertyvät. Muut perheenjäsenet ovat perhekokonaisuuden osallisia. Bonuksia käytetään bonustilin omistajan ja hänen perhekokonaisuuteensa kuuluvien perheenjäsenten pankkipalvelu- ja vakuutusmaksuihin.
 3. Myös alle 18-vuotiaat lapset voivat olla omistaja-asiakkaita ja heidät voidaan liittää perhekokonaisuuteen.

 

Paljonko OP-bonuksia sinulle ja perheellesi kertyy?


Bonuslaskurilla voit laskea arvion siitä, kuinka paljon OP-bonuksia sinulle ja perheellesi voisi kertyä. Omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia 30 % normaalia enemmän vuonna 2023 ja 40 % normaalia enemmän vuonna 2024.

Testaa laskuria ja katso, paljonko OP-bonuksia sinulle ja perheellesi voisi kertyä.
 

Näin perhekokonaisuus muodostetaan

 1. Perhekokonaisuuden muodostaminen hoituu kätevästi verkossa. Voit laittaa viestin OP:n digipalveluihin tai laittaa meille verkkovaltakirjan op.fi-palvelussa. Voit myös soittaa OP:n asiakaspalveluun. Viestissä, valtakirjassa tai puhelussa tulee mainita perheenjäsenen liittämisestä perhekokonaisuuteen. 
 2. Perhekokonaisuuden muodostamiseen tarvitaan kaikkien perheenjäsenten kirjallinen suostumus. Lapsen liittämisestä perhekokonaisuuteen tarvitaan molempien huoltajien suostumus. 
 3. Kun kyseessä on kahdesta täysi-ikäisestä perheenjäsenestä muodostettava perhekokonaisuus, tulee etukäteen päättää, kumpi on perhekokonaisuuden omistaja ja kumpi osallinen. Lapsi voi olla perhekokonaisuuden osallinen, mutta ei omistaja.
 4. Kaikkien perheenjäsenten tulee olla omistaja-asiakkaita siinä osuuspankissa, jossa perhekokonaisuus muodostetaan. 


​Tule omistaja-asiakkaaksi!

 1. Jos olet osuuspankin asiakas ja sinulla on OP:n tunnukset, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi kirjautumalla op.fi-palveluun. Voit liittyä omistaja-asiakkaaksi maksamalla jäsenosuusmaksun, joka useimmissa pankeissa on suuruudeltaan 100 euroa. Muita liittymismaksuja ei ole.
  Tule omistaja-asiakkaaksi
 2. Jos et vielä ole osuuspankin asiakas ja sinulla on toisen pankin tunnukset, voit tulla asiakkaaksi ilman konttorissa käyntiä.
  Tule asiakkaaksi helposti verkossa