Nuorten omistaja-asiakkuus

Nuorikin hyötyy osuuspankin omistaja-asiakkuudesta

Muutto omaan kotiin, opiskelun aloittaminen tai työelämään siirtyminen ovat jännittävää aikaa. Autamme sinua huolehtimaan omasta taloudestasi, kun itsenäinen arki alkaa. Osuuspankin omistaja-asiakkaana hoidat päivittäiset raha-asiat aina edullisesti. Sen lisäksi saat alennusta vakuutuksista ja sijoittamisesta sekä yhteistyökumppaneidemme palveluista.

Nuoren omistaja-asiakkaan edut

Kun olet 18–29-vuotias omistaja-asiakas, saat päivittäispalvelupaketin alkaen 0 €/kk. Pakettiin sisältyy Käyttötili, maksukortti sekä OP:n tunnus ja digipalvelut – eli kaikki, mitä tarvitset arjen raha-asioiden hoitamiseen.

Muita omistaja-asiakkaan etuja ovat esimerkiksi opintolaina ilman toimitusmaksua, kun teet hakemuksen op.fi-palvelussa. Saat myös korkoa Käyttötilillesi ja asioinnistasi kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia, joiden ansiosta maksat vähemmän pankki- ja vakuutuspalveluistamme.
Suomenkielinen taulukko alle 30-vuotiaan omistaja-asiakkaan eduista. Suomenkielinen taulukko alle 30-vuotiaan omistaja-asiakkaan eduista.

Huomaathan, että 31.12.2024 saakka kaikki omistaja-asiakkaat saavat päivittäispalvelut ilman kuukausimaksuja. Etu koskee sekä yksittäisiä tuotteita että päivittäispalvelupaketteja. Taulukossa näkyvät hintatiedot ovat voimassa edun päättymisen jälkeen.

Etuja myös säästämisestä, sijoittamisesta ja vakuutuksista

Omistaja-asiakkaana sijoitat tavallista edullisemmin ja saat elämääsi turvaavat vakuutukset tuntuvalla alennuksella.

Iloa arkeesi tuovat myös yhteistyökumppaneidemme tarjoamat edut ympäri Suomen. Saat esimerkiksi CityShopparin maksutta vuodeksi. Kaikki edut kumppaneiltamme löydät OP-mobiilista, kun seuraat polkua Muut – Omistaja-asiakas – Kumppaniedut.

OP-bonuksia muun muassa rahastoista ja opintolainasta

Tiesitkö, että esimerkiksi opinto- ja asuntolaina sekä rahastosäästöt kerryttävät sinulle OP-bonuksia? Sinulle kertyvien bonusten ansiosta maksat entistä vähemmän palveluistamme ja säästät rahaa muihin tarpeisiin. Tänä vuonna saat OP-bonuksia 40 % enemmän kuin normaalisti, kun olet osuuspankin omistaja-asiakas.

Muut edut ja alennukset nuorille sekä opiskelijoille

  1. Maksuton vuokravakuustilin avaus ja panttaus 18–26-vuotiaalle
  2. Maksuton arvo-osuustili sijoittamista varten kaikille alle 26-vuotiaille
  3. Opiskelijan luottokortti eli OP Classic korkeakouluopiskelijoille ilman opintopistevaatimuksia

Liity omistaja-asiakkaaksi

Voit liittyä omistaja-asiakkaaksi, kun maksat jäsenosuusmaksun, joka useimmissa pankeissa on 100 euroa. Muita liittymismaksuja ei ole.

Jos olet osuuspankin asiakas ja sinulla on OP:n tunnukset, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi kirjautumalla op.fi-palveluun.

Jos et vielä ole osuuspankin asiakas ja sinulla on toisen pankin tunnukset, voit tulla asiakkaaksi ja liittyä samalla omistaja-asiakkaaksi helposti verkossa.

Omistaja-asiakkaaksi liittyminen ja jäsenosuusmaksu

Omistaja-asiakkaaksi liittymiseen vaikuttaa nykyinen asiakkuutesi ja mahdolliset käytössäsi olevat tunnukset.

• Jos olet osuuspankin asiakas ja sinulla on OP:n tunnukset voit liittyä omistaja-asiakkaaksi kirjautumalla op.fi-palveluun. Liity omistaja-asiakkaaksi

• Jos olet osuuspankin asiakas, mutta sinulla ei ole OP:n tunnuksia, aloita varaamalla aika neuvotteluun. Varaa aika

• Jos et ole osuuspankin asiakas, mutta sinulla on toisen pankin tunnukset ja osuuspankin asiakkuus kiinnostaa, tule asiakkaaksemme verkossa. Tule asiakkaaksi helposti verkossa

Jäsenosuusmaksu

Liittymisen yhteydessä maksat kertasijoituksena jäsenosuusmaksun, muita maksuja ei ole. Useimmissa pankeissa jäsenosuusmaksu on suuruudeltaan 100 euroa. Löydät jäsenosuusmaksun määrän omistaja-asiakashakemukselta ja omasta osuuspankistasi.

Jos joskus päätät luopua omistaja-asiakkuudestasi, saat jäsenosuusmaksun kokonaan takaisin. Jäsenosuusmaksu palautetaan vuoden kuluttua sen tilikauden päättymisestä, jolloin omistaja-asiakkuus päättyi. 

Kuka voi liittyä omistaja-asiakkaaksi?

Omistaja-asiakkaaksi voi liittyä OP Ryhmän palveluja käyttävä henkilö, yhteisö tai säätiö kansalaisuudesta riippumatta.

Lapsi omistaja-asiakkaana

Lapsi voi liittyä omistaja-asiakkaaksi. Jos molemmat vanhemmat ovat lapsen huoltajia, vanhemmat allekirjoittavat yhdessä alaikäisen lapsensa omistaja-asiakashakemuksen. Vanhemmat antavat samalla suostumuksensa sille, että lapselle alkaa kertyä OP-bonuksia. Jos jäsenosuusmaksu maksetaan lapsen omalla työllä hankkimilla varoilla, voi lapsi itse allekirjoittaa jäsenhakemuksen ja maksaa jäsenosuusmaksun.

Omistaja-asiakas eroaa itse

Omistaja-asiakkaalla on milloin tahansa oikeus erota osuuspankin jäsenyydestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti omaan osuuspankkiinsa. Omistaja-asiakkuuden päättymispäivä on se päivä, jona osuuspankki on vastaanottanut eroilmoituksen. 

Omistaja-asiakkaan kuolema

Omistaja-asiakkuus päättyy omistaja-asiakkaan kuolemaan. Kuolinpesä voi vainajan jälkeen toimitettavassa osituksessa tai perinnönjaossa siirtää vainajan omistaja-asiakkuuden tavallisimmin joko leskelle tai perilliselle.